Reklama

 



Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 20.09.2016 12:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17325
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Drondys píše:
... s výstupem 60RPM. Další možnost je motor GW370 s převodovkou na 30RPM ...

Hm, kolo 150mm 1 ot/sec... 3,14*0,15=0,471 m/sec ... 1,7 km/hod... no nic moc fofr... a to při těch 60RPM .... :roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 20.09.2016 13:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 559
Bydliště: Brno
Rychlost by až takový problém nebyla, jde hlavně o sílu.
Přímo konstruktér jedné z nejrozšířenější sekačky Ardumower psal, že minimum motoru je 22rpm a síla 1,2Nm,
http://www.ardumower.de/index.php/en/fo ... 149-engine

Takže myslím, že by mohlo stačit cokoliv se silou tak 14kg/cm a otáčkami asi okolo 30.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2017 10:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 96
Zdravím tu všechný, kterým se take nechce sekat travník :mrgreen:
Delší dobu jsem to tu sledoval a už 4 měsice níc. :(
Minulý rok jsem narazil na toto a kukal na to spodní video se sekačkou.
http://www.banggood.com/12-24V-Lathe-Pr ... linxiaojun

Docela tomu motorku dava zahul a dívím se, že ho nezadusí.
Uvažují motor koupít a vyzkoušet.
U nas na burze prodavají po 50 kč stare aku vrtačky bez baterek.
Bych řek, že motorky s převodovkou by se dali využít pro pohon.

A nějaký Stepper Motor Drive Modul.
http://www.ebay.com/itm/Double-BTS7960B ... SwCGVYBzcC
Jedno arduino a sekame :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2017 10:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5286
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
no nevim, asi mam predstavu o trochu jinem vykonu. Ale je faktem ze pokud to bude jezdit po travniku furt tak to asi muze fungovat. Proste to bude sekat minimalni prirusty.

Ale me se to netyka - pes by z toho mel urcite velkou radost ale nevim jak dlouho by to prezilo.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2017 11:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 96
Myslíš jako že u kupovaných robo. sekaček je silnější motor pro nože ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2017 11:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5286
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
nemyslim protoze nevim ale obecne me i kupovane sekacky nepresvedcuji. Navic me prijde ze co clovek usetri sekanim to zase musi odmakat s vertikutatorem. Jinak je travnik totalne umrtveny plsti u korenu.

Vim ze prodejci robo sekacek tvrdi jak to stiha hnit atd.... ale travnikar ktere ho zivi zakladani travniku me pred tim hooodne varoval. Ze uz par lidem daval do kupy travnik po akci roboticka sekacka.

Me by se zamlouvalo spis toto :-D


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2017 12:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 96
Mam velkou zahradu a sekám traktorem.
Ale mam kousek, kde jsou, rybíze, lisové ořechy atd, kde je problém posekat i s normální.
Sekám proto strunovkou.
Na odhrabování sněhu jsem si pořídil manželku, se strunovkou má však strach.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 12:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 96
Ten vypada rozumně.
http://www.ebay.com/itm/DC12V-24V-150W- ... SwXeJYFwYJ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 13:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5286
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Priznam se ze me unika proc v soucasne dobe davat na noze kartackovej motor a neseknout tam modelarskou obezku.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 13:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 96
Nevyznam se, nejsem modelař :oops:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.02.2017 20:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 96
Doporučte nějakou tu modelařskou obežku co by to mohla utahnout?
Jaro se bliží :mrgreen:
Toto ma bocela pecky.
https://www.youtube.com/watch?v=Saj_0H6XkFs


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 11:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 57
Amper: Me by se zamlouvalo spis toto :-D
Tiež som sa inšpiroval týmto videom a začal som uvažovať o podobnom stroji, ale na 4 kolesách bez zatáčania - niečo ako zmenšené UNC. Napájanie 12V autobatériou-možno 2ks, dva motory (možno zo stieračov zo Škoda100-120), veľké kolesá... Je to zatiaľ v štádiu úvahy - vízia, dokonca som začal v 3D modelovať nejaké skutočné rozmery, aké veľké by to vychádzalo. Predstavujem si, že by som s tým zábavným spôsobom odhrnul sneh z chodníka a príjazdovej cestičky k domu:-) Ale musím to naštudovať a chce to čas.


Přílohy:
001.jpg
001.jpg [ 78.26 KiB | Zobrazeno 532 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 12:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5286
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pozor na to ze cim vetsi kolecka tim je potreba vetsi sila motoru. Funguji vlastne jako prevodovka do rychla.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 14:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 57
Áno, to je pravda. Musí to byť kompromis medzi výkonom a veľkosťou, ale aký - to zatiaľ nemám ujasnené. Záleží na tom, aký nájdem pohon.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 15:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 559
Bydliště: Brno
Tak já už si koupil za 250kc plány http://www.reprap-windturbine.com/index.php?id=20&L=1 a motory hodně podobné těm, na kterých to jede Modelcraft RB35

Snad se k tomu během několika měsíců dostanu a příští rok v novém domku už bude otočit. ;-)

Odesláno z mého SM-G925F a podpis odstraním


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz