Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 11.03.2018 22:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 135
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Kolegové,

potřebuji nasměrovat správným směrem v následujícím problému. Na novém počítadle nemohu rozjet Simulátor v Companionu, mám staženou/načtenou aktuální konfiguraci rádia, stažené modely nicméně Simulátor stále bez dat :( V čem by mohl být problém?

Děkuji za radu :)


Přílohy:
Comp_Sim.png
Comp_Sim.png [ 174.48 KiB | Zobrazeno 2079 krát ]

_________________
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
FrSky Horus, X-Lite
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.03.2018 20:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 194
Bydliště: Mělník
..........


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.03.2018 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4953
Bydliště: CA
modrus píše:
Kolegové,

potřebuji nasměrovat správným směrem v následujícím problému. Na novém počítadle nemohu rozjet Simulátor v Companionu, mám staženou/načtenou aktuální konfiguraci rádia, stažené modely nicméně Simulátor stále bez dat :( V čem by mohl být problém?

Děkuji za radu :)

Nazdar.
Ťažko povedať...
Companion sa inštaluje do adresára programFiles...
Příloha:
Snímka.PNG
Snímka.PNG [ 27.85 KiB | Zobrazeno 1889 krát ]

Záleží aký máš OS...
Ja som musel vytvoriť pracovný adresár s dátami v osobnom priečinku....
Příloha:
Snímka1.PNG
Snímka1.PNG [ 25.37 KiB | Zobrazeno 1889 krát ]

Ak dáš potom zosynchonizovať SD kartu s HDD - malo by to fungovať...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 08.04.2018 21:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 151
Bydliště: SR
Příloha:
IMG_20180408_163546.jpg
IMG_20180408_163546.jpg [ 100.83 KiB | Zobrazeno 1535 krát ]

Prosím vás, neviete čo znamená to S.P v pravom okne pred okienkom s PPM -?
Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 09.04.2018 9:16 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5574
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
S.Port, zapnuti podpory pro cteni telemtrie z externiho modulu. Pouze pro XJT a R9M

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 09.04.2018 14:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 151
Bydliště: SR
Ďakujem za odpoveď
aj som mal také tušenie, ale istota je gulomet.
Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 22:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 59
Bydliště: Plzeň
Vrátím se k problémům se bzučením, které se tu řešili (a nevyřešili) a kterým jsem sám čelil. Poté co jsem rádio otevřel abych vypnul řehtačku na kniplu se bzučení zesílilo, tak že to fakt bylo nepříjemné a slyšel jsem to i při letu (jsem dost citlivý a tyhle zvuky mi vadí). Zvažoval jsem, že vyměním koaxiál interní antény za nějaký tlustší, ale moc se mi do toho nechtělo. Furt mi ale vrtalo v hlavě to zhoršení, tak jsem to otevřel znovu a pohýbal koaxiálem antény co vede pod plošňákem displeje a pro jistotu jsem hnul i kabelem k GPS modulu. A světe div se, velmi výrazné zlepšení! Bzukot sice pořád slyším, ale je pro mě snesitelný i doma když mi vysílač leží na stole, když otevřu okno tak ani nemluvím :-) Přitom taková blbost :mrgreen:

Další zajímavostí je, že RAS (SWR) mi ze 7.9 kleslo na 1.0, tudíž se tam někde něco asi odráželo/rušilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 9:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6485
Bydliště: Písek, ČR
Mimochodem, na vývojářském Githubu jsem před 3 týdny vznesl požadavek, zdali by nešlo vnitřní GPS modul softwarově v menu vypnout. Většinou ho asi nikdo nevyužívá, pouze zbytečně žere elektřinu a navíc kdoví jestli není zdrojem toho bzučení (viz tvůj příspěvek, kde jsi pohnul koaxem). Zatím byl ten můj požadavek označen jako"Návrh", ale jiné vyjádření dosus není.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 9:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 337
Bydliště: PRAHA
kdyz to ale tolik pohnulo s psv nebyl treba uvolneny nejaky konektor ?
nevim teda jestli na tom koaxu je


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 10:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6485
Bydliště: Písek, ČR
Ano souhlas, to PSV to je podezřelé, pohnutí s koaxem by nemělo na něj mít téměř žádný vliv. Těch 7,9 to je už hodně podezřelé, v praxi bys měl mít okolo 1,0, pokud není s anténou něco špatně.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 10:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 59
Bydliště: Plzeň
Hele nevím, ale s konektory jsem nehýbal, mám je zalepené, k tomu co je od interní antény se vlastně ani nedostanu. Na RC Groups mají ten RAS lidi tak různě, někdo 1, někdo 3, někdo má i těch 8... Víc pak už většinou řešej že je něco špatně. Ona tahle VF elektronika je strašnej opruz, ve finále je to fakt citlivý úplně na všechno :roll:

Jo a kolik máte s externí anténou? Já když připojím externí, tak mám zas těch 8 a tam není jak jinak ten koax dát ani tam není nic co by tomu mělo vadit. Asi ještě zkusím jinou anténu, používám ty co byly v balení, jsou i takový nešikovně dlouhý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 12:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Co je to RAS? Poměr stojatého vlnění se značí PSV, nebo anglicky SWR, nebo jěště ČSV (činitel stojatého vlnění. RAS mi ale nic neříká. A PSV 7,9 je už opravdu hodně. Pro příjem to tolik nevadí, ale pro vysílání by neměl být víc než 1,5.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 12:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6485
Bydliště: Písek, ČR
Ono s tím SWR u Horuse je to tak, že to není přesně poměr stojatého vlnění (byl na to dotaz na FrSky), je to jakýsi ukazatel kvality vysílání. Není tam přesně dodržena metoda měření tak jako kdyby to byl skutečný měřič SWR. Ale je to něco podobného, číselná hodnota ZHRUBA odpovídající kvalitě vysílání anténou. Je to pro indikaci, že člověk nemá např. utrženou anténu když jde s érem do vzduchu. Je to určitě užitečná pomůcka (důležitá informace), nikoliv přesný měřič. Ale dá se na to nastavit např. akustická hláška při SWR > hodnota a to je fajn. Opravdu to funguje, mám nastavenou nějakou hodnotu (myslím že něco okolo 4), a skutečně to upozorňuje, např. když položím vysílačku na zem, nebo na anténu sáhnu rukou. Takže to funguje jak má. Klidová hodnota není 1, ale 0. Za porovozu mi to ukazuje 0, chytím-li anténu do ruky, tak cca 7.

Za geniální považuju (vyšlo to tak žřejmě nějakou náhodou vzhledem ke vzájemné poloze antény a displeje), že když externí anténu namířím špičkou šikmo nahoru (tj. míří na letadlo ve vzduchu a to je nejhorší možnost), tak mám SWR=8, a když anténa míří šikmo dolů (tj. přesně kolmo na model a to je nejlepší možnost), tak mám SWR=0. Tedy mě to upozorní abych měl správně otočenou anténu.

A tady je video s tímto chováním:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Naposledy upravil Woita dne ned 13.05.2018 12:51, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 12:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 337
Bydliště: PRAHA
tak proc sam nazyvate tu hodnotu swr a ne ras ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 12:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 59
Bydliště: Plzeň
Ono to dříve OpenTX nazývalo jako SWR, asi od 2.2 je to přejmenováno na RAS. Každopádně jak už bylo řečeno, není to přímo SWR, ale nějaký ukazatel kvality signálu s nejistou metodikou. Těch 8 má spoustu lidí a údajně je to OK, vysílač má alarm nastavený snad až někde kolem 50.

To Woita:
Natoč to prosím, to chování mě zájímá. Mě to na polohu nijak nereaguje (jen na zakrytí antény). Používáš FrskyOS nebo OpenTX?

EDIT: byl jsi rychlejší :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: daniel1984, Mic-74, sakulajda a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz