Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10998
Bydliště: praha 5
Blacksite píše:
Kopec mam brutalni, z jedny strany tak 70m z druhy je mirnejsi ale asi tak 2x dlouhej :lol: budu mit paralelne nakonec 7ks baterek, pokud cinan nekeca a maji maximum 2c tak by jedna mela dat 5,2Ax7=36,4, motory si vezmou maximalne 10A kazdej, takze snad 1C daj s prehledem, no uvidime


to bude v pohodě, já mám špičku při rozjezdu 17A a při rychlé jízdě na motor tam víc jak 7A co si matně pamatuju neteklo.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 6:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 829
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
tak jsem zkusil zapojit regulator, nejdriv jsem odpajel co napotrebuju, spojil do seris 2x4s lipol ukazovalo to 33V, zapojim, plamen,jiskry a shorel kondik....asi prepolovani, ale nevim kde...zkusim kondik koupit,vymenit a uvidime, nic vizualne jineho spaleneho neni...doufam ze cinan nema otocene kabely napajeni

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 20:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10998
Bydliště: praha 5
Blacksite píše:
tak jsem zkusil zapojit regulator, nejdriv jsem odpajel co napotrebuju, spojil do seris 2x4s lipol ukazovalo to 33V, zapojim, plamen,jiskry a shorel kondik....asi prepolovani, ale nevim kde...zkusim kondik koupit,vymenit a uvidime, nic vizualne jineho spaleneho neni...doufam ze cinan nema otocene kabely napajeni


ojojoj, tak to je nemilé, možná by bylo bývalo rozumější nejdřív zkusit zapojit a teprve poté něco odpájet.

zem mi jde propípnout na všech černých kabelech, tak si to opravdu raději zkontroluj, jestli to opravdu čínan omylem neprohodil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 6:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 829
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Edit......

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: ned 15.10.2017 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10998
Bydliště: praha 5
Blacksite píše:
Sestava bude cca do 18kg, hnana obe kola, vzal jsem si inspiraci z netu a libilo se mi to.
motory 2x 36v 350W


ohledně toho spáleného reglu---nezapojil jsi náhodou obě kola do jednoho regulátororu?

ještě k těm čínským konektorum---já je vyjma silových musel postupně na všech reglech rozebrat--vystrkat ty dutinky a trochu každou zmáčknout, jak nejsou pozlacený a pružinky v konektorech moc jako pružinky nefungují, tak ty kontakty poruznu zlobí, hlavně konektor hallových sond a plynového ovladače--měření aktuálního napětí mi včera zase chvilkama kecalo, tak docela zvažuji, že bych ty konektory přez zimu předělal na modelářské mpx.

http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... or-MPX-par


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 6:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 829
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Tak konektory predelane, silovej mam XT60, napajeni motoru na 3,5mm bullet konektorech (tem jejich jsem od pohledu neveril), pres ne natahnu vetsi smrstovacku, natlacim tym silikon a zahreju, uvidim, jestli to bude fungovat ) a hallovy mam presna na tom MPX :) motor se rozbehl, zamykani funguje, to vse na opravenem reglu :) , druhy regl na druhy motor je zatim na ceste. Pres vikend jsem dal dohromady homemade bodovacku, bude si to s ni chtit jeste pohrat, bodance drzi nic moc, trochu krouceni a rukou to utrhnu, problem jsou hroty, ale to nejak poladim. Zatim jeste dodelavam ram kolobezky. Kazdopadne ta radost kdyz se roztocil motor byla suprova a draty od plynu atd. mam naprimo, bez konektoru spajene dohromady. :wink:

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 12:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 829
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Dalsi den zkousek s bodovkou nepomohl, sice to priboduje, ale pokud zaberu, utrhnu pasek z baterky, uz nejak nevim kudy kam, pajet se mi to nechce, to je strasnej po*er :cry:

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 12:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 3863
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Nebylo by rychlejší, bezpečnější a hlavně ve výsledku i levnější kdybys to nechal udělat někomu, kdo to umí?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 13:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 829
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Casove na to nechvatam, bodovka mi zatim vysla za cenu kabelu na 100,- a bezpecnejsi urcite :D , ale jeste si s tim pohraju...

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 22:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10998
Bydliště: praha 5
Blacksite píše:
pajet se mi to nechce, to je strasnej po*er :cry:


ale prdlačky, spájený bys to měl rychlejší, než tuněním a tvorbou bodovačky, ale je to zase výzva, pájet koupenou páječkou umí každej, takže tě naprosto chápu :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 18.10.2017 3:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17632
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
pepin píše:
... pájet koupenou páječkou umí každej ...

Nooo... každej ne... a ne všechno... už jsem viděl ledasco... i u sebe... :mrgreen:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 18.10.2017 6:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 829
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
jyrry píše:
Nooo... každej ne... a ne všechno... už jsem viděl ledasco... i u sebe... :mrgreen:


souhlasim se vsim :P ...je pravda, ze bodovka je vyzva a to me bavi, vcera uz se to povedlo lepe, problem proste je v elektrodach, respektive dratu s plnym jadrem, mam 4mm2, potreboval bych tak 8 a vymyslet lepsi zaveseni elektrody, takhle jak to mam, je to vic nez na prasaka, ale ve vsi bezpecnosti a bude to pohoda

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 18.10.2017 6:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17632
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Měl jsem asi 15 let jako technolog na starosti několik bodovek, svářecích lisů a dvě švovky. To odporové sváření je někdy duchařina, zvlášť povlakované povrchy, což ty články určitě jsou...
Čistá měď není vhodná, chce to něco legovaného co ale běžně nekoupíš - CuCrZr, fajnovosti CuBeCo (kovohutě Povrly a tak).
Zbytky elektrod CuCrZr bych tu možná někde vyhrabal, kdyby byl zájem pokračovat v pokusech.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 18.10.2017 7:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 829
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
To me nenapadlo, vzdycky jsem trochu obrousil jen tu baterii, mozna by i ten nikl pasek trochu snes. Kazdopadne o te obyc medi vim, ze je na prd a sam mam pritup k pouzitym elektrodam vyhazenym, ale ty jsou bohuzel moc tluste a tak blbe tvarovane, ze se mi do toho nechce to vybrusovat, mozna casem

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 8:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 829
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Tak aby to nevypadalo, ze jsem ukoncil projekt.
http://blacksite.rajce.idnes.cz/elektrokolobezka_700W/#
V utery dorazil druhy motor, oba fungujou, jen je problem s druhym reglem. Ten jaksi nefunguje. Po pripojeni na ovladani plynu sice spinaci klic zapne co ma, rozsviti se ukazatel napeti, ale po otoceni heftem se motor neroztoci, druhy regl funguje v poradku. Motor ani necvaka, nic nedela, nechce se mi objednavat druhy, protoze uz to do Vanoc neprijde :-/

Tady jak to bude snad vypadat...jen mi tam zmizela polovina frsenku a polovina sroubu :lol:
https://grabcad.com/library/electric-scooter-3

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Boro, novfra, OK2BUH, SHU a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz