Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2017 20:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 284
Zdravím všechny,u mé zánovní FS-i6 (mix na delty) při povelu páčkou ve vodorovném směru v pravo mi nejde servo na plno a trochu strhává servo z opačné polohy ale když dám páčku v pravo jako by dolu do křižné polohy (do pravého rohu)tak jde servo dobře,na opačnou stranu to jde v pořádku,nějaká rada na odstranění nebo je porucha ve vysílači???Moc díky všem a prosím o polopatické rady,s touto soupravou si zatím moc netykám dr. 8O


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 15.11.2017 0:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 697
Bydliště: Brno
Já nevím jestli tomu dobře rozumím, ale u delta mixu nebo V-tailu je to vlastnost: při plné výchylce kniplu vodorovně nebo svisle jdou obě serva na 50% výchylku, při úhlopříčné výchylce jde jedno servo na maximální výchylku a druhé na nulu. Je to proto, aby obě serva něco dělala i v oblasti mezi plnou výchylkou kniplu horizontálně nebo vertikálně a mezi úhlopříčnou polohou. Jde to teda v menu nastavit, aby to bylo jinak než 50 %, ale pak se bude při přechodu například mezi úplně vpravo a vpravo nahoře hýbat už jen jedno servo.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 15.11.2017 17:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 284
Díky YenyaKasi za osvětlení,ono mi to úplně stejně funguje i u druhé soupravy od Pelikána akorát tam je to takový razantnější než u ty FS soupravy takže jsem to bral jako normální ale že jsem nějak záhadně a neumělecky u FS nastavoval nějaké výchylky na 50% tak se mi právě zdálo že je to nějaké líné a nesouměrné pravá-levá.Abych řekl popravdě tak do dneška jsem neměl tušení o možném úhlopříčném ovládání,holt stáří se projevuje každým coulem a přesto jsem rád že se obohacuji o nové zkušenosti,Takže ještě jednou moc díky!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 28.11.2017 20:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 697
Bydliště: Brno
Naučil jsem se jak upravovat firmware pro FlySky i6. Oznamují, že v příští verzi firmwaru od FlySky i6 od qba667 bude moje implementace zvukové zpětné vazby od výškoměru (nebo tlakoměru nebo GPSky, nebo vlastně od jakéhokoli senzoru který si nastavíte). Něco jako je vario - zvyšující se frekvence značí vzestup modelu, snižující se značí pokles. Mám to vyzkoušené se Sky Surferem a výškoměrem, který jsem vyrobil ze SparkFun ProMicro a tlakového senzoru BMP180.

https://github.com/qba667/FlySkyI6

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 29.11.2017 10:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4439
Dobrá práce :-)
Jeden dotaz - máš nějaký doporučený návod na ten domorobo výškoměr? Co jsem koukal, tak to FlySky výškové čidlo je prakticky nedostupné, zbyly jen ty napětí a otáček, tak by v tomto případě domácí bastlení dávalo smysl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 29.11.2017 10:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 697
Bydliště: Brno
Nojo, furt to někdo chce a já se nemůžu dostat k tomu, abych to někde zveřejnil.

- koupit 5V verzi ProMicro: https://www.ebay.com/itm/New-Pro-Micro- ... 1891843710
- koupit 5V desku s BMP180: https://www.ebay.com/itm/BMP180-Replace ... 1414876396 (je teď modernější BMP280, ale nemám to vyzkoušené a nečetl jsem datasheet)
- koupit servokonektor (do iBus portu Rx)

- propojit 5V servokonektoru, arduina a BMP
- propojit GND servokonektoru, arduina a BMP
- propojit RXI a TXO arduina s datovým pinem servokonektoru
- propojit SCL na BMP180 na pin D3 arduina
- propojit SDA na BM180 na pin D2 arduina
- nahrát firmware

Já jsem ještě doplnil mikrospínač na RESET arduina a odporový dělič na měření napětí (arduino pak funguje i jako senzor napětí).

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 29.11.2017 11:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4439
A ten firmware roste kde? Zbytek mi byl v podstatě jasný, už když jsi napsal použitou CPU desku, tam je propojení s BMP pochopitelné, ale podstatný je spíš použitý software pro ProMicro :-)

EDIT ještě doplňující dotaz - funguje to s IA6B rovnou anebo se musí ještě aktualizovat firmware v RXu ( https://github.com/povlhp/FlySkyRxFirmware )?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 29.11.2017 12:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 697
Bydliště: Brno
Firmware v ia6b jsem neaktualizoval. Firmware pro ProMicro nekam dam, jen to trochu ucesu :-)

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 20.12.2017 5:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 275
Bydliště: Opava
Ahoj, na netu jsem trosku studoval moznosti a prijde mi ze FS-i6X je pomalu horsi nez FS-i6. Netusi nekdo, jestli si muzu dat FW co je pro FS-i6 na mou FS-i6X? Chtel bych RSSI dostat do OSD a v me FS-i6X tato moznost neni a nemuzu si ani nastavit alarmy na RSSI nikde. Pomalu lituju, ze jsem presel na X v nadeji, ze je to lepsi reseni :D

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 20.12.2017 9:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4439
Už to tu padlo - verze X je v podstatě stejná jako "normální" i6, jen přidali pár věcí z alternativního firmwaru do základu (hlavně možnost 10ch), což je výhoda pro ty, kdo se aktualizací bojí.

Blbé ale je naopak to, že pokud se v poslední době něco nezměnilo, tak na ní už nejde alternativní firmware, který se v mezičase posunul o další kus dál, takže ve výsledku je skutečně i6X spíš horší, než "ne X", na které se trochu popracovalo :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 20.12.2017 10:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 697
Bydliště: Brno
Pozor, i6X má úplně jiný procesor, nejde o stejný HW distribuovaný s komunitním firmware! Má sice 2x víc paměti, takže by se tam dalo líp upravovat, ale asi kolem toho není (zatím?) žádná větší komunita. Každopádně komunitní 14ch firmware od qba667 do toho nahrát nejde.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 20.12.2017 17:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 275
Bydliště: Opava
Budu muset ještě počkat no. To že tam je jiný HW vím a proto jsem ani nezkoušel FW z FS-I6

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 20.12.2017 23:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 275
Bydliště: Opava
YenyaKas píše:
Pozor, i6X má úplně jiný procesor, nejde o stejný HW distribuovaný s komunitním firmware! Má sice 2x víc paměti, takže by se tam dalo líp upravovat, ale asi kolem toho není (zatím?) žádná větší komunita. Každopádně komunitní 14ch firmware od qba667 do toho nahrát nejde.

Hele ty se v tom vyznas, muzes mi prosim poradit, podle ceho zjistim silu signalu? Vim ze by to mela byt klasicky hodnota RSSI, ale ta je udavana v zapornem cisle a ja netusim, jestli je vetsi cislo lepsi nebo horsi sila signalu... Uz jsem to psal i tady, ze nevim co je co v tech cidlech, ale nikdo neodpovedel...

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 22.12.2017 9:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 697
Bydliště: Brno
Já se v tom asi nijak zvlášť nevyznám, nejsem žádný znalec té fyziky kolem rádiových signálů. Ale jak to chápu, tak RSSI se obvykle uvádí jako záporné číslo, přičemž 0 je nejlepší teoreticky dosažitelný signál. A nejspíš to bude logaritmické podobně jako decibely. Ale jaké konkrétní číslo u FlySky i6 znamená, že není dobré letět ještě dál, to nevím. Lítám (zatím?) jen na dohled bez FPV, takže když mám model ve vzdálenosti 400 m, je to už tak na hranici ovladatelnosti. A na tuto vzdálenost je signál ještě dostatečný. Vlastně ani nemám nastavený alarm na RSSI.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 22.12.2017 9:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4439
To podstatné jsi napsal...
Ono je to tak, že RSSI se počítá podle vzorečku, kde je pro výsledek zásadní veličinou přijatý signál (RSCP), což je jednotka čistě logartitmická v dBm a ta je vždy záporná - maximum nula. V RSSI se to pak jen mírně koriguje o poměr energie a šumu, ale to dané číslo jen mírně upraví, nikdy nejde o řádovou změnu.

K hodnotě - v tabulkách se obvykle udává jako rozumné minimum -70dBm, cokoli "méně záporného" je naprosto v pohodě. Na rovinu ale přiznávám, že si moc nevybavuji, co vlastně v tomto bodě ukazuje FS-i6 a zda nemá nějakou divnou kalibraci, také jsem nikdy neměl ani náznak problému s dosahem a tak jsem to nijak neřešil.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz