Jumper 4in1 Multiprotocol Module
- supan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
Ahoj všem,
chlapi, je rozdíl mezi těmito moduly?
https://www.aliexpress.com/i/4000628335891.html
a
https://hobbyking.com/en_us/jumper-jp4i ... s_products
Děkuji.
Supan
chlapi, je rozdíl mezi těmito moduly?
https://www.aliexpress.com/i/4000628335891.html
a
https://hobbyking.com/en_us/jumper-jp4i ... s_products
Děkuji.
Supan
Oba fungují OK.Jen ten Jumper se nehodí pro Tx kde je výstup jen PPM.
- supan
- Kontaktovat uživatele:
blembondo píše:Oba fungují OK.Jen ten Jumper se nehodí pro Tx kde je výstup jen PPM.
děkuji, mám Taranis X9Dplus.
Pak je to jedno, z OpenTX to budeš ovládat sériovou linkou a přes tu zvolíš protokol, tj. točítko pro manuální nastavení nepotřebuješ.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
OpenTX 2.3.10 vřele doporučuje poslední FW do multimodulu. U TX16S bez problémů přes vysílačku. U externího iRange mám problém. Podle návodu, když mi OpenTX hlásí "NoSync", tak je nevhodný bootloader. Chci tedy přehrát bootloader.
Nainstaloval jsem poslední flash-multi, dle návodu doinstaloval, co bylo potřeba, ale bootloader jsem do modulu nedostal. Do teď se tam FW dostával nějakou starší cestou (vždycky jsem vybral COMx a nasypal FW do modulu).
Teď, v zařízeních vidím "MULTI-Module USB Serial (COM8)". Je to dobře?
Při pokusu o zapsání FW vidím toto:
pokus o "Reset Module to DFU Mode" prochází. Jeslti zafunguje netuším.
Po všech těchto pokusech zůstává původní FW modulu stále funkční a je ve verzi 1.3.1.36.
Co dělám špatně? Nějaké nápady?
Nainstaloval jsem poslední flash-multi, dle návodu doinstaloval, co bylo potřeba, ale bootloader jsem do modulu nedostal. Do teď se tam FW dostával nějakou starší cestou (vždycky jsem vybral COMx a nasypal FW do modulu).
Teď, v zařízeních vidím "MULTI-Module USB Serial (COM8)". Je to dobře?
Při pokusu o zapsání FW vidím toto:
Filter on vendor = 0x1eaf product = 0x0003
Opening DFU capable USB device... ID 1eaf:0003
Run-time device DFU version 0110
Found DFU: [1eaf:0003] devnum=0, cfg=1, intf=0, alt=2, name="UNDEFINED"
Claiming USB DFU Interface...
Cannot claim interface
pokus o "Reset Module to DFU Mode" prochází. Jeslti zafunguje netuším.
Po všech těchto pokusech zůstává původní FW modulu stále funkční a je ve verzi 1.3.1.36.
Co dělám špatně? Nějaké nápady?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Jestli jsem správně pochopil, tak mám zařízení z nějakým hodně starým bootloaderem, který po přepnutí do DFU mode zůstane v tomto režimu jen krátce. Proto se nenainstalují správné ovladače. Aby "to celé" fungovalo, je potřeba nainstalovat ovladače toho DFU, pak by se měl chytnout i update.
Teď jak nainstalovat ovladač zařízení, které se mihne jen vteřinu...
Pátrám, pokud se mi podaří, napíšu. Pokud bude někdo rychlejší, taky super.
Teď jak nainstalovat ovladač zařízení, které se mihne jen vteřinu...
Pátrám, pokud se mi podaří, napíšu. Pokud bude někdo rychlejší, taky super.
...jestli nebude nejjednodušší napálit bootloader přímo přes sériovku do čipu (4 kontakty vedle plechové krabičky?). Nástroje na to mám...
...pro mě asi jo. Chvíli jsem ještě laboroval, jestli nepůjde bootloader nahrát přes USB, pak jsem "stvořil" kablík k FTDI (čínský klon), napájel potřebné piny do desky multimodulu (byly tam jen dírky), z nainstalovaného flash-multi (v 0.5.0) jsem vzal bootloader (stm cosi DFU) a nahrál přímo do CPU (dle https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... g_STM32.md). A vzhledem k tomu, že nový bootloader zvládne nový FW i z rádia, nahrál jsem nový FW už přímo z rádia.
Modul funguje, takže jsem, zdá se, nic nepokazil.
Modul funguje, takže jsem, zdá se, nic nepokazil.
A ještě děkuji blembondovi za nakopnutí správným směrem.
Díky!
Díky!
Nevíte, kde se v multimodulu vezme unikátní identifikátor daného zařízení?
Vidím, že cos napájel piny na serial máš destruktivní sklony
Asi nejjednodušší by bylo napsat dotaz na RCG, Pascal ochotné odpovídá.
(Jako další bych viděl hledat ve zdrojáku nebo výpis (?), změnu v nastavení, další výpis a komparace.)
Asi nejjednodušší by bylo napsat dotaz na RCG, Pascal ochotné odpovídá.
(Jako další bych viděl hledat ve zdrojáku nebo výpis (?), změnu v nastavení, další výpis a komparace.)
- supan
- Kontaktovat uživatele:
Zdar pánové,
pokouším se nahrát do tohoto modulu bootloader a firmware ale neúspěšne.
Program Flasch multi NEUMÍM !!!spustit. prostě nevidím . exe soubor Ani ve verzi 0.4a ani ve 0.5.0
Pokus přes Arduino selhal při zápisu kompilace. ... Ale v modulu není žádná propojka k vytažení.
Přes zápis z přímo radia taky jen hláška : No sync
OTX mám 2.3.10 v PC i Taranisu X9D plus.
Nějaká rada?
Děkuji Supan
pokouším se nahrát do tohoto modulu bootloader a firmware ale neúspěšne.
Program Flasch multi NEUMÍM !!!spustit. prostě nevidím . exe soubor Ani ve verzi 0.4a ani ve 0.5.0
Pokus přes Arduino selhal při zápisu kompilace. ... Ale v modulu není žádná propojka k vytažení.
Přes zápis z přímo radia taky jen hláška : No sync
OTX mám 2.3.10 v PC i Taranisu X9D plus.
Nějaká rada?
Děkuji Supan
Jo: https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... g_STM32.md
A zkus prolézt to, co linkoval blembondo.
Pokud má modul starý bootloader, nejde updatovat z rádia. A pokud jsem se pokoušel updatovat z Flash-Multi, tak ten hlásil, že je firmware komiplovaný na novější bootloader. Je to tento případ? (V odkazovaném zipu na Flash-Multi ten exe určitě najdeš. Pokud ne, prověř, jestli ti ho nemaže nějaký antivir - teď jsem se díval a je tam.)
Pokud je to případ starého bootloaderu, tak asi bude potřeba přehrát bootloader. Jak jsem psal, mě se ho u iRange USB kabelem přehrát nepovedlo - možná jsem nešikovný, ale std sériovkou to šlo. (resp. FTDI nástrojem, to je USB- serial)
Vybrat správný modul a zkusit flash..
Jak doporučují a vyzkoušel jsem, je lepší napájet modul z rádia a sériovka, co nahrává FW + zapojené nemá.
Asi je to dost chaotické - na konkrétní dotaz popíšu podrobněji, kdybys tápal, tak za poštovné a pivo nahraju.
A zkus prolézt to, co linkoval blembondo.
Pokud má modul starý bootloader, nejde updatovat z rádia. A pokud jsem se pokoušel updatovat z Flash-Multi, tak ten hlásil, že je firmware komiplovaný na novější bootloader. Je to tento případ? (V odkazovaném zipu na Flash-Multi ten exe určitě najdeš. Pokud ne, prověř, jestli ti ho nemaže nějaký antivir - teď jsem se díval a je tam.)
Pokud je to případ starého bootloaderu, tak asi bude potřeba přehrát bootloader. Jak jsem psal, mě se ho u iRange USB kabelem přehrát nepovedlo - možná jsem nešikovný, ale std sériovkou to šlo. (resp. FTDI nástrojem, to je USB- serial)
Vybrat správný modul a zkusit flash..
Jak doporučují a vyzkoušel jsem, je lepší napájet modul z rádia a sériovka, co nahrává FW + zapojené nemá.
Asi je to dost chaotické - na konkrétní dotaz popíšu podrobněji, kdybys tápal, tak za poštovné a pivo nahraju.
Já jen doplním že ErskyTx s tím starším bootloaderem v modulu nemá problem a update normálně funguje.Pro OTX se musí bootloader v modulu bohužel nahrát novější.