Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 782 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: pát 19.03.2021 21:17 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9947
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 293
Blog: Zobrazit blog (3)
petr1990 píše:
Mám přijímač REX 7 a jediné, co mě v rámci telemetrie zatím zajímá, je napětí pohoných aku v modelu (V/článek). Předpokládám, že budu potřebovat externí senzor, je tak https://shop.jetimodel.cz/muli-6s-ex.htm ?
Tohle je o napětí jednotlivých článků a pokud ti stačí napětí, tak bude stačit. osobně doporučuji MUI. Měřit spotřebovanou kapacitu je mnohem lepší. Samozřejmě, že to umí i napětí, ale kapacita je kapacita.

Teoreticky, pokud by jsi létal na dvoučlánek, tak by to šlo měřit rovnou přijímačem, ale to je takové nepohodlné.


petr1990 píše:
Druhá věc je Vario. Chápu to tak, že každý tx tuto funkci má, ale já si to musím pouze sw za peníze rozšířit? Děkuji :-)

Nemají to všechny přijímače. Myslím, že jen Assist a nejsem si jist, že opravdu všechny.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: pát 19.03.2021 22:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 574
Bydliště: Praha
Jojo, maji to pouze Rx assist

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: sob 20.03.2021 11:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Třeba to někomu pomůže. A třeba to někdo umí jednodušeji.

U předchozího rádia (opentx) jsem si mohl nastavit hlášení nejen při přepnutí, ale také opakování třeba 20s hlášení, že mám zapnutý tento režim. Připomenutí, že mám nastaven např jiný plyn, kde se nemohu otočit na záda a já to zapomenu, je za mě opravdu vhodné. Nedělám to často a o to víc se hodí připomenutí, že máš aktivován zrovna tento režim, plyn atd.

Nejvíc napoví asi video:

https://www.youtube.com/watch?v=cKlNi94TqVg

Použil jsem dva logické spínače, kde se nastavuje i rozestup mezi hlášeními. Na jeden log spi jde nastavit zpoždění nejvíce 12,5s z toho vylívá, že jde nastavit max rozestup cca 37s. Při potřebě delšího rozestupu, je nutné použít další log spi. Musel jsem využít i další Zvuk na událost. Jeden na okamžité hlášení při přepnutí, druhý na opakování.

Asi jde použít sekvencér, ale ten bohužel nemám aktivní.
Třeba jsem na to šel složitě a je i jednoduší cesta, budu rád když mě opravíte.

Děkuji


Přílohy:
Screen007.png
Screen007.png
[ 19.8 KiB | Zobrazeno 962 krát ]

Screen008.png
Screen008.png [ 9.52 KiB | Zobrazeno 962 krát ]

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit RS, Spirit 2, Jeti DS12 a Netopýr
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: pon 22.03.2021 9:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 399
Může sem někdo prosím napsat jak upravit svoji hlášku aby byla stejně hlasitá jako hlášky původní v rádiu?.Přijde mi když tam něco dohruju že je to min o púlku tižší a o stejném hlasu ani nemluvě

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: pon 22.03.2021 9:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
shumi píše:
Může sem někdo prosím napsat jak upravit svoji hlášku aby byla stejně hlasitá jako hlášky původní v rádiu?.Přijde mi když tam něco dohruju že je to min o púlku tižší a o stejném hlasu ani nemluvě

Díky


Ahoj,

koukni na stranu 50, tohoto tématu.

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit RS, Spirit 2, Jeti DS12 a Netopýr


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: úte 30.03.2021 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1871
Bydliště: Doma
Jen tak pro zajimavost. Dnes jsem vytahl vysilacku, ze ji dam nabit. Po zapnuti vykazovala 98 procent nabiti, coz mi prijde jako dobry vysledek po skoro peti mesicich necinnosti co tam lezela. Zajimalo by mne, kolik je toho vlastne napajeno, kdyz je vysilacka vypnuta tlacitkem ale baterky ma stale pripojene, ktere obvody jsou stale zive ze to za tu dobu nesezralo z kapacity skoro nic..
a samovybijeni lionek tez skoro nic, dva triclanky a jeden ctyrclanek co jsem dal na podzim ulozit nabite (plechova krabice na balkone celou zimu) si taky nerekly skoro nic pri dobiti.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: úte 30.03.2021 21:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19927
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Kuba78 píše:
... samovybijeni lionek tez skoro nic, dva triclanky a jeden ctyrclanek co jsem dal na podzim ulozit nabite (plechova krabice na balkone celou zimu) si taky nerekly skoro nic pri dobiti.

Miliampérhodiny nejsou až tak zajímavé, pro pohon by možná byla zajímavá změna vnitřního odporu takto uložených baterek.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: úte 06.04.2021 16:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.1.2012
Příspěvky: 261
Bydliště: Kroměříž
zdravím,
potřeboval bych se ujistit, zda starší regl Spin (44PRO) posíla v rámci telemetrie do DS/DC aktuální info o napětí pohonné aku, popřípadě jestli to umí jen přes JetiBox :-)

A jestli ano, zobrazuje se napětí celkem, nebo i napětí na článek?

Moc díky, Petr


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: úte 06.04.2021 16:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1871
Bydliště: Doma
obavam se ze jen pres jetibox..
http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Reg ... IN-Pro-44/

Regulátor SPIN PRO umožňuje prostřednictvím JetiBoxu zobrazovat stav regulátoru vreálném čase. JR
konektor s červenou koncovkou lze připojit přímo k JetiBoxu nebo do vstupu EXT. přijímače DUPLEX
2,4GHz. Nastavení parametrů regulátoru pomocí JetiBoxu lze provést pouze v případě, kdy je JR
konektor s černou koncovkou (ovládání motoru) je odpojen od přijímače (nebo je přijímače vypnut).
Pokud regulátor po zapnutí napájení detekuje na vstupu JR konektoru s černou koncovkou servo
impuls, přejde automaticky do režimu zobrazování telemetrických údajů. V tomto režimu nereaguje
regulátor na stisk tlačítek JetiBoxu


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: úte 06.04.2021 17:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 574
Bydliště: Praha
Nezkousel nekdo nastavit, aby pri prekroceni urcite vysky rikalo radio treba po 5sec aktualni vysku? Ja jsem to zkousel a rekne to pouze jednou.

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: stř 07.04.2021 13:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.1.2012
Příspěvky: 261
Bydliště: Kroměříž
Díky za radu a jdu si zrovna pro další.

O tom, že DS 12 umí přepínače v křížovém ovladači, vím. Ale nemá někdo zkušenost s jeho připojením mimo rozšiřující modul TX-MSW.

Na DC16 je možnost připájeni na desku hned vedle ovladače (viz obrázek), DS12 ji má taky = je tedy TX MSW nutný?

Díky Petr


Přílohy:
DS12.jpg
DS12.jpg
[ 372.56 KiB | Zobrazeno 336 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: stř 07.04.2021 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 843
Bydliště: Hluk ČR
Obrázky: 83
Už jsem to tu řešil, a pokud se dobře podíváš na ten tištěný spoj tak ty kontakty nejsou nikde připojené. Proto je tam těch letovacích plošek šest, tři pro vodiče z kniple a tři pro vodiče do vysílače které u DS-12 bohužel schází.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: čtv 08.04.2021 8:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.1.2012
Příspěvky: 261
Bydliště: Kroměříž
MartinMartin píše:
Už jsem to tu řešil, a pokud se dobře podíváš na ten tištěný spoj tak ty kontakty nejsou nikde připojené. Proto je tam těch letovacích plošek šest, tři pro vodiče z kniple a tři pro vodiče do vysílače které u DS-12 bohužel schází.


Moc díky, toho jsem si nevšiml :-) Tak teď už je mi to jasné.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: úte 13.04.2021 14:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1871
Bydliště: Doma
Jeti vylezlo s novymi DS-14 a DC-14 v2..
https://hepf.com/Jeti-Hand-Sender-DS-14 ... Generation
https://hepf.com/Jeti-Pult-Sender-DC-14 ... Generation

stejny trend jako posledne, tedy kastle 16tky a vnitrnosti tezko rict, SW orezan proti 16ce, ale umi vic nez predchozi generace. cena nastavena na pulku 16ky a dvojnasovek 12ky.. Uvidime jak se uchyti na trhu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12
PříspěvekNapsal: úte 13.04.2021 16:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 843
Bydliště: Hluk ČR
Obrázky: 83
Ty zelené jsou krásné, takovou bych bral DS-12.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 782 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz