Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 21:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2015
Příspěvky: 210
Bydliště: Česká Třebová
Obrázky: 0
Já mám :
1 - Křidélko
2 - výškovka
3 - Plyn ( regulátor )
4 - Směrovka
6 - Křidélko
Ale záleží jaký létáš mód, já 2

_________________
Flop 2 (EPP),Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Fly sky Fs-I6


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 07.07.2018 11:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 694
Bydliště: Brno
nuny píše:
zdravím pánové,pročetl jsem celé vlákno a vy tady cokoliv mixujete a jinak ladíte a já zatím se ji pokouším zprovoznit.Podle čeho jste ji rozjížděli?návod z bigghobby je špatný už od začátku a videa na jutubu jsou pouze anglická.Dospěl jsem do stádia že spáruji připnu 4serva zamelu pákama a jdou pouze3.Nemáte něco polopatického pro úplného začátečníka?

Rozjížděl jsem podle menu samotné vysílačky. Nic těžkého na tom není. Jediná neintuitivní věc v ovládání je, že uložení změněného nastavení se dělá dlouhým podržením tlačítka Cancel.

Na kontrolu propojení serv lze použít test kanálů - v menu s klíčem se najde "Display channels", tam to ukazuje jak člověk hýbe pákama, a když se podrží Cancel, tak sama vysílačka začne projíždět všechny kanály od jedné krajní hodnoty ke druhé a zpět (pozor na přípojený motor!).

Ve kterých kanálech ty serva máš? Na tom "Display channels" se ti projeví pohyb všech čtyř pák? Pokud ne, nejspíš máš někde nastavené ještě něco dalšího (křívka plynu například).

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 08.07.2018 11:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.7.2018
Příspěvky: 3
děkuji Patamix a Yenyakas za pomoc,nakonec jsem přišel na to proč mi to nejde že bych si dal pár facek,ale nebojte se teprve začínám tak se určitě ještě ozvu :D i když na display channels mi to projíždění při podrženi cancel nejde,ale já fakt nikde nic nenastavoval :D ,ještě jednou díky
ps:omlouvám se bighobby mají pouze jedno G a návod je od začátku v pořádku :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 11.07.2018 19:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1102
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Pánové mám problém s radiem mé lásky :oops:
Postavil jsem jí nový model a dal tam po prvé telemetrický přijímač a pořád to na mne řve,...
což s obyčejnými přijímači nedělala.
Zkoušel jsem to při záletu letí to ale to pípání je utrpení a asi to nepípá jen tak pro srandu.
Na videu je ukázka co to dělá. Díky za radu.
Nemáte tušení co s tím?????



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 18:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1102
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Zdá se že je to v mém případě ojedinělí případ s kterým se nikdo nesetkal,.......
Tak s tím asi nic neudělám :twisted: .

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 19:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 386
Bydliště: Blansko
koukal jsem ze mas spusteny stopky.....to bych si prvne vypnul protoze kdyz pak pripojis prijimac a cas jiz je v behu tak to muze delat ty alarmy ze to neni spravne spusteny......
to bych jeste zkusil.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 20.07.2018 10:06 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
Zdravím
:arrow: sháním pult pro vysilačku FlySky FS i6 (nebo "něco" nějakou náhradu kam by se dala dát) nemá někdo zkušenost jaky vhodný pult použít.
Děkuji

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 29.07.2018 17:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 694
Bydliště: Brno
pepinozbrna píše:
Postavil jsem jí nový model a dal tam po prvé telemetrický přijímač a pořád to na mne řve,...
což s obyčejnými přijímači nedělala.


Ten alarm hned po zapnutí modelu je podle mě alarm na baterii - na displeji naskočí IntV 4.08 V nebo tak nějak, což může být mimo limit zadaný v konfiguraci. To máš 1S napájení bez BECu, nebo proč je IntV tak nízko? Serva s tím fungují? To druhé může být časovač. Ale zase rozumně nastavený časovač by se měl zapínat až po pohnutí plynem.

Limit na IntV se u mě nastavuje přes System menu -> Rx Setup -> Rx Battery. Časovač se nastavuje v System menu -> Extra -> Timer. Mělo by tam být něco jako Channel 3, Value 1080 (nebo něco málo nad 1000), Alarm třeba 00:20:00 a Hold 0, pokud se má alarm pozastavit po vypnutí plynu.

Kdyžtak se ptej.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Umístění potenciometrů VrA/VrB
PříspěvekNapsal: úte 31.07.2018 11:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 694
Bydliště: Brno
Používáte k něčemu potenciometry VrA/VrB? Já jsem to zkoušel, ale mají velkou nevýhodu, že jsou fakt blbě umístěné - neumím s nimi posunovat, aniž bych pustil ruku z kniplu. Uvažoval jsem, že bych přemístil aspoň jeden na bok vysílačky na ovládání ukazováčkem (knipl řídím palcem).

Myslíte, že by bylo použitelné na takovýto potenciometr dát třeba i plyn (elektrického větroně, ne snad nějakého halového akrobata) a knipl plynu si nechat třeba pro flaperony?

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 01.08.2018 19:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1102
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
YenyaKas píše:

Ten alarm hned po zapnutí modelu je podle mě alarm na baterii - na displeji naskočí IntV 4.08 V nebo tak nějak, což může být mimo limit zadaný v konfiguraci. To máš 1S napájení bez BECu, nebo proč je IntV tak nízko? Serva s tím fungují? To druhé může být časovač. Ale zase rozumně nastavený časovač by se měl zapínat až po pohnutí plynem.

Limit na IntV se u mě nastavuje přes System menu -> Rx Setup -> Rx Battery. Časovač se nastavuje v System menu -> Extra -> Timer. Mělo by tam být něco jako Channel 3, Value 1080 (nebo něco málo nad 1000), Alarm třeba 00:20:00 a Hold 0, pokud se má alarm pozastavit po vypnutí plynu.

Kdyžtak se ptej.

Tak jsem zkusil vše možné a nemožné. Teď už je na ní snad rozhozené úplně všechno v nastavení
Hodnoty jsem měnil od 0 do maxim a vše je marné Neni to vysilačka je to tonový generátor.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 01.08.2018 23:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 694
Bydliště: Brno
pepinozbrna píše:


Tak vrátit do továrního nastavení to můžeš vždycky (v levém menu úplně na konci).

Nebo se někdy stav třeba i s letadlem, až budeš mít cestu přes Brno. A teda - jaké že to máš napájení, když ti to píše IntV 4.08 V nebo kolik? A jak máš nastavený časovač, když ti hned po zapnutí (i bez modelu) začne běžet?

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 6:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1102
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
YenyaKas díky za pomoc včera jsem už ze zoufalství zvolil variantu
Obnov tovární nastavení :roll: a už nepípá - uvidíme co bude dělat dál.
Zřejmě největší chyba byla že telemetrie brala Int napětí s Bec 5,2 a nešlo to nikde vypnout ani změnit.

Ještě se zeptám jde někde nastavit Timer abych si jej zapnul a vypnul sám dle potřeby nezávisle na něčem jiném?

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 11:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 283
Tak se přesunuji z vedlejšího vlákna o FLYSKY sem,díky YENYaKAS za počátek pomoci,tak výchylky mám nastavené na 50% ale jak jsi psal tak na tom display když hýbu kniplem tak ty zobrazované výchylky nejsou stejné a ani úhlopříčně a asi i odpovídají těm rozdílným pohybům serv.Tak že dá se to nějak dohonit?? Jsem z toho mimoň ale zatím dle tvé navigace se mi něco alespoň daří ověřit,díky za trpělivost .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 12:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 694
Bydliště: Brno
pepinozbrna píše:
Zřejmě největší chyba byla že telemetrie brala Int napětí s Bec 5,2 a nešlo to nikde vypnout ani změnit.

Ještě se zeptám jde někde nastavit Timer abych si jej zapnul a vypnul sám dle potřeby nezávisle na něčem jiném?

Co máš za Rx? iA6-B posílá jako IntV svoje napětí, čili to co do něho leze z BEC. A pak jde v menu (levé menu -> Rx setup -> Rx battery nebo tak nějak) říkat, z kolika článků jakého typu se skládá (třeba 4 čl. NiMH) a nastavit limity pro jeden článek.

Lepší asi je provést úpravu Rx tak, aby se do něho přivedlo ještě vedle i napětí baterky (třeba z balančního konektoru), a pak to měří napětí baterky, což je o kousek praktičtější, a člověk nepotřebuje samostatné čidlo napětí baterky: https://github.com/benb0jangles/FlySky- ... nsor%20Mod

Timer se dá nastavit na libovolný kanál, takže jedna z cest je třeba dát přepínač SwD jako kanál třeba 7, a pak nastavit spouštění timeru pokud Ch7 > 0.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 12:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 694
Bydliště: Brno
dratek píše:
Tak se přesunuji z vedlejšího vlákna o FLYSKY sem,díky YENYaKAS za počátek pomoci,tak výchylky mám nastavené na 50% ale jak jsi psal tak na tom display když hýbu kniplem tak ty zobrazované výchylky nejsou stejné a ani úhlopříčně a asi i odpovídají těm rozdílným pohybům serv.Tak že dá se to nějak dohonit?? Jsem z toho mimoň ale zatím dle tvé navigace se mi něco alespoň daří ověřit,díky za trpělivost .


Předpokládám že s těmi 50 % máš na mysli spíš to menu "Elevon" nebo tak nějak. Pak teda mě napadají další možnosti, kde se dají nastavovat/omezovat výchylky:

Menu "Klíč -> Subtrim": vše by mělo být uprostřed
Menu "Klíč -> Dual rate/Exp": Rate by u všech kanálů mělo být 100
Menu "Klíč -> End points": vše na 100 %
Menu "Klíč -> Mix": vypnout všechny tři mixy (Mix is Off by tam u všech mělo být)

Jen pro pořádek, menu "Klíč -> Elevon" by mělo vypadat nějak takto:

Kód:
Elevon On
CH1 50 %
CH2 50 %

CH1 <= CH2+CH1
CH2 <= CH2-CH1

(na těch posledních dvou řádcích u tohoto konkrétního problému nezáleží, to jsou jen směry výchylek, nikoliv meze)

Pokud na nic nepřijdeš, navrhoval bych zkusit vypnout Elevon mix, pak se v menu "Klíč -> Display" podívat co dělají jednotlivé kanály bez mixu, a jeden z nich pravděpodobně bude na jedné straně omezený. Tak tomu se věnovat dál. Pro létání samozřejmě nezapomenout Elevon mix zase povolit :-)

Dej vědět, jak se to u tebe chová.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz