Reklama

 



Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 12:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10065
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Je to sice OT, ale Tomáši, můžeš trochu popsat, jak je to zkracování výfuku provedené mechanicky? Nebo nějaký odkaz.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 12:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.3.2013
Příspěvky: 23
Obrázky: 3
Tomix píše:
Lebo vsetky ostatne primace pracuju tesne nad hranicou 45 db zhruba pri vzdialenosti uz 200-250m to sa mi zda malo.

Predpokladam ze si si pozrel SWR test ktory ma mat hodnotu 0-1
Ide o vyziareny vykon z anteny vysielaca.
Ak tam mas viac, je problem vo vysielacom systeme, ako som tu uz pisal.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 12:31 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 10206
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Přesná trubka v trubce s těsněním hned u motoru a část k rezonanční přepážce se zkrátí. Náhon servem.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 12:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10065
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tomáši díky.

to banjo1: SWR není vyzářený výkon, ale poměr odraženého zpět, takže čím menší hodnota, tím lépe.
Edit: Tady máš popsané, včetně toho jak to funguje u FrSky: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=82727&start=75


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 13:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.3.2013
Příspěvky: 23
Obrázky: 3
Lark píše:
Tomáši díky.

to banjo1: SWR není vyzářený výkon, ale poměr odraženého zpět, takže čím menší hodnota, tím lépe.
Edit: Tady máš popsané, včetně toho jak to funguje u FrSky: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=82727&start=75


Lark , sa ospravedlnujem ak tu niekto zle pochopil moju poznamku.
Ja som ale nepisal ze SWR je vyziareny vykon anteny.
Ja som napisal ze ide o vyziareny vykon anteny, asi som to zle modifikoval.
Ak ma antena , kablik z dosky, ci konektor nejaky problem,
SWR vyjadruje pomer medzi energiou ktora je vyslana do anteny a energiou ktora sa vrati vplyvom chybneho prisposobenia anteny/antenneho systemu/, cize sa nevyziari ako ma z anteny. Cím nizsie cislo tym lepsie.


Naposledy upravil banjo1 dne čtv 21.06.2018 15:44, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 14:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2016
Příspěvky: 355
Obrázky: 0
banjo1 píše:

Lark , sa ospravedlnujem ak tu niekto zle pochopil moju poznamku.
Ja som ale nepisal ze SWR je vyziareny vykon anteny.
Ja som napisal ze ide o vyziareny vykon anteny, asi som to zle modifikoval.
Ak ma antena , kablik z dosky, ci konektor nejaky problem,
SWR vyjadruje pomer medzi energiou ktora je vyslana do anteny a energiou ktora sa vrati vplyvom chybneho prisposobenia anteny/antenneho systemu/, cize sa nevyziary ako ma z anteny. Cím nizsie cislo tym lepsie.


Napsal jsi přesně toto.

Citace:
banjo1 : Predpokladam ze si si pozrel SWR test ktory ma mat hodnotu 0-1
Ide o vyziareny vykon z anteny vysielaca.
Ak tam mas viac, je problem vo vysielacom systeme, ako som tu uz pisal.



Tomixa tady prcaj za gramatiku tak si to třeba v tom příspěvku oprav.

to:Tomix
Tak je to už na dobré cestě,pokud by se k tobě dostalo ze "servisního" oddělení kde byl zakopaný pes,tak se pochlub


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 14:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.3.2013
Příspěvky: 23
Obrázky: 3
tratonah píše:

Napsal jsi přesně toto.




Tomixa tady prcaj za gramatiku tak si to třeba v tom příspěvku oprav.

A co si mam opravit ?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 15:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10065
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pročti si to vlákno na které jsem odkazoval, a třeba pochopíš. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 15:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9513
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
banjo1 píše:


Tomixa tady prcaj za gramatiku tak si to třeba v tom příspěvku oprav.

A co si mam opravit ?
nevyziary bude asi sloveso...

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 15:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.3.2013
Příspěvky: 23
Obrázky: 3
LV píše:
nevyziary bude asi sloveso...


Ok, sory, opravim to, dik.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 17:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1547
Bydliště: Brno
TomasC píše:
Jeti je hodně uživatelsky zaměřené. Jednoduché programování modelu je vlastně jen projití dotazníku a odpovědí na realitu modelu a tvoje požadavky. Tomu se přizpůsobí i následné možnosti. Když dám jen jedno servo křidélek, tak nevidím možnost Butterfly, když dám dvě serva a dvě klapky, tak možnost vidím a mám možnost nastavit 4 serva pro Butterfly.

Ale jdou dělat věci, které nejsou běžně potřeba. Třeba od otáček 29000 zkrátit výfuk na každých dalších 1000 otáček o 0,9mm. Skvělá funkce a jsem přesvědčen, že nebude použita víckrát než 10x celosvětově (z toho v Čechách 4 kusy). :D :D

Obecně si myslím, že největší problém je, aby uživatel věděl co chce. Rádio to pak odmaká. Ale to platí bez ohledu na značku.
Ahoj, Jeti mám a znám, od MPX jsem jen četl návod, proto ten dotaz.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1547
Bydliště: Brno
tomashr píše:

Bohužel k Jeti se moc vyjadřovat nechci, tahle značka mne minula (a taky proto ode mne v diskusích o Jeti nenajdeš o jeho programování ani tečku).

U toho Multiplexu se začínalo přiřazením ovládacích prvků (knypl 1 aileron, tahový potenciometr Camber, atd.). Co někomu možná připadalo trochu podobné jako u OpenTX bylo to, že pak se serva a prvky přiřazovala k mixu, což může připomínat tu stránku "Mix" u Taranisu, ale to je z podobnosti vše. Ten "mix" u ProfiMC byl vlastně vícevstupová šablona - třeba servo 1 (levé křidélko) se přiřadilo jako Butterfly, kde jsi pak vybíral, co udělá na jaký prvek. Výsledek se nijak moc nelišil od dnešního typického rádia, kde máš samostatně definice funkce butterfly, ail diff a camber, jen to tu bylo na jednom místě, což při možnostech tehdejších displejů bylo spíš výhodou (možnost graficky rozkreslit funkci nestála za moc).
Co byl ještě jeden unikát těchto MPX bylo to, že kromě těchto "šablonových mixů" měl také pár volných mixů, které ale v pojetí MPX byly vícevstupové, ne pouze jeden ku jedné. Ve výsledku se některé specifické funkce, které se u dnešních rádií (včetně OpenTX) řeší více volnými mixy, tady vešly se do mixu jediného...
Ale konec okénka do historie, tohle už je offtopic. Možná ale neuškodí ukázat, že některé věci vznikly už před skoro 25ti lety a to zatraceně dobře. Ano, otevřeně přiznávám, že Futaba v té době za MPX zaostávala a že nebyla vždy první, teprve FC28v3 byla snad o něco dále (ale za fakt dobrou Futabu pokládám až 14MZ, jejíž koncepty pak šly i do levnějších variant).
Děkuji za info.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 19:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7747
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
tomashr píše:

Tohle je ale náhodou hodně dobrá poznámka, na které se dá vysvětlit rozdíl...
Ano, Multiplex Profi MC jsem měl a hrdě se k tomu hlásím. Naopak ale neberu to tvrzení o podobnosti těchto MPX s OpenTX, to je z mého pohledu až urážka tvůrce MPX (už zemřelého), který předstihl vývoj minimálně o 10, ne-li 15 let.

MPX totiž ve skutečnosti připomínal spíš současné Futaby , byl to systém s dobře promakanými šablonami, ve své době se ale lišil tím, že bylo libovolné přiřazení knyplů a pořadí serv. To přiřazení ale bylo právě už k hotovým mixům(šablonám), typicky u F3X modelu se čtyři serva v křídle přiřadila k připravenému mixu Butterfly, kde se pak definoval chod v reakci na ovládací prvky (Aileron, Spoiler, Camber). Prostě šablona principiálně blízká dnešnímu pojetí u Futaby (a v době vzniku Profi MC byla opravdu propastně dále než tehdejší Futaby). Proti dnešním rádiím to vypadalo syrověji kvůli menším displejům a absenci grafických displejů, v tom je pokrok, ale logika byla opravdu hodně podobná dnešním top rádiím a třeba rychlost vytvoření F3X modelu (samozřejmě bez počítače přímo v rádiu) byla hodně podobná jako třeba u dnešní 14SG či dokonce 18SZ.

Srovnání s OpenTX je skutečně zcela mimo, v něm naprosto chybí ta vrstva hotových mixů, jde v podstatě o "framework", kde se UI vynechalo víceméně kompletně. A je skutečně smutné, že toto řešení, které nesahá po kotníky Multiplexům starým 20 (či dokonce 25?) let je dnes bráno za něco podařeného :-(

Přijde mi, že si hodně lidí pod pojmem "šablony" představí právě to, jak opět vypadaly před 25ti lety, u Futaby třeba jako u FC-16 a dnes se něco podobného občas vyskytne v totálním lowendu. Tedy natvrdo udělané nastavení, kdy třeba křidélka u butterfly musela být povinně na kanálech 1 a 7, brzdit šlo jen určitým jasně definovaným prvkem atd. To opravdu mělo hodně omezení a klidně připouštím, že proti tomu bych OpenTX preferoval také. Mimochodem - OpenTX (vlastně původně ER9X) vznikl pro Flysky/TGY 9X, jejíž firmware byl právě obšlehlý ze starých Futab (třeba jako právě FC16) se všemi limity, takže ano, proti němu to byl pokrok bez diskuse...
Jenže tohle je minulost a dnes jsme úplně jinde :-)

A pro rejpaly - FC16 bylo před více než 20ti roky moje první programovatelné rádio, TGY9X se mi ještě někde doma válí (takže když píšu, že jeho fw je kopie FC16, tak fakt vím o čem píšu), pak jsem měl dlouho MPX Profi MC, následně Futaby 14MZ a 14SG a mám doma na coptery i pokusy Taranis X9D Plus SE. Opravdu neteoretizuji...


Tohle jsem si schoval. :-) Až zase jednou propukne diskuze jak neskutečně přelomový je OpenTX :-) :-)
Jediné v čem je to přelomové,že je to zadara :-) Tzn když se na to zřítím,můžu si stěžovat akorád tak na lampárně :-) :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 20:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2714
Bydliště: Zavar, SK
graup15 píše:
Tohle jsem si schoval. :-) Až zase jednou propukne diskuze jak neskutečně přelomový je OpenTX :-) :-)
Jediné v čem je to přelomové,že je to zadara :-) Tzn když se na to zřítím,můžu si stěžovat akorád tak na lampárně :-) :-)

Vždycky je super, keď sa k OpenTX vyjadrujú ľudia, čo ho ani nevideli. Tomáš ho aspoň má... :roll:

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pád na Frsky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 21:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1547
Bydliště: Brno
graup15 píše:

Tohle jsem si schoval. :-) Až zase jednou propukne diskuze jak neskutečně přelomový je OpenTX :-) :-)
Jediné v čem je to přelomové,že je to zadara :-) Tzn když se na to zřítím,můžu si stěžovat akorád tak na lampárně :-) :-)
MPX byl založen, jestli jsem to dobře pochopil, na vícevstupových šablonách, jejichž funkci jsi měnil jejich kofigurací. OpenTx je o jeden level "programátorsky" níž, v OpenTx si tyto šablony tvoříš.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: dracekvo, novfra a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz