Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pát 22.12.2017 12:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
Kreyson píše:
Kytarové kombo je nedílnou součástí řetězce, který tvoří zvuk elektrické kytary. Hlavně reproduktor (třeba Celestion Vintage 30). Proto se elektrická kytara vždycky do PA snímá přes mikrofon. Dnes existují i různé elektronické napodobeniny legendárních komb, ale to nikdy není ono. Takže zpívat nebo hrát na klávesy přes kytarové kombo je v podstatě nesmysl, barva zvuku bude pořád kytarová. Naopak pro zpěv či klávesy jsou komba s neutrálním zvukem, podobným běžným reprosoustavám. Dobře na nich bude samozřejmě fungovat i to jumbo se snímačem.


díky za osvětu, jak právě píšu od začátku, klasický kytarový kombo a akustická kytara mi zvukově nesedělo--z toho nehrála akustická kytara, nijak jsem to ale před lety na domácí brnkání dál neřešil a brnkal si přez obyč zesik, reprobedny, nebo sluchátka.

v jednom tom kombu mám právě celestion G 10-50, starý kombo hohner.

Na Ranou nám občas jezdil a jezdí hrát Hustej Vimpy a ten má nějakýho Rolanda--možná tady toho

https://www.audiotek.cz/roland-ac-33-30 ... gMEALw_wcB

to hraje skvěle--na mé použití ale zbytečný výkon , velký, těžký.

zdá se, že hlasitostí na urovni a nepatrně vyšší jako z akustický kytary si opravdu vystačím s tím bastlíkem PC usb zesilovač napájený powerbankou--na cca 2500ma 10 hodin hraní bez problému a nějaká reprobedna --ale venku v otevřeném prostoru jsem to zatím nezkoušel.

nic méně mám tady ještě 12v pidi zesilovač od Fajzara
http://eshop.flajzar.cz/cs/elektronika/ ... &results=7

ten by hlasitostí stačil určitě, ale počkám, až mi dorazí ten 12v autozesilovač z aukra, kde je rovnou i hlasitost a korekce basy výšky,chtěl bych stvořit cosi, co bude použitelné třeba u ohníčku, nezávislé na zásuvce a pokud možno napájení komplet se vejdoucí do batohu, ale hlavně těch nutných 220v byl venku vždy problém a opruz tahat poruznu prodlužky.

ideál by asi bylo napájení zesilovače a krabiček právě z powerbank, které při podvybití automaticky vypnou a zvednout napětí na nějakých -9-12v by možná šlo vyřešit přez měnič.

https://arduino-shop.cz/arduino/1328-lm ... MbEALw_wcB

je ale otázkou, jestli z toho nepoleze brum, kdyby jo, tak hold 3 lionky.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pát 22.12.2017 16:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
to co jsi poslal je stepdown. Ty by jsi asi potreboval spis step-up napr. https://arduino-shop.cz/arduino/1240-st ... 53583.html

Podle mne to spina na tak vysoke frekvenci ze z toho brum nepoleze

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pát 22.12.2017 17:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
Amper píše:
to co jsi poslal je stepdown. Ty by jsi asi potreboval spis step-up napr. https://arduino-shop.cz/arduino/1240-st ... 53583.html

Podle mne to spina na tak vysoke frekvenci ze z toho brum nepoleze


ok a díky .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pát 22.12.2017 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
tak mě to nakonec baví na tu akustiku přez reprák víc, než na ty elektrický kytary a babiliony krabiček a efektu, jediná nevýhoda, ale na to si asi časem zase zvyknu, když jedu přez reprobednu potichu, tak se blbě odhaduje jak hlasitě bude hrát pak ta nahraná smyčka, protože to slyším vždy nejdřív i akusticky, takže občas musím po prvním nahrání smyčky nahrát ještě jednou to samé a trochu přitlačit--zvlášt když bubnuju do kytary, akusticky se bojím že jsem moc hlasitej, ale z nahrávky pak většinou to bubnování moc slyšet není, takže musím bubnovat další kolečko :lol:

Už jsem ale konečně vyřešil jak ten konec nasmyčkované písničky nějak trochu inteligentně ukončit.

nahraju do smyčky první nástroj-třeba jako basu-ten odšlápnu do smyčky, pak nahrávám do smyčky další nástroje--kytaru a bubnování do kytary, ale to už bez odšlapávání každého nástroje--

další nástroje už nahrávám na druhou stopu.

když už se chci nějak dobrat ke konci skladby--druhou stopu pouze zastavím, přejdu na ovládání první stopy a tam dlouhým stiskem vymažu poslední smyčku---takže mi zustane hrát pouze nástroj, kterým jsem začal--do toho ale hraju bez nahrávání, když chci odšlápnout--zastavit ten poslední nástroj, na poslední dobu brnknu siněji do kytary a to skokové vypnutí odšlápnutim přehluší doznívající reálně hraný nástroj.

postupně jsem musel taky slevovat z té mé posedlosti efektama a krabičkama, za prvé, jak je to potichu a né ve sluchátkách nahlas, kde je pak zvuk podobný koncertu v nějaké aréně, pusobí výrazně efektovaný zvuk potichu z bedýnek divně---hlavně na uplném začátku nahrávky, navíc jak je naefektovaný , tak se bez rytmiky--bubnu blbě hlídá tempo, takže ted přez tu bednu dávám nějaký efekt většinou až mám nahraný tak 3 čistý nástroje---většinou ho ted dávám pouze na solo a nějaký došmrdlávání, jinak je z toho ve výsledku zmatek plný rytmických chyb--ale to muže být pouze muj problém, to posoudit neumim.

Ampére, kdyby měli holky problém s tím odšlapáváním šlapky-- začátek a konec smyčky--

alespon mě to trvalo opravdu dlouho--jako že opravdu mnoho hodin--minimálně 50h, spíš podstatně víc už na tom looperu nahráno mám a teprve ted pomalu přestávám být pořád v křeči, asi problém a nezvyk umět nesynchronizovaně s rukou ovládat nohu --bubeníci a pianisti by s tím asi takový problém neměli,já z toho byl ze začátku uplně zoufalý, že to nikdy nedám, jde ale opravdu pouze o zvyk, mě se to odšlapávání teda nejlíp cvičilo tak, že jsem looper vubec neměl zapojený, ale jen jsem na něj při hraní pořád šlapal, pokud byl zapojený--pořád jsem to musel mazat, to bylo o ničem.
ze začátku jsem byl schopný začít nahrávat pouze když jsem zapnul automatický start při prvním zvuku.

Co si myslím že není uplně od věci, občas si natočit video--stačí zvuk s pohledem na šlapku a pak si v klidu a postupně jak se nabaluje smyčka ujasnovat kde to drhne nejvíc .

jako zásadní problém alespon u sebe--donutit se do smyčky nahrávat raději méně tonu, než bych hrál, kdybych nevytvářel tu muziku ze smyček, zvlášt uplně ze začátku je toho pak moc najednou--myslet na prstoklad a do toho ještě na co kdy šlápnout.

ale to muže být pouze muj problém---na těch videích to ale taky většinou slepujou z uplně jednoduchých smyček a ve výsledku z toho vyleze ucelená věc.


dneska jsem zkoušel nahrát variaci na Yello :lol:

nejdřív originál



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Prostě blbnu :lol:



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: úte 26.12.2017 19:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
tak včera jsem na akustiku dal ještě jeden klasický snímač co jsem měl doma v haraburdí , ubastlil předzesilovač a míchánim těch dvou snímaču se dá docela vyblbnout se zvukem

jako efekt jsem použil jak na kytaru, tak i mikrofon ty zoom studia.

je to teda trošku psychadelický :D



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: úte 26.12.2017 20:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jo, u nas mel darek uspech a ja zacinam premejslet o tom ktera sluchatka si koupit :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: úte 26.12.2017 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
Amper píše:
jo, u nas mel darek uspech a ja zacinam premejslet o tom ktera sluchatka si koupit :-D


já tě s kombem varoval :lol:

né vážně, pokud budeš kupovat nějaký sluchátka, určitě kup nějaký bezdrátový , já mám bezdrátových víc, ale nejraději používám sony mdr-rf 820r

https://www.google.cz/search?q=sony+mdr ... cq7GhWrGPM:

mají vypínač napojený na ten náhlavník, takže když je dám na hlavu, tak se zapnou a když je sundám, vypnou.

řešit nějaký zvukově kvalitní smysl nemá.

Kabelový sluchátka jsou při hraní blbě použitelný, ale kdybych musel kupovat nový, už bych koupil
asi bluetooth sluchátka, v těch fm--uhf kových přecijenom popraskává, jak to bere asi bordýlek i z eteru, v zásadě to sice až tak moc nevadí, ale občas si nejsem jistej, jestli poprdlávaj sluchadla, nebo zlobí nějaká šnura či konektor na nástroji.

nebo pro sebe něco takovýho :lol:

https://www.inzep.cz/muslovy-chranic-3m ... iPEALw_wcB


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 1:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
tak co holky, řáděj :D ?já jsem z toho pořád na srágoru :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 8:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jasne, to vis ze ne furt, maj i jine starosti a veci na praci ale dostatecne na to abych to nepovazoval za vyhozene penize :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 18:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
no tak super, já dnes zamáčknul slzu a koupil nakonec pro elektrickou kytaru simulátor akustický
https://www.music-city.cz/boss-ac-3-aco ... loEALw_wcB

hraju po nocích a mladý v patře o mě že nespim bohužel opravdu věděj, když tu mlátim do akustiky.

zkoušel jsem i kachon
https://imusicdata.cz/tycoon-stk-29-caj ... NOEALw_wcB

ale klasickej opět randál, tak jsem pořešil po modelářsku vlastní relativně nehlučný s piezo snímačem a elektronikou pro akustickou kytaru , to je i v noci v pohodě.

s čim ale ted zápasim je nějaký impedanční problém s přebuzením když lezu elektrickou kytarou do elektroniky pro piezo snímač

https://www.muziker.cz/cherub-gt-6

dnes už jsem nakonec po vlastních pokusech vyměknul a zkontaktoval se s osobním opravářem těch všech mojich ruzných zesilovaču a jiných elektronických nesmyslu, tak snad něco vymyslí.

na klasicklým systému krabiček a efektu jsem v poho, ale rád bych i minimalistický uložně nenáročný systém právě přez tu piezo elektroniku na akustiku

co mě ale hodně překvapilo, ohledně propojovacích kabelu v hifi jsem nikdy neměl pocit, že by to mělo až takový zásadní význam, i když rozdéíl byl trochu ve změně kabelu taky slyšet, ale tady je to opravdu rozdíl--změním kabel od kytary za jiný a zvuk je opravdu uplně jiný to samé mikrofon, nebo kabeláž z kachonu-ruzné abely přez ty efekty opravdu mění zvuk vcelku zásadně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 18:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
no tak super, já dnes zamáčknul slzu a koupil nakonec pro elektrickou kytaru simulátor akustický
https://www.music-city.cz/boss-ac-3-aco ... loEALw_wcB

hraju po nocích a mladý v patře o mě že nespim bohužel opravdu věděj, když tu mlátim do akustiky.

zkoušel jsem i kachon
https://imusicdata.cz/tycoon-stk-29-caj ... NOEALw_wcB

ale klasickej opět randál, tak jsem pořešil po modelářsku vlastní relativně nehlučný s piezo snímačem a elektronikou pro akustickou kytaru , to je i v noci v pohodě.

s čim ale ted zápasim je nějaký impedanční problém s přebuzením když lezu elektrickou kytarou do elektroniky pro piezo snímač

https://www.muziker.cz/cherub-gt-6

dnes už jsem nakonec po vlastních pokusech vyměknul a zkontaktoval se s osobním opravářem těch všech mojich ruzných zesilovaču a jiných elektronických nesmyslu, tak snad něco vymyslí.

na klasicklým systému krabiček a efektu jsem v poho, ale rád bych i minimalistický uložně nenáročný systém právě přez tu piezo elektroniku na akustiku

co mě ale hodně překvapilo, ohledně propojovacích kabelu v hifi jsem nikdy neměl pocit, že by to mělo až takový zásadní význam, i když rozdéíl byl trochu ve změně kabelu taky slyšet, ale tady je to opravdu rozdíl--změním kabel od kytary za jiný a zvuk je opravdu uplně jiný to samé mikrofon, nebo kabeláž z kachonu-ruzné abely přez ty efekty opravdu mění zvuk vcelku zásadně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2018 21:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
tak z tý šlapky co udělá z elektický kytary akustickou jsem nadšenej,zvukově oproti klasické akustice v pohodě, mladý v patře konečně neprudim mlácenim do hlučnýho jumba a jednou kytarou obsáhnu jak akustickou, tak i elektrickou a basu, jediný, o co jsem díky elektrický kytaře přišel byla možnost do ni mlátit jako na bubny, což do akustický jde.

obloženej krámama už tady jsem ale jako chlebíček :D

zkoušel jsem kuli té elektrické kytaře vyrobit i cachon, jeden klasickej velkej, ale ten se ukázal opravdu hodně akusticky hlučnej, tak jsem zplodil i pidicachon, uvnitř piezo snímač, elektronika z akustický kytary, k tomu jsem ukutil šlapku jako kopák z reproduktoru ze sluchátek a to mi už přijde použitelný.

Příloha:
IMG_0020.JPG
IMG_0020.JPG
[ 107.72 KiB | Zobrazeno 745 krát ]



Příloha:
IMG_0021.JPG
IMG_0021.JPG
[ 87.67 KiB | Zobrazeno 745 krát ]



Příloha:
IMG_0022.JPG
IMG_0022.JPG
[ 128.39 KiB | Zobrazeno 745 krát ]



s čim pořád ale zápasim je se vejít tím smyčkováním když chci poslepovat nějakou písničku do nějakých max 5 minut a hlavně nezapomínat kdy a na co šlapat :lol:

dnes jsem po svém poslepoval cosi jako Billy Idola a když vynechám refémy, tak na těch vysněných 5 minutách jsem :lol:

http://www.uschovna.cz/zasilka/VAZM85K37W884N5D-E99


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
dnes zase nějaký věci láduju na you tube, tak to samozřejmě prsknu i sem.

překlady těch převzatejch věcí do česštiny se snažím pokud možno co nejvíc dodržovat, což je teda občas docela pakárna, ale dá se.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 1:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 08.02.2018 23:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
Amper píše:
to co jsi poslal je stepdown. Ty by jsi asi potreboval spis step-up napr. https://arduino-shop.cz/arduino/1240-st ... 53583.html

Podle mne to spina na tak vysoke frekvenci ze z toho brum nepoleze


dnes mi ty měniče přišli a zdá se, že budou použitelný, nejde to ale použít jednu poowerbanku, na ní navěsit měniče a napájet všechny krabky, některý v poho, některý mezi sebou dělají bordel--kámoš to řešil a nakonec kuli tomu --možnosti napájení z jednoho zdroje koupil origo galvanický napájení, ovšem cca 200euro, na to já prdim, zdá se, že to, co potřebuji napájet já si sedne vždy ve dvojici a to mi stačí.

dnes jsem usmažil cosi jako Tom Petty, dostal se sice pod 4 minuty, ale rve mi to srdce, bo jsem si tam ani nezamlátil na cachon



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz