Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 20.06.2020 13:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 10
Je to MZ-12 HOTT. Vyznat se na strankach vyrobce je utrpeni a v navodu je sice kabel a nejaky adapter zminen, ale tim to konci. Tak jsem si myslel, ze se tu najde nekdo, kdo s tim ma prakticke zkusenosti, o ktere se muze podělit. Kupovat kabely na slepo se mi moc nechce.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 20.06.2020 13:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 975
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
On ten převodník není nic jiného než CP210X za pár korun a k tomu dva rezistory.Tuší někdo jak to tam je propojené?Graupnera nemám tak jsem po tom nepátral.
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=18022


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 20.06.2020 17:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1228
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Ten přijímač je jaký?

---------------------------
Vydržte prosím, připravím obsáhlejší odpověď.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 20.06.2020 18:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 10
Mam tento kousek dratu adapter k 7168.6. Jenze nevim, kam to vlastne zapojit. Vysilac ma tri konektory,nz togo dva kulate a jeden s sesti piny ve dvou radach. Kabel ma jednu koncovku jako u serva a druhou nevim. V navodu v vysilaci je tomu venovan jeden maly odstavec a pisou tam o USB koncovce, ale ta je na 12 pro.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 20.06.2020 19:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1134
Bydliště: Praha 4
MZ 12:
Pro update Tx zapojíš 7168.6 s USB do PC. Z druhé strany použiješ 6466.S (specifický kabel jen pro tento TX) do Tx zdířka 3piny jako servo kabel. Jsou tam 2 pod sebou, už si nepamatuju který je ten správný.
Pro update RX se používá 7168.6 s USB do PC a zdruhé strany 7168.6S do RX. Toto běžně je všude popsáno.
Používej Firmware Update grStudio. Další ifo v místních HoTT vláknech.

_________________
Graupner MZ-24 PRO, MZ-12 PRO, F3K Thowt, F3J Xantipa, Multiplex Mentor, expedička Defender atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 11.07.2020 13:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 10
Bude fungovat vysilac MZ-12 HOTT s prijimacem Falcon 12? Myslim jestli bude chodit vcetne stabilizace modelu pomoci gyra atd.?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 11.07.2020 21:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.8.2018
Příspěvky: 35
Bydliště: Kladno
Ano, Graupner rovnou prodavá příjímač Falcon v setu s vysílačem MZ-12PRO, který má software takřka identický s MZ-12. A hlavně ta stabilizace je vlastnost samotného přijímače, a tak funguje nezávisle na použitém Hott vysílači.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 12.07.2020 7:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19313
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jen si myslím, že ta stabilizace sežere další kanál pro ovládání z vysílače. Možná dva. Dělal jsem pokusy s přijímačem Gr-24 PRO (taky se stabilizací) a nepamatuju si to přesně.
U šestikanálu vysílače to může být trochu problém.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 12.07.2020 9:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 10
Jeden kanal mam volnej, tak by to snad slo...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 12.07.2020 18:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.8.2018
Příspěvky: 35
Bydliště: Kladno
Jyrry má pravdu, jedním kanálem je možné přepínat mezi třemi druhy stabilizace a druhým kanálem měnit citlivost stabilizace. A nebo je možné pomocí přístupu k přijímači přes telemetrii vysílače zvolit pevné hodnoty doporučené v návodu pro ten který typ letounu, a pak už není nutné použít žádný další kanál při letu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 12.07.2020 21:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 10
OK. Diky za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Graupner Mz-12
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2020 11:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.5.2020
Příspěvky: 9
Ahoj, měl bych dotaz. Jak vymažu nastavení ve WING MIX a FREE MIX. Zkusil jsem snad úplně všechno a ne se toho zbavit. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2020 13:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19313
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
spacenet píše:
... Jak vymažu nastavení ve WING MIX a FREE MIX. Zkusil jsem snad úplně všechno...

A zkusil jsi to co jsem psal na FB? To nefungovalo?

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2020 13:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.5.2020
Příspěvky: 9
Jo, zkoušel. Na wing mix jsem dal 0%,ale pořád tam je nastavený přepínač a na free mix jsem zkoušel ENT+ESC a to nic nedělá


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-12 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2020 21:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.8.2018
Příspěvky: 35
Bydliště: Kladno
V nastavení Wing Mix najet šipkami na levém ovladači na okénko úplně vpravo (kde se zadává spínač), pak stisknout ENT na pravém ovladači. Objeví se požadavek na volbu spínače, žádný však nevolit, stisknout na levém ovladači společně šipku doleva i doprava. Podobně ve Free Mix najet na první okénko volby mixované funkce, to zčerná a stisknout na levém ovladači doleva spolu s doprava.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: leve89, LV, prikrylm a 20 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz