Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1533 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 103  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 18:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6120
Bydliště: Písek, ČR
Tak to jo, jestli už v OpenTX děláš a vyhovuje ti... Je to zřejmě nejlepší volba, když se člověk prokouše těmi začátky. Na to já jsem byl línej :oops:
Tak držím palce s těmi drobnostmi, jistě se tady někdo brzo ozve kdo poradí.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 20:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.8.2016
Příspěvky: 8
Nezachytil někdo, informace, kdy bude inovován FrSky X12D Horus a to hlavně, o dvě vnitřní antény a Li-Ion akumulátor s externí elektronikou pro nabíjení?
Měla by možná být i varianta s CNC mechanikami pák s 10 ložisky, jako má X10S - jak to vypadá?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 20:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Chlapci dotaz, v Compaionu mám problém že když chci s Radia načíst Modely,tak mi to píše že to nevidí SD-cartu.
Fimware mi načíst do PC normálně jde. Zkoušel jsem to na dvou PC.Nejsem si jistý,ale dříve mi to šlo.Měl jsem před tím E-čko,tak ted nevím jestli si to nepletu.SD-kartu jsem i pro jistotu sformátoval a nahrál vše zpšt.Horus mi vše vidí a čtečka karet taky vše vydí.
Tak ted nevím jestli neni problém jen v tom Compaionu.
Všem díky za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2017 1:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4869
Bydliště: CA
Peggy píše:
.......

Dostal som sa dosť neskoro k PC....
Zatiaľ tu je upozornenie na zamknutý plyn....
Příloha:
Snímka1.PNG
Snímka1.PNG [ 13.6 KiB | Zobrazeno 943 krát ]

L3 je kontrola odomknutia plynu - Spínač SD od seba a knipel plynu viac ako 25 percent ...
V spec. funkciách je SF21 - ak je zopnutý LS3 - potom opakuj hlášku Engdis....
Příloha:
Snímka2.PNG
Snímka2.PNG [ 7.27 KiB | Zobrazeno 943 krát ]

V skutočnosti knipel plynu ovláda brzdy aj plyn a odblokovanie plynu je v podmienke L2 ... ale nechcem aby mi pri vysunutých brzdách hlásilo rádio že Eng je zablokovaný.... to by bol asi problém v FRsky OS....
tu mám hlásenie telemetrie.....
Příloha:
Snímka3.PNG
Snímka3.PNG [ 9.23 KiB | Zobrazeno 936 krát ]

Sú to spínače LS12-LS15 .... Mám to na spínači SF... mám tam momentový spínač . Môžeš ho nahradiť voľným trimom...
Ak ten spínač podržíš kratšie ako sekundu - funguje spínač L12
Ak ho držíš dlhšie ako sekundu a kratšie ako dve - po sekunde pípne a zopne spínač L13
Ak podržíš dlhšie ako dve sekundy - pípne po sekunde a aj po druhej a zopne SW L15
Příloha:
Snímka4.PNG
Snímka4.PNG [ 8.84 KiB | Zobrazeno 936 krát ]

No a tu je vidieť čo sa deje...
L12 hlási výšku....
L13 timer1, timer2 a timer3...
L15 nahradí kukučku a prezradí koľko je hodín....
L14 je pípnutie po sekunde a L15 je pípnutie po dvoch....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2017 14:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Jasně.Zkusím si to taky nastavit.Takhle když to vydím fyzicky,tak to tak nák chápu.Moc ti děkuju za ochotu a trpělivost se mnou.
Kdyby něco,tak se ještě ozvu.
Akorát nechápu,k čemu se dají použít ty dva pomocné trimy.K čemu se dají přiřadit???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2017 19:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4869
Bydliště: CA
Peggy píše:
Jasně.Zkusím si to taky nastavit.Takhle když to vydím fyzicky,tak to tak nák chápu.Moc ti děkuju za ochotu a trpělivost se mnou.
Kdyby něco,tak se ještě ozvu.
Akorát nechápu,k čemu se dají použít ty dva pomocné trimy.K čemu se dají přiřadit???

tie trimy fungujú každý ako dva momentové spínače...
Môžeš ich použiť tak ako mám ja ten spínač SF a do druhej strany ako mám SH .... pri pohybe do jednej strany a na neakú inú hlášku do druhej reset časovačov....
Alebo ja používam na ladenie mixu za letu... tým trimom vieš meniť pomer mixu....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2017 20:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Tak to je super.Fakt to funguje.Si hodný,díky za trpělivost a podrobný vysvětlení.
Kdyby ještě něco,určitě se ozvu.
Ještě jednou díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: čtv 23.11.2017 18:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 32
Asi nejsem první kdo se tady na to ptá, ale jaký OS je tedy v Horusu lepší používat? Přijde mi, že tu víc lidí používá FrSky-OS. Osobně by se mi asi víc líbil Open TX, ale překvapuje mě, že ho asi tolik lidí nepoužívá, tak nevím jestli tam třeba není nějaký problém nebo nedodělek. Je mi asi jedno s čím se naučím, open TX mi přijde i jako taková sázka do budoucna.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: pát 24.11.2017 11:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4869
Bydliště: CA
Androxx píše:
Asi nejsem první kdo se tady na to ptá, ale jaký OS je tedy v Horusu lepší používat? Přijde mi, že tu víc lidí používá FrSky-OS. Osobně by se mi asi víc líbil Open TX, ale překvapuje mě, že ho asi tolik lidí nepoužívá, tak nevím jestli tam třeba není nějaký problém nebo nedodělek. Je mi asi jedno s čím se naučím, open TX mi přijde i jako taková sázka do budoucna.

Niekto si kúpi lietadlo RTF kde vloží len aku... niekto uprednostňuje klasickú balza stavbu.....
Každému vyhovuje niečo iné....
Frsky OS, ale aj ostatné rádia, majú všetko hotové, čo je výhoda.... ale ak ti tam niečo nesedí, musíš sa zmieriť s kompromisom....
OpenTx - treba si to vymyslieť.... ale urobíš čo potrebuješ a máš to podľa seba.... bez kompromisov....
Ja už som Open závislák....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: pát 24.11.2017 21:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Souhlasím s lubo1.Je tp přesně tak.V OpenTx si vše nastavíš na tělo,tak jak ti to přesně vyhovoje.Dá se v tom nastavit a přiřadit cokoliv k čemukoliv.Jen podle tvé fantazie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: pát 24.11.2017 21:55 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5337
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No ale i tak v FrSky-OS existují volne mixy pro dodatecne nastaveni nestandardnich mixu.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: pát 24.11.2017 23:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4869
Bydliště: CA
RCStudio píše:
No ale i tak v FrSky-OS existují volne mixy pro dodatecne nastaveni nestandardnich mixu.

Radii som mal uz mnoho a pomerne dobrych.... Ale u kazdeho som narazil na neake obmedzenie.... U open Tx je to trosku ine... Moznosti su nekonecne

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: sob 25.11.2017 12:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 32
Díky. Rozdíl mezi OTX a Frsky OS chápu, šlo mi spíš o to jestli OTX pro horus nemá nějakej velkej nedodělek, ale z toho co čtu, tak v tuhle chvíli už asi nemá :)

Ještě bych měl dotaz ohledně přijímačů. Jestli to dobře chápu tak přímo do nich se soft nahrávat nemusí, musel bych ho přehrát na EU firmware jen v případě že bych ho tam neměl. Tzn, celosvětové a EU verze přijímačů jsou stejné a liší se jen firmwarem, je tak?

Omlouvam se jestli se ptám hloupě. Jsem z toho trochu zmatený, původně jsem byl rozhodnutý pro Graupner a tam je to trošku jinak :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: sob 25.11.2017 12:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5337
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Prijimace jsou stejné, je jen otazkou jaky vysilaci fw tedy schéma je ve vysilaci a prijimaci, ty musi byt samozrejme stejne aby fungovali.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12D Horus
PříspěvekNapsal: sob 25.11.2017 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 522
Bydliště: Vysočina
lubo1 píše:
.... U open Tx je to trosku ine... Moznosti su nekonecne
Ale upřímně - není to činnost pro každýho jak nakonec vyplývá i z množství dotazů. Jinak ti ale děkuji za příspěvky, já FrSky nemám ale když to čtu, tak asi budu mít. :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1533 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 103  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], Joker, PavelKK a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz