Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 12:58 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7603
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 297
Blog: Zobrazit blog (3)
Zachytil jsem pár dotazů jak vloží RCMANIAk video do příspěvku.
Pro vložení videa je zde vše připraveno a zde najdete návod , jak na to.

Pokusím se to popsat detailně, ale pokud na něco zapomenu, tak se neváhejte ozvat, opravím, poradím.

Video již musí být nahrané na serveru http://www.youtube.com/ .


Pro snadné vkládání videa, do právě psaného příspěvku, je zde phpBB tag [youtube][/youtube], který se vkládá pomocí tlačítka youtube (červená elipsa na obrázku), pokud najedete kurzorem myši nad tlačítko, tak se zobrazí i nápověda( zelené elipsa).
Příloha:
video1.png
video1.png [ 156.71 KiB | Zobrazeno 11191 krát ]


Když kliknete na tlačítko youtube , tak se do příspěvku, na místo kurzoru vloží text [youtube][/youtube] (a uprostřed bude blikat kurzor). To je phpBB tag a informuje server, že uprostřed bude odkaz na video, které chce RCMANIAk zobrazit v příspěvku.

A teď co mezi hranaté závorky vložíte, aby bylo video vidět.


Stejně jako na RCMANII má každá vlákno svůj kód, tak i každé video na http://www.youtube.com/ má svůj kód. Například kód videa RQ9_qsvI4-Q je moje video, jak poletuji s coptérou při záplavách. Tento kód naleznete v adresní řádce prohlížeče u videa, které chcete vložit. Je to obsah parametru v.
Jen tento samotný parametr by stačil, aby se, po nějakém mírném programování, video zobrazilo.

Ale pro pohodlí uživatelů je to naprogramováno tak, aby bylo možno vložit celý odkaz na video (modrý odkaz v následujícím obrázku), bez nějakého upravování.
Příloha:
video2.png
video2.png [ 399.6 KiB | Zobrazeno 11189 krát ]


Odkaz v adresní řádce prohlížeče vložíte mezi hranaté závorky phpBB tagu [youtube][/youtube]


Výsledek pak vypadá takto (jen ten zelený text!!!):
Kód:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RQ9_qsvI4-Q[/youtube]



A po odeslání příspěvku je video zobrazeno.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Je třeba upozornit, že jiné parametry odkazu než v=**** tam být nesmějí!!! Odkaz také musí být přímo z http://www.youtube.com/ častá chyba je, že je v odkazu na začátku http[b]s:// , atd...[/b]
Možností je opravdu hodně. Jistě po prvním vyzkoušení to pro vás bude snadné.
Doporučuji vkládat video na samostatný řádek.

Na závěr nějaké odpovědi na předpokládané otázky:
Proč bych to měl dělat? Protože se video rovnou zobrazí a ostatní RCMANIAci si mohou video rovnou přehrát, nemusí klikat na odkaz a až následně si video pouštět. Oživí to příspěvek.

Zabírá vložené video místo na serveru RCMANIA.cz? Nezabírá. Video je na http://www.youtube.com/, zde se jen zobrazuje a přehrává.



Pokud jsem na něco zapomněl, tak se neváhejte ozvat, opravím, poradím.

Klidně si to v tomto vláknu vyzkoušejte.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 15:03 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 548
Obrázky: 0
Ahoj Admin.

Nechcel som otvarat temu a nevedel som nejak vyhladat userov, som tu pomerne novy.
Nedalo by sa aj zvysit limit na fotky? 500kB sa mi zda malo v dnesnej dobe. Mam fotky, co som si chcel pridat do profilu, do albumu, ale maju 1MB alebo az 1.5 MB. A pozeral som, že tam je info o tom, že limit je len 500kB.


Dakujem.

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 15:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6647
Bydliště: Moravský kras
celadnik píše:
Ahoj Admin.

Nechcel som otvarat temu a nevedel som nejak vyhladat userov, som tu pomerne novy.
Nedalo by sa aj zvysit limit na fotky? 500kB sa mi zda malo v dnesnej dobe. Mam fotky, co som si chcel pridat do profilu, do albumu, ale maju 1MB alebo az 1.5 MB. A pozeral som, že tam je info o tom, že limit je len 500kB.


Dakujem.


Proc nezmensis rozliseni? Pro zobrazeni na monitoru PC nepotrebujes fullsize fotku co vypadne z fotaku, zbytecne plytvani mistem na disku..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 16:02 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2007
Příspěvky: 42
Bydliště: Poprad
Odkaz sa dá získať aj tak, že sa jednoducho na video klikne PRAVÝM tlačidlom myši a vyberie jedna z možností...Tento odkaz sa potom vloží do phpBB tagu...

Příloha:
odkaz_YT.jpg
odkaz_YT.jpg [ 102.14 KiB | Zobrazeno 11061 krát ]


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1596
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Párkrát jsem takto už video vkládal a občas se nezobrazilo.Zobrazil se jen zkopírovaný odkaz.Nezjistil jsem čím to je ale všiml jsem si že odkaz na jedno stejné video na youtube má dost variant,záleží odkud se k němu proklikám.Pokud se odkaz skládal z co nejmenšího počtu symbolů tak to šlo hned.Když je moc dlouhý tak to nejde nebo to asi trvá dýl než se to tady nějak převede a zobrazí se.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 12:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 712
Obrázky: 2
dagx píše:
Párkrát jsem takto už video vkládal a občas se nezobrazilo.Zobrazil se jen zkopírovaný odkaz.Nezjistil jsem čím to je ale všiml jsem si že odkaz na jedno stejné video na youtube má dost variant,záleží odkud se k němu proklikám.Pokud se odkaz skládal z co nejmenšího počtu symbolů tak to šlo hned.Když je moc dlouhý tak to nejde nebo to asi trvá dýl než se to tady nějak převede a zobrazí se.


Mám podobnou zkušenost.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 15:51 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7603
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 297
Blog: Zobrazit blog (3)
Pokud se to nepodaří, tak vložte takové video do tohoto vlákna a já to příslušně opravím a napíšu v čem byl problém. Časem vznikne databáze problémů a řešení.


to newor: Díky, to jsem netušil.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.12.2013 12:03 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7603
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 297
Blog: Zobrazit blog (3)
Protože se stále objevují videa vložená špatně, tak jsem upravil phpBB tag tak, aby pod každým videem byl odkaz na návod. Snad bude taková osvěta fungovat.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.12.2013 12:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 712
Obrázky: 2
Toto video se také nezobrazuje v samotném okně :
Re: LOGO 480 XXtreme

https://www.youtube.com/watch?v=OCebzJb ... ata_player


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.12.2013 12:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7059
Bydliště: ČR
Obrázky: 6


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Vloženo podle návodu..

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.12.2013 12:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2366
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Václav Procházka píše:
Toto video se také nezobrazuje v samotném okně :
Re: LOGO 480 XXtreme

https://www.youtube.com/watch?v=OCebzJb ... ata_player


Máš na konci za číslem videa &feature=něco to se musí celé odmazat

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.12.2013 12:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 712
Obrázky: 2
JosefSvejk píše:


Vkládám stále stejným způsobem, dle návodu:
zkopíruji odkaz, stisknu okénko "youtube" a odkaz zkopíruji do okénka, některá videa takto fungují a některá ne. Jak prosím poznám, kdy a co odmazat ?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.12.2013 12:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6647
Bydliště: Moravský kras
Václav Procházka píše:
Vkládám stále stejným způsobem, dle návodu:
zkopíruji odkaz, stisknu okénko "youtube" a odkaz zkopíruji do okénka, některá videa takto fungují a některá ne. Jak prosím poznám, kdy a co odmazat ?


Opravdu jsi ten návod četl?
Citace:
Je třeba upozornit, že jiné parametry odkazu než v=**** tam být nesmějí!!! Odkaz také musí být přímo z http://www.youtube.com/ častá chyba je, že je v odkazu na začátku https:// , atd...

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.12.2013 12:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10299
Bydliště: praha 5
Mad_Box píše:


Máš na konci za číslem videa &feature=něco to se musí celé odmazat[/quote]

Já měl za to, že je chyba v https--ale když jsem smáznul-- S---

stejně se mi video nezobrazilo.

PS: podle návodu co sem ted dal Jirka ale stejně jsem to nerozeběhnul.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.12.2013 13:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7059
Bydliště: ČR
Obrázky: 6
Musel jsem odmazat to "s" a použít jedenáctimístný kód (ten jsem zkopíroval přímo na stránce YT).

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz