Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 17:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 14934
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 6
JosefSvejk píše:
... otevřít přes pravé myšítko. Tedy u mě. W10

A jooo... I u mně. W7 64bit

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 19:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 3774
Bydliště: Žilina SR
jyrry píše:
No... hm... obvykle jsou to exporty z Corelu...

Ze své praxe vím, že TIF z Corelu X4 je jiný než z Corelu 8/9. Nevím v čem se liší, ale ten z X4 v některých programech nejde otevřít. Tak musím někdy CDR z X4 uložit ve verzi 8/9 otevřít a exportovat z Corelu 8/9, nebo ho otevřít v programu, který s těmy X4-Tify problémy nemá a znovu uložit - pak to jde i v jiných.

Jinak problémy podobného rázu, co máte s TIFy, jsem měl nedávno s vložením PDFka (shodou okolností jsem ho taky vyexportoval z CoreluX4). Příloha v příspěvku sice byla, ale nešla otevřít. řešili jsme to s Adminem, jemu to taky nejprve nešlo, pak tam přidal ještě svůj zkušební PDF a najednou šlo oboje. Po vymazání zkušebního to pořád funguje. 8O

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 21:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 6869
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak to určitě nějak souvisí s verzí a formátem toho TIFu. Udělal jsem obrázek v Zoner Callisto 5 (taky už dost starý program) a vyexportoval v TIFu. Jednou bez komprese, podruhé s LZW kompresí. Když jsem přiložil ten bez komprese, tak je příloha jen neaktivní, když jsem ale přiložil ten s LZW kompresí, tak se texty celého okna rozsypaly a všechno se zvětšilo, přesně jako na prvním obrázku od jyrry. Asi bude opravdu nejspolehlivější používat radši ZIP. S tím žádné problémy nejsou a ta komprese je ještě trošku lepší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 328
Bydliště: Vysočina
Něco je třeba tady :http://www.digimanie.cz/formaty-pro-ukladani-fotografii-8dil-tiff/2029

Nevýhody TIFF formátu
Značné problémy s kompatibilitou. Díky velké svobodě ve vytváření tagů je otázkou, zda si ukládající program a otevírající program budou vzájemně rozumět.
Díky problémům s kompatibilitou je řada vlastností TIFF formátu problematicky použitelná, zejména při obecném použití např. na internetu.
Aby bylo možné se na kompatibilitu spolehnout, je nutné ukládat data bez komprese, bez průhlednosti a bez vrstev. U ostatních možností je otázkou, zda nebudou přijímací stranou ignorovány.
Bez komprese generuje TIFF velké soubory.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 23:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 6869
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Naprosto vyčerpávající vysvětlení. Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 5:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 14934
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 6
OK, budu tedy používat raději gify - http://www.digimanie.cz/formaty-pro-ukl ... g-gif/1991

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 9:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 3774
Bydliště: Žilina SR
TIFFy ukládám zásadně bez komprese, jak z Corelu X4 tak z 8/9. V tom to není, ta nekompatibilita zřejmě opravdu bude v tom dost volném použití tagů, které některé programy neumí akceptovat.
Když potřebuji šetřit místo, tak samozřejmě přeženu TIFF přes ZIP, co je často i mnohem účinnější než TIFF s kompresí. :wink:

Jinak ale nevýhoda GIF a třeba i BMP, je v tom, že se neukládá hustota (DPI), takže se ztrácí informace o cílové velikosti obrázku

Nicméně ty opisované problémy při vlkádáni TIFFů do příspěvků RCmanie, jsou stejného charakteru jako jsem měl i s PDF a příčina bude někde jinde - asi za to může phpBB pod kterým ta RCmanie běží. :roll:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 11:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 6869
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Já myslím, že u těch GIFů můžou být podobné problémy a některé dnešní programy už GIF ani nepodporují. Zůstal bych u toho nekomprimovaného TIFFu, jen bych ho při přenosech zkomprimoval do ZIPu. Já většinou dávám do ZIPu i CAD data, nebo neběžné formáty, při přenosech třeba mailem, i když kvýraznému zmenšení nedojde. Někdy je dokonce větší, než původní soubor, ale už jsem se několikrát setkal s tím, že se data přenesla špatně. Hlavně se to stávalo u formátů, které jsou jako text a když se při přenosu vyhodnotí jako binární (což se může stát hlavně u FTP), tak dojde k poškození. Někdy totiž dochází při přenosu ke čtení hlavičky souboru a k jejímu špatnému vyhodnocení. U ZIPu se mi nic takového nikdy nestalo.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz