Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: motor vysavače
PříspěvekNapsal: čtv 22.11.2018 19:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2008
Příspěvky: 1598
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Co si myslíte že je s motorem vysavače...? Nejsem elektrikář, takže tápu... :(



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: čtv 22.11.2018 20:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6954
Bydliště: Moravský kras
chybu bych hledal spíš v řídící elektronice..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: pát 23.11.2018 9:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2009
Příspěvky: 818
bud v elektronice (asi pravdepodobnejsi) nebo je nekde uklepanej spoj, kterej se periodicky spoji a vibracema zase rozpoji....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: pát 23.11.2018 10:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 582
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Pro jistotu ještě zkontroluj uhlíky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: pát 23.11.2018 12:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 569
Vyfot štítek vysavače , tipnul bych elektronická regulaci .


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: pát 23.11.2018 19:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1943
Bydliště: Havířov
Zkusit vyklemovat regulaci, jestli to nějakou má a podle toho se zjistí. Záleží jaký má vysavač příkon, už jsem viděl vysavač bez regulace, ale nějaká dps s elektronikou tam byla. Asi nějaký soft-start pro menší odběr při zapnutí, nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 20:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2008
Příspěvky: 1598
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Takže dnes se mi podařilo najít trochu času na demontáž vysavače a našel jsem tam jediný elektronický bazmek a to "elektronická deska vysavače". Našel jsem to i na stránkách electrolux podle PNC čísla, ovšem moc mne nepotěšili. Stojí 756,-Kč a při dnešních cenách vysavačů se to asi nevyplatí.
https://shop.electrolux.cz/c/Elektronick%C3%A1-deska-vysava%C4%8De/p/2193995533


Přílohy:
IMG_20181126_182417.jpg
IMG_20181126_182417.jpg
[ 98.3 KiB | Zobrazeno 449 krát ]

IMG_20181126_182603.jpg
IMG_20181126_182603.jpg
[ 95.91 KiB | Zobrazeno 449 krát ]

IMG_20181126_182522.jpg
IMG_20181126_182522.jpg
[ 92.34 KiB | Zobrazeno 449 krát ]

index.jpg
index.jpg
[ 61.32 KiB | Zobrazeno 449 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 21:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1664
Bydliště: uhlířská lhota 74
Řekl bych, že to je obyčejná regulace....... něco na spůsob tohoto:

https://www.tipa.eu/cz/stavebnice-tipa- ... gLQ-vD_BwE

či podobný

http://www.neven.cz/kategorie/elektroni ... 20v-3-8kw/

pro daný výkon motoru dimenzovaný neoriginál by snad měl zprovoznit vysávač bez problémově pokud tedy je vubec regulace potřebná. Obvykle stačí ji vypreparovat a zapojit naplno stále, to je ještě levnější řešení, osobně jsem snad nikdy regulaci nepoužil na vysávači jinak než v MAX módu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 21:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2008
Příspěvky: 1598
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
ufon13 píše:
Řekl bych, že to je obyčejná regulace....... něco na spůsob tohoto:

https://www.tipa.eu/cz/stavebnice-tipa- ... gLQ-vD_BwE

či podobný

http://www.neven.cz/kategorie/elektroni ... 20v-3-8kw/

pro daný výkon motoru dimenzovaný neoriginál by snad měl zprovoznit vysávač bez problémově pokud tedy je vubec regulace potřebná. Obvykle stačí ji vypreparovat a zapojit naplno stále, to je ještě levnější řešení, osobně jsem snad nikdy regulaci nepoužil na vysávači jinak než v MAX módu.


Taky mě napadlo celou tu desku dát pryč a zapojit to na vostro třeba přes kolíbkový vypínač, páč tím plastovým bazmekem se to i vypíná. Ovšem má to jednu chybu, v této oblasti jsem absolutně nepolíben a nevím, i když tam jsou vlastně jen čtyři káblíky... :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 22:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 582
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
A nebylo by lepší to svěřit odborníkovi? :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 2:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1664
Bydliště: uhlířská lhota 74
ano bylo...... ten nakoupí origo destičku, vymontuje starou a namontuje novou kterou koupí ze stejného obchodu kde stojí ,,majlant,, a přirazí si za diagnostikování problému , demontáž, montáž, a odzkoušení s měřením....... tudíž minimálně trojnásobek ceny origo dílu...... přičemž nová destička odjde za pár dní zase........... a to je dnešní technika..... s předprogramovanou dobou expirace......... :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 6:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 569
Pokud máš měřák s měřením kapacity , zkusil bych změřit hodnotu žlutých kondenzátorů a elektrolitického kondenzátoru. . Musí se vypájet ,
Jinak je vada způsobena tím malým IO / mpc / na desce .
Je to tak 50/50
Pokud se rozhodneš desku vypojit a překlemovat vyfoť ji detailněji , zkusím tě navést.
Pokud si vysavač rozebral máš z poloviny hotovo , to bývá nejhorší.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 10:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 582
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
ufon13: Vycházím z rady v sousedním vlákně:

aviatik666 píše:
"Na odbornou práci, mají být odborníci." Běž a oslov profesionála, něco tě to bude stát, ale bude to fungovat a ještě ušetříš čas sobě i jiným zde na fóru.
Je to velká bolest některých zdejších diskutérů, myslí si, že s prominutím "sežrali Šalamounovo houno" a rádi diskutují o všem od kvantové fyziky až po vznik vesmíru... Není nic špatného přiznat, že prostě nevím všechno, že... :wink:


A tady bych ještě přidal, že u vysavače, na rozdíl od wifi, může jít při neodborné manipulaci doslova o život.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 15:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6954
Bydliště: Moravský kras
aviatik666 píše:

Taky mě napadlo celou tu desku dát pryč a zapojit to na vostro třeba přes kolíbkový vypínač, páč tím plastovým bazmekem se to i vypíná. Ovšem má to jednu chybu, v této oblasti jsem absolutně nepolíben a nevím, i když tam jsou vlastně jen čtyři káblíky... :wink:


Asi to nebude taková věda.. Na tom tišťáku jsou ty dva nalevo evidentně spojené tak je spoj taky, a mezi ty druhý dva dej vypínač (nebo pokud je kromě té regulace ve vysavači samostatný vypínač, tak je spoj taky a vypínej to tím..).

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor vysavače
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2008
Příspěvky: 1598
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Solim Namez píše:
ufon13: Vycházím z rady v sousedním vlákně:



A tady bych ještě přidal, že u vysavače, na rozdíl od wifi, může jít při neodborné manipulaci doslova o život.


A taky jsem to odborníkovi svěřil. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Lark, OK2BUH a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz