Futaba T12FG 2,4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

Futaba T12FG 2,4GHz

#1 Příspěvek od Lindbergh »

Ahoj kluci,
vzhledem k tomu, že potřebuji pro kluka nějaký "jeho vlastní" vysílač, přemýšlím o něčem novém. Doposud jsem měl MC-22s, se kterým jsem byl maximálně spokojen (možná až na to házení F3K :lol: ), chtěl bych mu ho přenechat a pořídit Futabu. Prosím proto majitele Futaby 12 FG 2,4Ghz o reference, jak na tom Futaba je. Zatím jediný poznatek který mám je ten, že tento vysílač byť to v pultu je pro moje ruce ergonomicky perfektně ovladatelný, všechno pěkně po ruce. Měl jsem možnost ho mít v ruce. Především by mě zajímalo, jestli nějaký náročnější majitel něco ve vysílači postrádá a jak kvalitní a rychlý je v ČR servis, případně seznam servisních středisek.

PS: Nedá se někde sehnat návod v ČJ, abych si ho mohl předem prostudovat a neotravovat majitele? Já ho nikde nevyoogloval.

PROSÍM ZDRŽTE SE HANDRKOVÁNÍ SE "KTERÁ ZNAČKA JE LEPŠÍ, TO NENÍ PŘEDMĚTEM TÉMATU. DÍK :!: :wink:
Naposledy upravil(a) Lindbergh dne čtv 05.08.2010 22:56, celkem upraveno 1 x.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

x4 :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
breh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od breh »

"Velký LCD displej s vysokým rozlišením zaručuje perfektní viditelnost za všech podmínek" , je možno se dočíst u různých prodejců tohoto rádia .Stejně tak fotka rádia s krásně modrým , zdánlivě podsvíceným displejem je klamná reklama . Čitelnost (né rozlišení ) je přinejmenším stejná jak u Optica 6.
Pozor, pokud lítáš večer tak si vem baterku.
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

Pokud přejdeš na T12FG, těžko najdeš nějaké nedostatky v SW.
HW to nemá poblémy, kniply, přepínače, potenciometry i vlastní krabice je OK.
Dej si pozor na potenciometr plynu. Všechny polohy potenciometrů jsou kalibrované, při kalibraci plynu to musí číňan ve výrobě nastavit přesně na rysku, jinak potom nesouhlasí poloha plynu s monitorem serv (a pochopitelně s aktuálním zadáním kanálu). Zkontroluj si to hned při nákupu.
Plyn přesně na rysku - v monitoru serv musí být nula.
Tenhle problém je asi nejčastější potíží, už se to řešilo víckrát i tady.
Displej je tak, jak píše breh. Není o nic horší než třeba u MX 22, ale ani lepší a není podsvícený. To podsvícení (vypínatelné) je dobré, pokud to nastavuješ večer doma třeba u televize, nebo je prostě slabší osvětlení.
Další věc na kterou jsi zvyklý z MC 22 je méně znaků pro pojmenování modelu (myslím že je jich 9, nechci to už vyndavat, odjíždím pryč).
Taky bych uvítal možnost vypnout to kviknutí po stisku tlačítek. Až to budeš doma večer nastavovat vyženou Tě do sklepa. Až na několik dalších mušek co bych měl rád jinak, to celkem jde.
No, až se vrátím ozvi se, přijeď, mám ve stejných pultech T12FG i Graupnera MX22, můžeš si s tím pohrát a srovnávat.
(T 12FG je lepší - o dost :wink: )

Psát sem jak je to dobré a co to dovede je zbytečné. To si přečteš všude.
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

Na tvůj dotaz je naprosto jednoduchá odpověď. Pokud jsi zvyklý na MC-22, tak se nebudeš stačit divit, co všechno může TX umět a jak jednoduše. Rozhodně ti nic chybět nebude. Hlavně se budeš muset zbavit návyků z Graupnera a naučit se k tomu přistupovat naprosto jednoduše, intuitivně, se selským rozumem. Pak to půjde jako po másle.

P.S. Návod máš v poště.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lindbergh »

Sakra hoši vy mně dáváte... To jsem zvědavej, jak ty kačky před rodinou vyšetřím... :? :D
Tak já jdu studovat návod, co to všeumí...
JMalik

#7 Příspěvek od JMalik »

Lindbergh píše:Sakra hoši vy mně dáváte... To jsem zvědavej, jak ty kačky před rodinou vyšetřím... :? :D
..

Banky jsou plné peněz. Ty se nedíváš na zprávy? :lol: :lol: :lol:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lindbergh »

JMalik píše:
Lindbergh píše:Sakra hoši vy mně dáváte... To jsem zvědavej, jak ty kačky před rodinou vyšetřím... :? :D
..

Banky jsou plné peněz. Ty se nedíváš na zprávy? :lol: :lol: :lol:

Hele rejpale nemáš bejt už na cestě...? :lol:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pkotatko »

Návod v CZ jsem taky nikde nevyšťoural, ale pokud ti to pomůže, soft je stejnej jako u FX 30.
Ale na druhou stranu, ještě jsem neviděl CZ překlad k Futabě, kterej by byl použitelnej. Měl jsem ho k FC 16, FC18 a FF9 a stejně jsem vždy skončil u originálu.
FG12/2,4 mám doma a fakt to umí hodně. Budeš muset hodně chtít abys našel něco co ti bude scházet.
Ke kalibraci, ano tento problém se tady řešil, ale podle mne nastane jen při přehození defaultně nastaveného modu. Taky mám v neutrálech na servomonitoru hodnoty okolo +- 2. Při praktickém použití to nelze nijak poznat. A to používám CCPM mix na helinách, kde by se to mělo projevit nejdříve.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
JMalik

#10 Příspěvek od JMalik »

pkotatko píše:.....Ke kalibraci, ano tento problém se tady řešil, ale podle mne nastane jen při přehození defaultně nastaveného modu. Taky mám v neutrálech na servomonitoru hodnoty okolo +- 2. Při praktickém použití to nelze nijak poznat. A to používám CCPM mix na helinách, kde by se to mělo projevit nejdříve.

Je to skutečně tak (mimo ty případy cca +- 5 a více).
Na druhou stranu nevidím důvod, proč je za tyhle peníze nedonutit to nastavit na 0.
zdzd

#11 Příspěvek od zdzd »

pkotatko píše:Návod v CZ jsem taky nikde nevyšťoural, ale pokud ti to pomůže, soft je stejnej jako u FX 30.

Český návod byl dost dlouhou dobu ke stažení na http://www.mscomposit.cz. Pak jej sice stáhli, ale už koluje po světě. Na FX-30 se elektronická verze nikdy nikde oficiálně neobjevila.

Pokud jde o kvalitu, je výrazně lepší než tomu kdy bývalo. Návod k řadě MZ, FX a odpovídající T je dost dobře použitelný, i když taky dávám přednost anglickému. Přece jen tam jsou zaužívané výrazy.

Co je ale totální opruz v české verzi, to jsou screenshoty obrazovek. Evidentně to překládali z germánštiny a tak v české verzi nechali obrázky s tím pajazykem, místo použití mezinárodní angličtiny - když tehdy čeština ještě nebyla. To fakt nechápu...
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TERAZKY »

Radku, budúcnosť má telemetria, platí to zvlášť u elekter, ktoré lietaš, v tomto je úžitková hodnota T12 bohužiaľ rovná 0.
Ja len aby si si za 1 - 2 roky neklepal na čelo načo si to kúpil...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lindbergh »

Nevím, jestli ještě někdo sledujete toto vlákno... Za těch pár dní, co se poptávám po okolí na Futabu mě zaujal jeden názor a jsem z něj nějaký zmatený... Údajně Futaba FF10 je velmi srovnatelná s T-12FG a hodně kolegů mně tvrdí, že pro mé účely stačí (nelítám vrtulníky a nikdy lítat nebudu a T-12FG je údajně na vrťase lepší, na větroně prý stačí FF-10 bohatě...) Můžete mně někdo prosím vás říct rozdíly mezi T-12FG a FF-10? Není někde na netu recenze?

Dík.
zdzd

#14 Příspěvek od zdzd »

Lindbergh píše:Nevím, jestli ještě někdo sledujete toto vlákno... Za těch pár dní, co se poptávám po okolí na Futabu mě zaujal jeden názor a jsem z něj nějaký zmatený... Údajně Futaba FF10 je velmi srovnatelná s T-12FG a hodně kolegů mně tvrdí, že pro mé účely stačí (nelítám vrtulníky a nikdy lítat nebudu a T-12FG je údajně na vrťase lepší, na větroně prý stačí FF-10 bohatě...) Můžete mně někdo prosím vás říct rozdíly mezi T-12FG a FF-10? Není někde na netu recenze?

Dík.

T-12FG je nesrovnatelně lepší než FF-10. Umí toho mnohem více, nejen pro heliny. A přitom se mnohem jednodušeji programuje. Ovšem i ta FF-10 by ti asi stačila. Holt je to na tobě...

http://manuals.hobbico.com/fut/10cg-2_4ghz-manual.pdf
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lindbergh »

zdzd: Moc děkuju. A už vidím drobnosti. Pokud vidím v návodu dobře, tak funkce která mně u 12-tky přijde fajn je možnost přetažení modelů na USB. Nikde u 10-ky nevidím možnost zálohy modelů...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“