Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DVB-T2: Vypadnul obraz, jde pouze zvuk
PříspěvekNapsal: stř 06.11.2019 21:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6665
Bydliště: Písek, ČR
Ahoj všichni, zde je užitečná rada, kdyby se někomu stalo to co mě:

Před cca 14 dny jsem naladil na TV nové kanály DVB-T2, a vše fungovalo perfektně. Dnes zničeho nic při sledování ČT2 vypadnul obraz, šel pouze zvuk a na obrazovce nápis: "Toto je zvukový kanál a nezahrnuje žádný obrazový signál".
U všech DVB-T2 programů jde pouze zvuk, u starších DVB-T jde obraz i zvuk normálně.
Televize je Samsung UE50MU6172UXXH a má kodek H265. Taky že doteď T2 programy šly.

Zkusil jsem znovu nechat automaticky vyhledat programy, našlo mi to opět spoustu programů, jak DVB-T tak T2. Ale pořád u všech T2 pouze zvuk, DVB-T jdou normálně, včetně zvuku.
:-(

dle diagnostiky v TV:
Síla signálu u DVB-T 100%, kvalita 100%.
Síla signálu u DVB-T2 96%, kvalita 100%.

No a pak jsem narazil na radu: Vypnout TV ZE ZÁSUVKY na pár minut a zase zapnout, prý by to mělo už naběhnout i s obrazem.
Moc jsem tomu nevěřil, ale zkusil jsem to a světe div se, ono to funguje.
Nechápu a jdu vrátit diplom...

Zdroj té informace, co pomohla:
https://www.dvbt.cz/poradna/4310-vypade ... ovy-prijem

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 06.11.2019 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 933
U TV Samsung jsem se také setkal sice s problémem s připojením na WiFi, ale s podobnou zkušeností,
u zákazníka už jsem nevěděl co, zkoušel jsem na routeru různé kryptování, restartování spousty věcí, TV ne a ne se připojit.
Pak jsem nevěděl co, tak jsem vytáhl přívodní šňůru ze sítě a ejhle, jak píšeš, TV připojena k Wifi včetně internetu :-).

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.11.2019 6:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.1.2013
Příspěvky: 329
Woita píše:
Ahoj všichni, zde je užitečná rada, kdyby se někomu stalo to co mě:

Před cca 14 dny jsem naladil na TV nové kanály DVB-T2, a vše fungovalo perfektně. Dnes zničeho nic při sledování ČT2 vypadnul obraz, šel pouze zvuk a na obrazovce nápis: "Toto je zvukový kanál a nezahrnuje žádný obrazový signál".
U všech DVB-T2 programů jde pouze zvuk, u starších DVB-T jde obraz i zvuk normálně.
Televize je Samsung UE50MU6172UXXH a má kodek H265. Taky že doteď T2 programy šly.

Zkusil jsem znovu nechat automaticky vyhledat programy, našlo mi to opět spoustu programů, jak DVB-T tak T2. Ale pořád u všech T2 pouze zvuk, DVB-T jdou normálně, včetně zvuku.
:-(

dle diagnostiky v TV:
Síla signálu u DVB-T 100%, kvalita 100%.
Síla signálu u DVB-T2 96%, kvalita 100%.

No a pak jsem narazil na radu: Vypnout TV ZE ZÁSUVKY na pár minut a zase zapnout, prý by to mělo už naběhnout i s obrazem.
Moc jsem tomu nevěřil, ale zkusil jsem to a světe div se, ono to funguje.
Nechápu a jdu vrátit diplom...

Zdroj té informace, co pomohla:
https://www.dvbt.cz/poradna/4310-vypade ... ovy-prijem

Vítej v moderní době.
Nic divnýho - pouze v tom vytuhnul Tizen (respektive část toho os).
Mj. tyhle problémy (pro změnu se zvukem, ale i obrazem) nejsou nic neobvyklého - třeba u některých sat přijímačů Technisat jejich uživatelé jsou na to zvyklí (někdy to dokáže běžet až týden :mrgreen: bez restartu).
Mj, proto taky vznikl třeba v minulosti SamyGo - protože někteří prostě nevydrželi to, co samsung do těch věcí dává za soft.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.11.2019 7:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2325
Bydliště: Ústí nad Labem
Stalo se mi přesně to samé a (přesně se nepamatuji, jen že to bylo někdy odpoledne, cca 16 hod) možná i ve stejné době. Sice také Samsung, ale ta stejná doba mi vnucuje podezření, jestli příčina nebyla ve vysílání, nikdy dřív se to nestalo. Řešení odpojením od sítě také zabralo, napadlo mě to hned. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.11.2019 9:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Jiná značka (LG), stejný problém. Dostal se mi do televize ruský vir při napadení PC. Z PC se podařilo vše odstranit, ale "bratříček" v televizi zůstal. Zavolal jsem na podporu a bylo mi doporučeno tovární nastavení a aktualizace softwaru. Po aktualizaci, vypnutí a zapnutí se z televize stalo rádio - zvuk šel, ale obraz ani ťuk. Zkoušel jsem znovu různá nastavení a pořád nic, po další konzultaci s linkou jsem byl připraven TV reklamovat. Televizor jsem vypnul, druhý den ráno jen ze zvědavosti zapnul, a ejhle, vše fungovalo.
Akorát teda ten ruský šváb tam zůstal asi navždy :x .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.11.2019 10:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2980
Bydliště: Olomouc, ČR
Je divné že by vir dokázal vegetovat ve Windows i v Linuxu TV. Ale pokud je ruský tak je možné asi všechno. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.11.2019 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1369
Bydliště: Doma
Solim Namez píše:
Jiná značka (LG), stejný problém. Dostal se mi do televize ruský vir při napadení PC. Z PC se podařilo vše odstranit, ale "bratříček" v televizi zůstal. Zavolal jsem na podporu a bylo mi doporučeno tovární nastavení a aktualizace softwaru. Po aktualizaci, vypnutí a zapnutí se z televize stalo rádio - zvuk šel, ale obraz ani ťuk. Zkoušel jsem znovu různá nastavení a pořád nic, po další konzultaci s linkou jsem byl připraven TV reklamovat. Televizor jsem vypnul, druhý den ráno jen ze zvědavosti zapnul, a ejhle, vše fungovalo.
Akorát teda ten ruský šváb tam zůstal asi navždy :x .


je trochu s podivem ze by existoval virus tak sofistikovany ze by preskocil z tveho PC (win, lin, mac.. ux, solaris, warp? :-) na tvoji TV (predpokladam android) ale nic neni vylouceno.
spise bych se zameril na to, ze tvoje domaci sit je derava jak reseto a mas otevrene porty ven a mizernou ochranu na PC (firewall, antivir..?) takze si se mozna stal obeti utoku zvenci. existuje spousta robotu, co skenuji vsechny IP co jdou okolo a zkousi porty, loginy.. a obcas se jim zadari.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.11.2019 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Vím přesně, kdy jsem ten virus "chytil". Hledal jsem nějaký ovladač nebo prográmek a ze zoufalosti jsem ho stáhnul z neověřené ruské stránky. Teda ani nestáhnul, ten program byl jen fiktivní. Potom se změnily všechny domovské stránky prohlížečů, vyhledávač atd. na ruské (fakt super vyhledávat něco v azbuce..), zablokoval se antivir, nešel návrat systému, nouzový režim atp. Vyléčil jsem to nakonec za pomoci borců z viry.cz. Zároveň to poslalo do televize mezi oblíbené webové stránky nějakou ruskou stránku, která nejde nijak odstranit. Není to tedy virus v pravém smyslu slova, ale štve mě, že to tam je. Za blbost se holt platí a člověk se stále učí. V televizi je WebOs od LG, ne android.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.11.2019 18:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 605
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Solim Namez píše:
Jiná značka (LG), stejný problém. Dostal se mi do televize ruský vir .

Niečo take to, mne to príde ako reklama :D


Přílohy:
IMG_20191108_180847.jpg
IMG_20191108_180847.jpg
[ 44.82 KiB | Zobrazeno 332 krát ]


_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.11.2019 18:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
No jasně, že je to reklama. Ale nejde to odstranit a původně to tam nebylo.


Přílohy:
20191108_181343_001[1].jpg
20191108_181343_001[1].jpg
[ 51.89 KiB | Zobrazeno 328 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.11.2019 18:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 605
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Nič to nerobí, neriešim to, ale vsimol som si že to raz zmizlo na pár dni

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.11.2019 7:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4184
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
V předstihu před přechodem na DVB-T2 jsem dal nový Set-top box Strong. U kanálů T2 HD (kvalita i síla 100%)
občas zůstane obraz, ale jde bez zvuku. Daleko častěji se celý Set-top box vypne. Po zapnutí běží,
ale s rozhozeným podáním barev. Spraví se až vyp.+zap. TV. Tentýž program v kanále se starým DVB-T to nedělá.
Čekám jak se to bude chovat po přechodu na DBV-T2. Pokud problém zůstane, je to na reklamaci v 2r záruce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.11.2019 12:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 802
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
S přechodem se nic nezmění, respektive v první vlně pouze vypnou stávající DBV-T u ČT a T2 zůstanou, jak už nyní jsou.
Pokud to nejde nyní, nepůjde to dobře ani po přechodu. Jinak u signálu vždy nejde jen o sílu, ale i kvalitu - ta je vesměs mnohem důležitější. Pokud i u kvality tvrdí 100% a nechodí plynule, nahrát na mobil (ukazatel kvality signálu následovaný výsledkem) a rovnou reklamovat

Pro TCHýni jsem kupoval nějaký Gogen https://www.datart.cz/set-top-box-gogen-dvb-272-t2-pvr-cerny.html, vybral jsem ho, že jde ovládat i HW tlačítky bez ovladače a ten chodí dobře - překvapila mne citlivost, protože u ní funguje téměř bez antény. Když to porovnám se svojí Android Sony TV, tak na citlivost ten Gogen jednoznačně vede.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: automet, megadacan a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz