Nejsilnější elektromotor - stíhačka

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Nicco

Nejsilnější elektromotor - stíhačka

#1 Příspěvek od Nicco »

Zdravím, mám na vás dotaz. Stavím si stíhačku, tedy mobilního robota který bude létat ve vzduchu, ale nevím jaký mám použít elektromotor. Chtěl bych se Vás tedy zeptat jestli nevíte o nějakém nejsilějším elektromotoru který se dá sehnat na trhu, který má nejvíc otáček za minutu. Doufám že mi pomůžete. Samozřejmě tu rychlost pak upravím aby to nelétalo tak rychle, tey mělo to jenotlivé stupně rychlosti, ale chtěl bych vědět jestli o něčem nevíte. Díky za odpovědi
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejsilnější elektromotor - stíhačka

#2 Příspěvek od fiser.modely »

Možná by nebylo špatné napsat kolik to bude vážit atd..
Troll

#3 Příspěvek od Troll »

Nejsilnější elektromotor co se dá sehnat může klidně pohánět auto :lol: :lol: . Takový nějaký chceš? Úplně nejvíc otáček znamená použít tu úplně nejmenší vrtulku a ta zase prd utáhne. :mrgreen:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Uspokoji tve pozadavky neco takoveho? Tusim ze 1MW by snad mohl stacit. Nak

Obrázek
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od maroslong »

Nicco píše:...Díky za odpovědi...

Na takto položenú otázku sa normálne odpovedať nedá. Preto tie vtípky. :wink:
Popíš bližšie o čo vlastne ide.
Skôr si buď robíš srandu, alebo nemáš o lietaní/lietadlách/modeloch ani poňatia.
Screwball671

#6 Příspěvek od Screwball671 »

Nakadah píše:Uspokoji tve pozadavky neco takoveho? Tusim ze 1MW by snad mohl stacit. Nak

Obrázek

Slabý, nemáš tam něco silnějšího... :mrgreen:
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
barty7
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od barty7 »

Dej sem nějaký fotky,toho co stavíš.Podíváme se,poradíme... :wink:
Pavel Bartoš
Kovboj

#8 Příspěvek od Kovboj »

fiser.modely píše:Možná by nebylo špatné napsat kolik to bude vážit atd..

No mě ještě víc zaujalo že ta "velká stíhačka" nemá být na ovládání ale má to být robot. Nechtěl bych se pohybovat poblíž místa, kde bude vzduchem poletovat něco podobného postavené s takovými znalostmi ohledně modelů letadel... :roll:
Pajik_CZ

#9 Příspěvek od Pajik_CZ »

tohle téma ve stylu "chci ten nejsilnější motor, všechno ostatní je nepodstatný" tu už jednou bylo, pokud se nemýlím :D a nedopadlo slavně...
zase jen na zemi...
corona

#10 Příspěvek od corona »

Nicco píše:Zdravím, mám na vás dotaz. Stavím si stíhačku, tedy mobilního robota který bude létat ve vzduchu, ale nevím jaký mám použít elektromotor. Chtěl bych se Vás tedy zeptat jestli nevíte o nějakém nejsilějším elektromotoru který se dá sehnat na trhu, který má nejvíc otáček za minutu. Doufám že mi pomůžete. Samozřejmě tu rychlost pak upravím aby to nelétalo tak rychle, tey mělo to jenotlivé stupně rychlosti, ale chtěl bych vědět jestli o něčem nevíte. Díky za odpovědi
To je nějaký prototyp fóru na letošní Silvestr, že?

Kdyby někdo chtěl skutečně stavět takové jakési létající monstrum, jistě by měl základní znalosti a nepokládal by dotazy takového ražení.

Nejsilnější a nejvíc otáček, upravit aby to nelétalo rychle.... :roll:
FlyBear

#11 Příspěvek od FlyBear »

Pajik_CZ píše:tohle téma ve stylu "chci ten nejsilnější motor, všechno ostatní je nepodstatný" tu už jednou bylo, pokud se nemýlím :D a nedopadlo slavně...

Jo, něco takového:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=22&t=40777&hilit=nejsiln%C4%9Bj%C5%A1%C3%AD+motor
Nicco

#12 Příspěvek od Nicco »

Ne, já si nedělám srandu, chci postavit mobilního robota -stíhačku, který bude použit ve venkovním prostředí, bude mít hmotnost 1 kg a délku 60 cm. Zároven do něj chci zabudovat kameru aby snímala prostředí a senzory pohybu atd. Chci to celé ovládat z notebooku le to jsem ještě nevyřešil. Chci se tedy zeptat jaký motor by byl nejlepší a tudíž nejvýkonější. Díky, ale srandu si vážně nedělám :wink:
Kovboj

#13 Příspěvek od Kovboj »

Nicco píše:Ne, já si nedělám srandu, chci postavit mobilního robota -stíhačku, který bude použit ve venkovním prostředí, bude mít hmotnost 1 kg a délku 60 cm. Zároven do něj chci zabudovat kameru aby snímala prostředí a senzory pohybu atd. Chci to celé ovládat z notebooku le to jsem ještě nevyřešil. Chci se tedy zeptat jaký motor by byl nejlepší a tudíž nejvýkonější. Díky, ale srandu si vážně nedělám :wink:

Nejdřív postav model na klasické RC ovládání. Až se ho naučíš řídit a odladíš jeho vlastnosti, tak začni řešit jak vyměnit vysílač za počítač. Ale počítej s tím, že nejspíš přijdeš na to že to nejde :)
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Prorock »

FlyBear píše:
Pajik_CZ píše:tohle téma ve stylu "chci ten nejsilnější motor, všechno ostatní je nepodstatný" tu už jednou bylo, pokud se nemýlím :D a nedopadlo slavně...

Jo, něco takového:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=22&t=40777&hilit=nejsiln%C4%9Bj%C5%A1%C3%AD+motor

Přesně na tohle vlákno jsem si vzpoměl. Bylo to hodně zábavné vlákno..
corona

#15 Příspěvek od corona »

Nicco píše:Ne, já si nedělám srandu, chci postavit mobilního robota -stíhačku, který bude použit ve venkovním prostředí, bude mít hmotnost 1 kg a délku 60 cm. Zároven do něj chci zabudovat kameru aby snímala prostředí a senzory pohybu atd. Chci to celé ovládat z notebooku le to jsem ještě nevyřešil. Chci se tedy zeptat jaký motor by byl nejlepší a tudíž nejvýkonější. Díky, ale srandu si vážně nedělám :wink:

Aha, tak ty si neděláš srandu, jo?

Seš nejspíš děcko bez základních zkušeností s létajícími modely a dokonce i bez základních teoretických znalostí aerodynamiky a dalších oborů.
Asi ti přelítl přes hlavu nějakej ulítlej fantastickej nápad, něco z filmu či hec jinýho puberta.

Máš ponětí, co to je vztlak? Říkají ti něco pojmy jako nosná plocha, těžiště, řízení kolem os?
Copak chceš ovládat z notebooku? Nějakou srandovní střílečku?
Kamera bude snímat prostředí, jo?
A ty budeš koukat na notebook a podle toho přenosu kvrdlat joystickem nebo bušit do kláves?

Uhehehe, ty bavíš...!
:lol:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“