Lion před záletem... rozsyp

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
toty

Re: Lion před záletem... rozsyp

#91 Příspěvek od toty »

Ahoj, tak dnes jsem se konečně pustil do stavby a mám hned první dotaz a další určitě budou následovat.
Chápu dobře spojení střední části křídla a ucha tak, že je tam jedno žebro a to musím uprostřed vyříznout a dovnitř vlepit tu spojku? Dle fotek blueangel to má jinak... 2 žebra u sebe...
A poraďte jak vybrousit konec ucha. Slepit koncové žebra zbrousit a pak přilepit na ucho nebo nejprve přilepit na ucho a pak zbrousit? A nějaká rada jak to jednoduše zbrousit, než to nějak zprasím?
Predem díky za rady a tohle fórum podobnymi dotazy asi teď oživím :roll:
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
LV
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od LV »

Ano, rebro je pod pasnicami vyrezane pre uhlovu spojku. http://www.elektromodely.sk/?p=1485
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#93 Příspěvek od pepin »

Ahoj Laco, teprve předvčírem jsem osázel a rozpohyboval Liona od tebe---15 týho máme jarní víkend .

tápu s umístěním háčku na gumicuk, jestli ho tam dát ted hned na prasáka trochu před třetinu křídla, nebo počkat až po záletu a podle těžiště to nějak propočítávat.

kdybys věděl vzdálenost háčku od náběžky, pro gumicuk na jistotu---aby nebyl nebezpečně daleko pro maximální stoupání, ale hrozbu vrtnutí, prdnul bych ho tam už ted s tím, že pak pujde v poho posunout víc dozadu--nechci ten trup rozvrtat jak řešeto.

jinak ve sklepě jsem vyhrabal nějakého coxika, ale já nevim, to bych musel Liona stříknout syntákem, asi už se mi do toho fakt nechce, bejt zasratej od pat až po uši :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od LV »

Nad háčikom netáp. Funguje tam kde je presne podla výkresu.
Tj presne pod nosníkom.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#95 Příspěvek od pepin »

LV píše:Nad háčikom netáp. Funguje tam kde je presne podla výkresu.
Tj presne pod nosníkom.

ok díky.
toty

#96 Příspěvek od toty »

Ahoj, tak kridla jsou hotove a ted se chci vrhnout na zadek. Jak mi doporucite delat vop riditelnou? Servo dopredu a riznout odtokovku, panty a lanko skrze trup a smerovku? Tak jak jsem to na tech obrazkach asi videl...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od blueangel »

Mám to jak píšeš servo určitě dopředu nebo budeš hodně dovažovat předek a šetřit váhou na výškovce.
toty

#98 Příspěvek od toty »

Ux jsem si konecne trochu prostudoval planek a porovnal s vyrazy od jyrryho. Tak zebra jsou kratsi a vychazi to tak, ze pouziju za zebra 5 mm sirokou a 2mm tlustou listu a k ni ovladanou odtokovku 2x20mm. Odtokovka balsa,ale premyslim, zdali tu listu 2x5mm smrk nebo balsa. Smrk urcite pevnejsi, ale tezsi...balsa to urzi?

Odesláno z mého LG-D605 a podpis odstraním
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od blueangel »

Středovou lištu z balsy zpevní ti to potah tedy pokud budeš potahovat papírem .
Fides_one

#100 Příspěvek od Fides_one »

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat koupil jsem stavebnici v rozsypu lion v2 a v mnoha věcech tápám, nemáte někdo fotky ze stavby?
Je to můj 1. větroň
Díky
HK 450 V2, T-REX 450 PRO FBL BeastX
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
toty

#102 Příspěvek od toty »

Ahoj, tak mi stavba pokračuje. Sice extra pomelu...ale to nevadí.
Prosím o radu: jak uchytiti výškovku ? V plánku je guma,ale jelikož ji dělám pohyblivou, tak to nepůjde. Ve fotkách jsem zde viděl šroubky do směrovky,ale nebude to těžké? Nedělám elektro verzi a tak bych zadek měl rád co nejlehčí. Zatím nejjednodušší se mi zdají ty šroubky, že bych zalepil 2x závitovku do směrovky a nahoru pak dal matičky s podložkami. Nebo doporučíte jinak ? Ještě me napadá přilepit napevno..zas tak velké to není... Dík
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

Každý dělá na Lionovi VOP jinak (plovoucí/klapka, guma/šrouby/napevno), takže co modelář to názor. A můj zní:
Jestli chceš šroubovat a jde Ti o hmotnost, tak tam mrskni dva plastové šrouby a je to.
Matky buď zapustíš do SOP, nebo je tam vůbec nedáš. To se dělá tak, že vrtněš díru a závit na šroubu lehce potřeš nějakou měkkou/gumovou disperzí (třeba Herkules). Necháš zavadnout a díl přišroubuješ. Drží to a šroub jde snadno vyšroubovat.
Není to na denní použití, ale je to čisté a lehčí než guma. Při častějším používání se ale matce stejně nevyhneš.

Ve vláknu, co jsem psal o IGRA GINO, je to trochu vidět. Volná verze je chycena gumou, RC je šroubovaná.
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=15&t=73226

Obrázek
Obrázek
Obrázek
veka1
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od veka1 »

toty píše:Prosím o radu: jak uchytiti výškovku ? V plánku je guma,ale jelikož ji dělám pohyblivou, tak to nepůjde.

.... proc by to memelo jit na Lionovi ,kdyz to jde na jinych poletuchach?

Viz napr:

cejka_015.jpg

major povrchovka1 007.jpg

vosa2015_trup_111.JPG

veka1
toty

#105 Příspěvek od toty »

Diky, za inspiraci...

Odesláno z mého ALE-L21 a podpis odstraním
Odpovědět

Zpět na „Větroně“