Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pát 24.11.2017 14:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
volume neni problem - domek skoro na samote , 30cm izolace ve zdi.

Navic si nedovedu predstavit ze by to mohlo byt horsi nez kdyz holky rozpalej tri harmoniky na plny koule treba u vanocniho stromku. Jo, je fajn ze nejsou sousedi :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pát 24.11.2017 15:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
Amper píše:
volume neni problem - domek skoro na samote , 30cm izolace ve zdi.

Navic si nedovedu predstavit ze by to mohlo byt horsi nez kdyz holky rozpalej tri harmoniky na plny koule treba u vanocniho stromku. Jo, je fajn ze nejsou sousedi :-D


tak to je super, v tom případě --pokud opravdu mohou v pohodě přidat na bednách na hlasitosti se na ten alzácký mikrofon vyprdni , zajet někam do hudebnin--kamenný prodejny a nech si od nich s nějakým mikrofonem, nebo jak tu harmoniku snímat poradit, na domácí použití určitě budou mít i něco levnějšího, ale rozhodně funkčnějšího, tady ten alzácký levný by určitě při vyšší hlasitosti okamžitě začal chytat zpětnou vazbu a pískat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: ned 26.11.2017 8:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
tak ten externí pedál pro 30 bosee jsem nakonec rozpohyboval, žádná složitost, pouze funguje na systému než jinde, kde sepnutí kontaktu přepne--tady je zapojení stále spojený kontakt a rozpojení--odšlápnutí - přepíná, takže žádná elektronika v origo externím pedálu,ideál přepínač který cvakne, jako když nohou poznáš, že jsi rozšlápnul brouka., ty origo šlapky mají odezvu do nohy spíš jako když šlapeš na molitan s vědomím, že pod tím molitanem je porcelánový talíř a pokud šlápneš víc, tak ho rozšlápneš---myslím, že je to přesně ten duvod, proč vesměs všichni na těch videích šlapou bud bosi, nebo v ponožkách--přez botu z těch origo přepínaču tu odezvu přepnutí blbě cítí .
já jsem podobný problém řešil na elektrokoloběžce, když jsem tam měl ze začátku pouze spínač plynu kde to do prstu necvaklo, pořád jsem ho odtlačoval--na řidítkách přetáčel, až když jsem tam dal cvakací spínač, tak jsem cítil v palci u ruky že to seplo a není třeba tlačit víc a dál, stejně debilní odezvu má ale i ten multiefekt zoom 505 a i nožní equalizer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: ned 03.12.2017 23:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
[url][/url]pokud je to pro tebe ještě Ampére aktuální, zprovoznil jsem externí přepínač těch stop, plus spínač efektu--to si myslím, že je ale zbytečnost.

jediný v čechách koupitelný nožní spínač je přepínací, problém je ale jeho rychlý přecvak který looper nezaregistruje, musel jsem ho rozebrat a spínač--přecvakávací plíšek přeohnout do plynulého oblouku.

Příloha:
IMG_0032.JPG
IMG_0032.JPG
[ 57.42 KiB | Zobrazeno 895 krát ]


Příloha:
IMG_0031.JPG
IMG_0031.JPG
[ 90.43 KiB | Zobrazeno 895 krát ]





ohledně napájení--zdroje, který není součástí koupě--standartní 9v zdroje opravdu nefungují--leze z nich do těch krabiček bordel, netuším jak origo boss, nic méně looper nakonec napájím 2čl lion přez 200ma pojistku a je tichounkej bez jakéhokoli brubu

ohledně slušnějšího mikrofonu--pujčil jsem si na vyzkoušení shure

https://www.music-city.cz/shure-sm57-lc ... 5EQAvD_BwE

s tím looperem opravdu v podstatě bída na urovni alzáckýho za 120 kč

podstatně lepšího výsledu dostanu z pidi mikrofonu sony napájeného baterkou--kdysi je používali v televizi a jeden se u mě před mnoha lety nějak zaseknul.
Příloha:
IMG_0033.JPG
IMG_0033.JPG
[ 66.24 KiB | Zobrazeno 895 krát ]



ohledně toho mikrofonu to chce opravdu vzít looper, sluchátka, zajet do prodejny hudebnin a zkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 04.12.2017 2:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
kdyš se štěstí unaví---se mi snad opravdu podařilo vydražit za slušný peníz ještě jednu 1201 zooma.

https://www.ebay.com/itm/Zoom-studio-12 ... Swh1paGzpP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 04.12.2017 11:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
dikec, dobre vedet :-)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: úte 05.12.2017 3:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
tady něco o těch mikrofonech, možná si napíšu ježíškovi, tak zatím koukám na teorii.

http://hudebniforum.cz/mikrofony-a-snim ... 639264a305

co si pamatuji, jako kluci jsme měli do zkušebny pujčený mimo svojich dynamických jeden kondenzátorový mikrofon a rozdíl to byl opravdu veliký.

možná zajedu ještě před vánoci nějaký vyzkoušet s tím looperem, tak bych dal vědět, kdyby jo, tak ale určitě finančně max málo přez 1000kč, jinak na to prdim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 1:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
tak jsem včera postoupil do dalšího levelu,mladí a nadějní zajisté vědí a znají, ale letitý troubové jako já v dnešní internetové době žasnou jak je to někdy vlastně jednoduché bo v dobách svého mládí se dočetli a dozvěděli pouze prdlajs :lol:
https://www.muziker.cz/jak-nastavit-kytaru

co jsem se tam ale nedočetl bylo, proč mi vždy sralo u stratocasteru s pákou a opět jsem to ted řešil, že když s tou pákou povolím struny, vždy se mi kytara rozladí a mužu ladit jak idiot do nekonečna, ale po každém pohnutí pákou se zase rozladí--mi teda dnes v zoufalství napadlo namazat kobylku a první pražec vazelinou, a ono bylo rázem po problémech, tedy nelením, mi to přišlo hodně pepinovské řešení a volám kámošovi co hraje aktivně, a že prej to je jasný, kdo maže, ten ladí a hraje :lol:tak třeba to bude i nějakému modeláři k užitku.

dobře se ty vzdálenosti nastavují přez vrtáčky--oni se přicucnou ke snímačum a mezera mezi vrtákem a strunou je docela dobře vidět


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 2:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
na to domácí brnkání tady mám tři levný kytary
https://www.muziker.cz/epiphone-les-pau ... UIQAvD_BwE

teplý až moc čistý zvuk na všech snímačích--relativně dlouhý krk podobný akustice

peavey raptor--ostrý zvuk, krátký krk, na domácí hraní mi fakt nebere

https://www.google.cz/search?q=peavey+r ... Li75Ji0woM:

hondo de luxe 935
https://www.ebay.com/itm/Vintage-Korea- ... SwCM1Z5RVr

to je paráda, teplý, i ostrý zvuk podle přepnutí snímaču , navíc pohoda si i akusticky potichu brnkat bez proudu, já ji koupil od cikána za 1500kč a opravdu veliký nadšení, pouze i oproti akustice trochu víc bachratější krk, ale příjemný, jen je pak veliká změna sáhnout na krátkýho a placatýho stratocastera.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Příloha:
IMG_0034.JPG
IMG_0034.JPG
[ 57.14 KiB | Zobrazeno 787 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 2:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
ten looper je ale fakt pohoda bud na cvičení nebo blbnutí



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

no a pak takový to vesnický looperský :lol:

https://uloz.to/live/!Mgt9fMF1oUEv/desire-yello-avi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 8:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
tak nakonec doma skoncila RC-1 ,elektroakusticky kombo a mikrofon jsem si nechal doporucit v muzikeru nejaky levny (Soundking EH 002), prej se jedna o kopii Shure a je na domaci brblani v pohode :-)

Pro zacatek to bude stacit a pokud ji to chytne tak se to da vytunit vzdy :-)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
Amper píše:
Pro zacatek to bude stacit a pokud ji to chytne tak se to da vytunit vzdy :-)


s tou RC1si podle mého možná trochu ujel :oops:

dvoupedál co jsem koupil já si nemyslím, že je na začátek a vyzkoušení uplně nutný, to samé druhý vstup pro mikrofon,to se dá a líp vyřešit externím mixem s korekcema.
Efekty, nebo 9 typu bicích jsou na tom mém looperu taky spíš jen taková ptákovina a zbytečnost,druhý pedál--druhá stopa ,tu bych v podstatě taky oželel a zásadně nepostrádal, ale u té RC 1 nemáš možnost si ukládat základy do pamětí a případně si co má smysl stáhnout do počítače a pak zpět.

ještě bych to přehodnotil, jestli tu RC1 nevrátit a místo ní vzít RC 3, pokud holky hrajou, tak si myslím, že je ten looper určitě nadchne, ale s tou rc 1 budou muset vždy a vše komplet nahrát od začátku a to velice rychle zjistí že s jiným looperem by nemuseli.

mikrofon bude asi použitelný a kombo taky, ale s tou rc 1 si opravdu nejsem jistý, jestli si ušetřil necelých 1500kč na správném místě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 16:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
v pohode, pokud je to chytne tak muzou lepsi dostat k dalsim vanocum :-)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 19:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
Amper píše:
mikrofon jsem si nechal doporucit v muzikeru nejaky levny (Soundking EH 002), prej se jedna o kopii Shure a je na domaci brblani v pohode :-)



nakonec jsem nechytračil a dnes jsem ho koupil taky, pročítal jsem na něj recenze a oproti originálu Shure SM 58 je prý pouze náchylnější ke zpětné vazbě, jinak ho opravdu jako velice levnou kopii vychvalují.
https://www.muzikant.cz/shure-sm-58-lce ... UUQAvD_BwE


soundking dělá i trochu dražší kondenzátorový EH 203,radil jsem se v prodejně, ale doporučili mi spíš když levný mikrofon, tak raději ten dynamický 002
samozřejmě jsem ho hned vyzkoušel,tisíckrát lepší než ten z alzy, ale na to domácí použití by to asi opravdu chtělo kondenzátorový--uplně ono to prostě není a ani si nejsem uplně jistej,jestli nakonec nebude na doma použitelnější opět ten prtavý klopový sony, chybějí v tom zpěvu hloubky--stejný to bude asi i se snímáním akustických nástroju, uvidím až mi dorazí ten druhý zoom, zatím jedu mikrofonem přez pružinový hall v kombu a to uplně ideální není .

ještě bych potřeboval nějak vizuelně ideálně led měřákama vyřešit maximální sílu signálu co cpu do toho looperu, co jsem ale hledal, tak to prodávají pouze jako stavebnice --součástky v pytlíku a na to si netroufám :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 20:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Neslo by neco z tedle cina modulu ?

Tady mas drazsi i se spektrem :
https://www.banggood.com/Audio-Music-Sp ... rehouse=CN

pripadne neco z tohodle :

https://www.banggood.com/2-Pcs-VU-Meter ... rehouse=CN
https://www.banggood.com/AC-12V-Stereo- ... rehouse=CN

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz