Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 964 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 10:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2009
Příspěvky: 573
Bydliště: Rakovník
Lark píše:
Mic-74: Osobně bych asi beta-verzi použil maximálně jen do jednoho přijímače, do nějakého levného modelu. Určitě ne do něčeho dražšího. Jsou tam i ověřené verze a i u těch většinou nějaký čas počkám, jestli se neovjeví nějaký problém viz. varování od janva9. S přechodem na dvojkovou řadu FW pro Tx jsem taky čekal až bude prověřená. Ty ověřené verze tam můžeš klidně nahrát zpátky. Já s aktualizacemi nepospíchám nikdy, protože se musím dlouho ukecávat abych vyndal přijímače z modelů. :lol:


No ono ta 7a03 byla final verze,beta je 7a04.
Už jsem stím lítal, ale zatím jen v EPP, zajímavé je že tam jako spolehlivou daly nějakou starou 3a91.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 11:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9346
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Aha, tak to se omlouvám. Já jsem tu verzi 7.03 nějak propás a teď je tam už jen 3.91 a ta beta 7.04, takže jsem nevěděl že 7.03 byla final. Ty přidané funkce sedmičkové řady se mě ale prakticky netýkají, takže zatím nemám potřebu na ní přecházet a zůstávám u té trojkové.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 10:27 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha
Vy, kteří používáte vario modul, jak velký zpoždění má zvuková signalizace? Moje má zpoždění skoro 2 sekundy - je to normální? Stává se mi pak, že okem vidím, jak model stoupe, ale rádio signalizuje stoupání až ve chvíli, kdy už zase letím dolů.
Někde tady na fóru jsem kdysi četl o nastavení frekvence příjmu telemetrických dat (nebo tak něco), což by mělo zpoždění snížit, ale nemůžu to najít. Má na to vliv třeba nastavení citlivosti varia?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9346
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Změřené to nijak nemám, ale 2s se mi zdá hodně. Já bych to odhadoval, že je to míň než 1s. Máš aktualizovaný FW včetně varia? Ta odezva se s některou z posledních verzí dost zrychlila. Jinak nastavení počtu měření za vteřinu se nastavuje v menu varia "Select Sensitivity", položka "Average Num:" nastavitelná hodnota je 4 až 40 a defalt je 20 měření/sec.

Edit: Taky záleží na tom, jaký rozsah měření máš nastavený. 0,5 m/3sec., 1 m/3sec., 0,5 m/sec., 1 m/sec. nebo 3 m/sec


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 12:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha
Lark píše:
Změřené to nijak nemám, ale 2s se mi zdá hodně. Já bych to odhadoval, že je to míň než 1s. Máš aktualizovaný FW včetně varia? Ta odezva se s některou z posledních verzí dost zrychlila. Jinak nastavení počtu měření za vteřinu se nastavuje v menu varia "Select Sensitivity", položka "Average Num:" nastavitelná hodnota je 4 až 40 a defalt je 20 měření/sec.

Edit: Taky záleží na tom, jaký rozsah měření máš nastavený. 0,5 m/3sec., 1 m/3sec., 0,5 m/sec., 1 m/sec. nebo 3 m/sec

Jak máš prosím nastaveno ty? Zkusím to stejně + aktualizuju FW varia.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 12:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9346
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Mám nastaveno 20měření/s a citlivost na 0,5m/s.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 18:14 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha
Lark píše:
Mám nastaveno 20měření/s a citlivost na 0,5m/s.

Dík, nastavil jsem 0,5 m/s (měl jsem 1 m/s) a 5 měření/s (čím níž jsem šel, tím rychleji mi přišlo, že to reaguje). Uvidíme, jak to bude vypadat za letu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 19:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9346
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Za málo. A co ty verze FW? Dej pak vědět jak se to změnilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: stř 04.07.2018 9:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha
FW teď aktualizovat nemůžu, nemám u sebe žádnej komp s Windowsama... :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: stř 04.07.2018 9:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9346
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
A jaký tam máš verze? To si můžeš přečíst v Tx.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 8:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha
Tak jsem se včera dostal k počítači s Windowsem. Bohužel se mi ale nepodařilo vario upgradnout. Ovladače jsou nainstalovaný, když připojím rádio, tak vidím všechno info o firmwaru apod., ale vario se mi připojit nepodařilo.
Připojil jsem Y kabel pro update od graupnera k USB interfacu, na jednu stranu šlo vario, na druhou přijímač s baterkou (podle Graupneráckýho videa na YT). V Upgrade Studiu jsem zvolil Hott Device, pustil jsem přijímač, když studio psalo, že čeká na restart zařízení, ale nic se nestalo. "Device ID not found" :evil:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 10:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9346
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Máš vybraný správný COM port s ovladačem, a taky správný aktualizační soubor? Jaký GPS modul máš (typové číslo)?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 12:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1155
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Samotné vario jde tuším updatovat bez externího napájení. Přímo tím třížilovým kabelem co je na interfejsu. Připojit až se rozjede teploměr ve FUS.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 14:13 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha
Vario 33601, na videu (https://www.youtube.com/watch?v=82NiRTO9XGI) to dělá i s přijímačem.
Firmware odsud https://www.graupner.com/blog/detail/sC ... rticle/137.
COM port správnej bude, protože můžu vybrat jeden jedinej, kterej se tam zobrazí jen když do USB připojím interface, navíc jak říkám, data z Tx do PC natáhnu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 17:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1155
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
To video je už trochu neaktuální ale mělo by to jít taky. Pokud to děláš s externím napájením, tak se používá ten dvoužilový kablík. Hlavně jde o to, kdy zapneš napájení. Zapínám ho, když je ten zelený teploměr asi v jedné čtvrtině dráhy.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 964 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: marcels, mikipike, mior, olisoft a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz