Kraken22 píše:
Zdravím, taky řeknu jakou mám zkušenost, za mě jednoznačně plyn, už jsme museli nechávat indukci opravovat a vyšla skoro jako nová, takže jsme se nakonec vrátili k plynu, jsem kuchař a jsem na to zvyklej, manželka stejně tolik nevaří, pořizovali jsme z výprodeje
odtud a jsme maximálně spokojení. Ono když se tohle rozbije tak prostě ta oprava vyjde na pár kaček
V paneláku máme plyn, manželka je zvyklá, ale udržba je zvlášt po smažení fest opruz.
já kdykoli na plynu něco dělal---spálil jsem i čaj
pořídil si tedy dvouplotýnkovou indukci a spokojenost veliká--nastavím stupně, nastavím čas a jdu si po svym--když si vzpomenu, tak to zkontroluju--zamíchám něco v hrnci, když ne, ono se to taky uplně nepodělá---na plynu se to podělalo v mém případě vždy.
ale co mě na indukci bere nejvíc--nastavím tam 180stupnu, prdnu tam hrnec se sejtkem s olejem a vesele mohu smažit hranolky a podobné, když je hrnec zasratý, prdnu ho do myčky
friták letěl do popelnice bo když byl zasratý, tak čistit ho byl opravdu boj
ale jak píšeš, když mi odešla indukce, naštěstí ještě v záruce---neopravitelné a kupuješ znovu
na baráku mám k jednoplotýnkové indukci sklokeramiku, udržba oproti plynu v poho, nehučí ventilátor jako u těch mojich přenosných indukcí--netuším, jestli hučí ventilátory i u seriozních indukcí, pokud ano, mohl by to být pro někoho trochu opruz,
když mi odešla jedna plotýnka na sklokeramice, nebyl problém ji vyměnit.
PS:ale jednoznačná výhoda plynu---mohl jsem na něm odlejvat olovo do modelu
jinak na udržbu opravdu opruz a pokud pominu u sklokeramiky teplotní setrvačnost a tedy nutnost po snížení teploty třeba posunout na chvíli hrnec mimo tu rozpálenou plotýnku, oproti plynu mi to pro domácnost, kde u plotny někdo nestojí každý den od rána do večera přijde na udržbu lepší než plyn a oproti indukci mi to přijde finančně výhodnější než životností problémovější indukce---nutnost nádobí přímo pro indukci neřeším, to jsem i já docela bral jako požehnání, že mě indukce donutila vyházet starý kastroly a pánve----řádsky zasratý právě od vaření na plynu---na indukci je to nádobí pořád jak nové, z plynu je po chvíli olezlé jak ešus z ohníčku.
myslím, že všechno má svoje a brát to tak, že v hospodě se vaří na plynu---jasně, suprově okamžitě regulovatelný, prostě se tam počítá s tím, že když tě někdo platí, tak u těch hrncu stojíš
od indukce se odejít ale dá uplně v poho a nastavit tam třeba aby to bublalo, ale nikdy né natolik, že to přebublá okraj hrnce a to se mi na indukci opravdu líbí, že od toho sporáku mohu odejít dělat něco jiného a jen občas to zajít zkontrolovat, nebo zamíchat.