Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 651 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 44  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 12:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.7.2010
Příspěvky: 1030
Bydliště: Pivín, okr. Prostějov
Zdravím,

tak zakládám tohle téma, jako místo, kde budu vkládat svoje poznatky ze stavby,
Mám výřezy poskytnuté z "ok-glider" produkce. :)

Mělo by se jednat o rozpětí 3,3 metru, podle plánku pana Petráně.
Takže doma mám základní výřezy, tedka jen čekám, až mi dorazí plánek s radami na stavbu.
Pak se vrhnu na dovyříznutí základních výřezů, nejspíše i dobroušení.

Tak a pak by se mohlo pomalu začít sestavovat model. Určitě budu rád, za nějáké nápady a názory pro zjednodušení stavby.
Určitě bych taky chtěl už vybrat nějákou imatrikulační variantu. :)

No a určitě bude obsahovat háček pro aerovleky, jen se ještě rozmýšlím, jestli by nešel něják dát motor do čumáku, aniž by se řezalo :)

tak prosím o rady, názory pomoc :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 13:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1779
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Motor do čumáku??? si děláš srandu, ne?.... Do šohajdy nikdy!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 13:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.7.2010
Příspěvky: 1030
Bydliště: Pivín, okr. Prostějov
Důvod?
nechci řezat čumák, ale elektrifikace mi umožní lepší rozptyl leteckých možnosti....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 13:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.7.2006
Příspěvky: 924
Bydliště: Česká Lípa
2952 píše:
Motor do čumáku??? si děláš srandu, ne?.... Do šohajdy nikdy!


A proč jako ne? Ať si to postaví jak chce a hlavně jak to bude jemu vyhovovat. Pokud chce být aspoň trochu nezávislý na vlečné a rozšířit tím letové možnosti (jak píše) a nevadí to JEMU OSOBNĚ vzhledově, tak ať si tam dá klidně motor. Mě osobně to nevadí, na řeči o tom jak ošklivě to vypadá jsem nedal a dneska jsem naprosto spokojen jak s hážkem tak i s motorem v čumáku místo hroudy olova.
http://papira.rajce.idnes.cz/Stavba_Min ... 012042.jpg
http://papira.rajce.idnes.cz/Vozik_Mini ... 300330.jpg dneska už mám vrtuli černou.

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Naposledy upravil Papir dne pon 11.03.2013 13:35, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 13:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1779
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
...každý to máme jinak..ale udělat historického větroně , navíc ještě českou klasiku...a zabít to motorem!...to bych nedělal...To je jako postavit Z142 a dát mu křídla z Blaníka :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 13:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.7.2006
Příspěvky: 924
Bydliště: Česká Lípa
Toman píše:
Zdravím,

jestli by nešel něják dát motor do čumáku, aniž by se řezalo :)

Šel, ale bez minimálně odvrtané špičky pro hřídel to nepůjde. Kouká pak jen hřídel. Na motoru prodloužená - vyměněná hřídel a co nejdál ve špici podpůrné ložisko.

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 13:48 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 2827
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
Toman píše:
Zdravím,

tak zakládám tohle téma, jako místo, kde budu vkládat svoje poznatky ze stavby,
Mám výřezy poskytnuté z "ok-glider" produkce. :)

Mělo by se jednat o rozpětí 3,3 metru, podle plánku pana Petráně.
Takže doma mám základní výřezy, tedka jen čekám, až mi dorazí plánek s radami na stavbu.
Pak se vrhnu na dovyříznutí základních výřezů, nejspíše i dobroušení.

Tak a pak by se mohlo pomalu začít sestavovat model. Určitě budu rád, za nějáké nápady a názory pro zjednodušení stavby.
Určitě bych taky chtěl už vybrat nějákou imatrikulační variantu. :)

No a určitě bude obsahovat háček pro aerovleky, jen se ještě rozmýšlím, jestli by nešel něják dát motor do čumáku, aniž by se řezalo :)

tak prosím o rady, názory pomoc :)

... tož Hruško, to si dobrej. 8O
Není to tak dlouho, co si měl problém vystrouhat dřevěný pylon na Tulixe ( psal si jak máš obě ruce stejné) a zpacifikovat rodiče co ti brání v modelaření a teď už stavíš 3 metrovou maketu. :)

PS. pošlu ti na rozcvičení tuto stavebnici:

http://www.vekamodel.cz/historici/ero-ii-skolni-kluzak/

Podmínkou je,že budeš sem dávat fotky ze stavby, popíšeš zálet,seřízení a provoz modelu . Ať vidíme jak ti to jde. Pak se můžeš pustit to tý třímetrovky :wink:

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 14:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.7.2006
Příspěvky: 924
Bydliště: Česká Lípa
veka1 píše:
PS. pošlu ti na rozcvičení tuto stavebnici:
http://www.vekamodel.cz/historici/ero-ii-skolni-kluzak/
veka1

No ale to mu zabije celé odpoledne :-). Pak nu nezbude čas na 3 metry :mrgreen:

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 14:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.7.2010
Příspěvky: 1030
Bydliště: Pivín, okr. Prostějov
Tak je jasné, že tam bude vidět, že tam ten motor je, ale nebude to nijak šílený.
A jak jsem psal, chtěl bych abych si mohl zalítat i bez vlečné, i když možnost vlečné je docela vysoká. :)

No tak ano, s Tulixem jsou problémy, protože to je něco co je z jednoho materiálu, rve se do toho něco jinýho, nevím co to udělá, atd. Hlavně jsem nevěděl a nevím co a jak, protže je problém z elektrikou, a na tom jsem zůstal vyset. Takže Tulix leží na skříni a já jsem z něj prostě z vytržení.

A tak ta třímetrovka je projekt, který nebude za tři měsíce hotov. Ale chtěl bych aby to vyšlo, s tímhle už mi určitě více pomůže jeden, zde blízko bydlící modelář, který má stavbu maket větronů v ruce :)

A s rodičema je stále problém, nepodporují mě... ale co se dá dělat..tekda už to nebude z EPP ,tak snad nebudou tolik nadávat, zatím jim to něják nevadí, uvidíme postupně :)

Nic se nemění na tom, že bych potřeboval nějákej model, který mě dostane dobře do formy :D
Možná bych vynechal motor ve špici, ale místo toho bych si chtěl ale najít nějákou polomaketu, nebo něco pěkně vypadajícího tohoto rozpětí :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 14:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.6.2005
Příspěvky: 412
Bydliště: Praha1
2952 píše:
...každý to máme jinak..ale udělat historického větroně , navíc ještě českou klasiku...a zabít to motorem!...to bych nedělal...To je jako postavit Z142 a dát mu křídla z Blaníka :-)


Pokud máš na letišti vlečnou každou chvíli tak je to pohoda, ale když chceš být nezávislej tak je to v týhle velikosti asi jediný řešení. Já mám takle omotorovanýho blaníka. Je tam i háček a když je vlečná, tak jde vrtule dolu povolením jednoho červíku. Tahle situace nastala za tuhle sezonu jednou... V čumáku je 300g motor + 6S 4500mAh LiPo a ještě přijímačovky což je dohromady cca 1,5kg a těžiště s tím vyšlo akorát. Přijde mi lepší tam nevozit ''mrtvou'' váhu a mít univerzální letadlo.
Sklopenou vrtuli za letu zaregistruješ jen při blízkém průletu a vzhled to neruší.
Je otázka jestli ''zabít klasiku motorem'' tak jak říkáš, nebo zabíjet čas tím, že jsi uzeměnej když není vlečná a svah je daleko nebo nefouká...

Můj blaník
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=7539


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 14:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1779
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
..já tomu rozumím...ale jak píšu-asi jsem srdcař :-) A on by chtěl nějakou "imatrikulační variantu"...Tak bych očekával "čistou stavbu" :-)

Ale ono to bude asi "všelijak" :-))) :
Cituji:
Nic se nemění na tom, že bych potřeboval nějákej model, který mě dostane dobře do formy
Možná bych vynechal motor ve špici, ale místo toho bych si chtěl ale najít nějákou polomaketu, nebo něco pěkně vypadajícího tohoto rozpětí


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 14:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.7.2010
Příspěvky: 1030
Bydliště: Pivín, okr. Prostějov
Modelem do formy, myslím, letovou formu, a ten model by měl vyplnit mezeru mezi nynějšekm a hotovou verzí Šohaje :)
Je to lépe rozuměno? .... prostě nějákej model na kterým se zase trochu více vylítám :)
A když se sežene dobrý model, co bude velikostně blízko těm třem metrům, a bude to elektrovětron, tak se nevylučuje to, že bych vynechal motor na Šohajovi, ale to zase skáču jinam, ještě bych zůstal u toho, že bych ten motor chtěl :)

nechápu sice poslední příspěvek, ale to je asi můj problém no


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 14:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 332
veka1 píše:
Toman píše:
Zdravím,

tak zakládám tohle téma, jako místo, kde budu vkládat svoje poznatky ze stavby,
Mám výřezy poskytnuté z "ok-glider" produkce. :)

Mělo by se jednat o rozpětí 3,3 metru, podle plánku pana Petráně.
Takže doma mám základní výřezy, tedka jen čekám, až mi dorazí plánek s radami na stavbu.
Pak se vrhnu na dovyříznutí základních výřezů, nejspíše i dobroušení.

Tak a pak by se mohlo pomalu začít sestavovat model. Určitě budu rád, za nějáké nápady a názory pro zjednodušení stavby.
Určitě bych taky chtěl už vybrat nějákou imatrikulační variantu. :)

No a určitě bude obsahovat háček pro aerovleky, jen se ještě rozmýšlím, jestli by nešel něják dát motor do čumáku, aniž by se řezalo :)

tak prosím o rady, názory pomoc :)

... tož Hruško, to si dobrej. 8O
Není to tak dlouho, co si měl problém vystrouhat dřevěný pylon na Tulixe ( psal si jak máš obě ruce stejné) a zpacifikovat rodiče co ti brání v modelaření a teď už stavíš 3 metrovou maketu. :)

PS. pošlu ti na rozcvičení tuto stavebnici:

http://www.vekamodel.cz/historici/ero-ii-skolni-kluzak/

Podmínkou je,že budeš sem dávat fotky ze stavby, popíšeš zálet,seřízení a provoz modelu . Ať vidíme jak ti to jde. Pak se můžeš pustit to tý třímetrovky :wink:

veka1

...Peter, já to beru. A vzhledemk tomu, že to bylo moje první éro, slibuju, že to nebudu prznit žádným motorem ( a stavebnice tehdy stála 11- 12 Kčs ). Pošli mi to a budeš mít recenzi a u mě ohromný +, že to vyrábíš....Dodnes si pamatuji vůni trávy, když ERO II náhodou vlítlo do termiky...
A někde na letišti to můžem probrat...Měj se fajn RogerS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 15:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 2827
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
Hruško ,Hruško...opakovaně se ptám,když ti pošlu tu stavebnci, zda si schopen ten model postavit a ukázat nám, jak tě to dostalo do formy? Vždyť je to brnkačka, no ne? Bereš?

Bo jinak tu stavebnici opravdu pošlu Rogovi :lol:

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Z-125 Šohaj 2
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2013 15:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2376
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Vidím, že zakladatel vlákna dostal rozum, vykašlal se na ty mrňouse a snaží se postavit normální slušnou (polo)maketu. Jen zvaž, jestli to není moc velké sousto. Motorizace nebude příliš levná záležitost - já to tipuju tak na 500 - 600 W příkon a baterku 4 - 5 článek tak 5 Ah. Házení taky nebude sranda. Na ty fotky jsem zvědavý, bude to taky možnost ti poradit (ale neposlouchej moc rádců najednou). To, že se najdou kritici považující motor v čumáku za zneuctění, jsem čekal. Já mám doma 3 čisté větroně (Discuse CS, ASW 28 a Spatze) a 4 elektrizované (Pilatuse, Asiago, Polydora a ES 49) a poměr nalétaného času je asi 10 : 1 ve prospěch těch motorizovaných. Experimenty s náhonem vrtule prodlouženým hřídelem bych neradil, viděl jsem to u kolegy, dal to dohromady až velkých počátečních problémech a je přitom jako strojař velmi schopný - postavil amatérskou turbinu, v několika kusech. Stačí normální motorová přepážka a odnímací špička zakrývající vyčnívající hřídel motoru. Místo té špičky se pak osadí vrtule s kuželem (nebo bez kuželu) a na přesný maketový tvar špičky s vrtulí bych se vykašlal.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 651 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 44  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz