Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 238 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 20:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Jiří moc děkuju.
Tak ted je to jasný.
Buď Interní a nebo Externí.
Budu lítat dál na Interní, neměl jsem za celé tři roky žádný problém.
Ještě jednou díky za vysvětlení.
At to dobře lítá.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 21:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6660
Bydliště: Písek, ČR
Nevím jestli se nepletu, ale Interní + Externí skutečně znamená Interní + Externí.
Není to chyba překladu...

Matně si vzpomínám, že naopak chyba překladu byla u FrSkyOS, kde bylo napsáno pouze Intení nebo Externí.

Kdo chce, může si to vyzkoušet, dát volbu Interní + Externí, vyšroubovat externí anténu a přesvědčit se zkouškou dosahu, že ta interní skutečně vysílá. Ale bacha, já bych to nedělal, s odpojenou externí anténou trpí vysílací tranzistor v koncovém stupni, a může se i poškodit. Kdo se chce ale přesvědčit, tak po krátkou dobu to ten tranzistor vydrží (sám jsem nechtěně vyzkoušel).

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 14.08.2019 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
Woita píše:
Nevím jestli se nepletu, ale Interní + Externí skutečně znamená Interní + Externí.
Není to chyba překladu...
...a probíralo se to už někde tady (odkaz RCstudia).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 14.08.2019 14:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 787
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
A tam odtud taky pochází informace:
...Jak mi sdělil Honza, jedná se v případě OpenTX o chybný překlad !!
Správně je to "vnitřní anténa", nebo "vnější anténa" (stejný vysílací modul), nikoliv "vnitřní + vnější", jak je (chybně) uvedeno v menu vysílače.

Pamatoval jsem si, že jsem to někde četl, snad ještě nejsem tak sklerotický :-)

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 14.08.2019 15:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Klucí v každym případě mi to nedalo a skutečně jsem to včera vyzkoušel jak popisuje Woita. Nastavil jsem Interní+Externí ze zapnutým přijímačem a servem a když jsem odšrouboval Externí anténu tak to ihned hlásilo že nemám připojenou anténu,ale spojení stále bylo funkční a i servo chodilo normálně. Měl jsem to jen na chvilku odšroubované jen abych to vyzkoušel. V tom případě musí chodit obě antény.
Jinak v manuálu je zkutečně napsáno že jedna anténa má vykrývat tu druhou podle signálu.
Ale ten manuál je jak pro X12S tak pro X10. Tak nevím jestli to platí pro obě radia.
Upřimně jsem stoho zmatený,jak to skutečně opravdu je.
Možná by ná to mohl vysvětlit p.Urbánek ten přecejenom o tom ví mnohem víc.
Jinak díky za každý názor a tip.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 14.08.2019 15:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6660
Bydliště: Písek, ČR
Jiri píše:
A tam odtud taky pochází informace:
...Jak mi sdělil Honza, jedná se v případě OpenTX o chybný překlad !!
Správně je to "vnitřní anténa", nebo "vnější anténa" (stejný vysílací modul), nikoliv "vnitřní + vnější", jak je (chybně) uvedeno v menu vysílače.

Pamatoval jsem si, že jsem to někde četl, snad ještě nejsem tak sklerotický :-)

Tohle jsem možná někde psal i já, ale to bylo špatně - na základě nepřesných informací...

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 14.08.2019 21:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Kluci přijde mi že je kolem toho docela zmatek co tady všude o tom čtu.
Dokáže mi někdo říct,jestli vysílají obě anteny jak interní tak Externí najednou a nebo jen Externí po připojení a nastavení
Int+Ext.¨
A ještě jedna otázka kde najdu v Open TX RAS abych vyskoušel hodnoty. Vše provádím přes Range test,ale co čtu tady různě,tak to lidi měří ještě přes RAS dřive SWR, ale nemohu to nikde v nastavení OpenTX najít. Nebo jsem úplně blbej.
A ještě něco,nevím jak spustit servo test na nákem kanálu. Může te mi taky v tomhle poradit. Před tím jsem měl E9X a tam to bylo v servo monitoru v nabídce. Na Horusu X12S to nemohu nikde najít.
Všem moc velký dík za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2019 19:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Tak RAS už jsem našel. Je schovaný ale je tam.
Myslím že hodnota by měla být 0
Já mám na interní anténu 1
A na externí 16 to je podle mě špatně.At jí otočím jak koliv,tak to spadne na 6
Tak ted nevím co stím.
Chlapi může někdo poradit???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 14:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Kluci potřeboval bych poradit,jak na Horusu s OpenTX spustit popřípadě vytvořit servotest aspon na jednom kanálu.
Nevím kde to najít a nebo jak to vytvořit. A nebo to nejde a musí být připojen náký externí udělátko.
Může někdo pomoct???
Všem dopředu děkuju


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kombinace přepínačů
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 15:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2007
Příspěvky: 591
Bydliště: Most
Zdravím nějakou dobu si lámu hlavu jak nastavit v Horusovi X10 se systémem Frsky kombinaci přepínačů. Tří polohovém přepínačem SwB přepínám 3 bodovou křivku (Curve1) na 0,-100,+100. Tyto hodnoty mám vedené do Aux2 a následné do kanálu Ch6. Ale já bych ještě potřeboval aby tyto hodnoty do Aux2 a následně do Ch6 tekli jen v případě ze je mžikový spínač SwH je na -100 (dole z normálního pohledu na vysílač). Pokud jej stisknu (zvednu nahoru) tak aby se do Aux2/ Ch6 nastavila hodnota +100 bez ohledu na přepínač SwB. Doufám ze jsem to popsal srozumitelně. Zkusím to pro jistotu po programátorskou:

if SwH == -100:
Aux2.Ch6 = curve1.out
else:
Aux2.Ch6 = +100

Předpokládám ze v openTx to asi jde jednoduše pomocí lua ale nevím jak a zda to vůbec jde zkombinovat ve Frsky. Díky za postup.

_________________
Minititan E325,TRex500,Blade mcpx, Blade 130x páčkuju to DX7, éro Ultimate AMR, Extra 300 - 900 mm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 730
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Servotester by měl být v Templates.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 17:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Omlouvám se, mohl bys mě navést kde ten Temlates najdu ??? Nebo je to LUA Script


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 18:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 582
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Co je to vlastně ten servotest?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 19:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Servotest,tím myslím že ti páka serva běhá neustále od -100 do +100 pokuď to nevypneš a samozřejmně i nezapneš nákym přiřazeným vypínačem. A i na servo monitoru vidíš,jak ti teploměr jezdí sem a tam.Je to taková kontrola.
Chtěl jsem si vyzkoušet dosah rádia na servu, ale nejdříve to servo musím tímto testem nák pustit abych mohl odeběhnout od rádia a kontrolovat jestli servo běhá správně.
Já už to dříve používal u starší verze,ale nemohu si za boha vzpomenout,jak jsem to udělal.
Tak jestli by mi tu někdo neoživil paměť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 19:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 730
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
V složce mix jsou šablony/templates/ a jadna z těch šablon je servotest.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 238 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz