Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2018 10:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1657
Před pár lety mi začala moje FC-16 dělat to samé. Nenačetla CamPac modul. Vytažení a zasunutí pomohlo, po pár měsících už bylo potřeb několika takových akcí. Nakonec jsem koupil nový CamPac modul a modely do něj opět napípal. Ovšem po čase se opět nenačítal. Teď už vysílač nenajde žádný modul, mohu lítat jen se dvěma modely v paměti vysílače, ovšem rozsypala se mi fólie na tlačítkách a marně čekám na dodávku náhradní.

Kdo máte tuhle stařenku Futabu, jak jsou na tom kabely uvnitř vysílače? Je to ještě spolehlivé rádio?

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2018 11:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 115
No já na ni ještě lítám, ale.mam tam modul Assan a klepu na dřevo, zatím spolehlivě. Na FM mám ještě taky pár modelů a je to ok. Po pravde řečeno už ale pokukuju po něčem novém. Jeden Campac mi tohle taky dělal, mám ještě jednu FC-16 na náhradu.Tak jsem vzal Campac z ní a vše bylo zase ok.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2018 22:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1657
Já před dvěma lety, právě pro trvalý problém s CamPac, přešel u motoráku na náhradní řešení Turnigy TGY-i6 a nechal si futabu na malého elektrovetroně. Když jsem ale teď koupil Astru od Topmodel CZ, TGY to nezvládalo a Futaba mi přišla už trochu stará na to, abych poslal do vzduchu tak hezký a dobrý větroň. Tak mám doma palcového Taranise ;) Ale úplně zrušit FC-16 nechci, chtěl jsem opravit tu folii na ovladacích prvcích. Mám k ní pěti a osmikanál Futaba, několik JETI 7 mini a JETI 5 MPD i Hitec Electron plus čínské přijímače i se dvojím směšováním. A vyhovuje mi styl programování FC-16.

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2018 22:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 726
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Provozujeme v rodině ještě 2 FC16, jedna má taky poškozenou fólii tlačítek (ale fungují). Obě s moduly Assan, obě fungují bezproblémově včetně campaců. Campacy pro 25 modelů jsem před mnoha lety vyráběl sám dle návodu na netu.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: ned 25.11.2018 17:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.10.2018
Příspěvky: 1
lietam s fc-16,campac som si vyrabal sam,nebol s tym ziadny problem

na fc -16 som mal doteraz jeden problem,uvolnila sa skrutka na ktoru sa naskrutkovava antena


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: ned 30.12.2018 23:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5547
Bydliště: Vsetín
Předpokládám že někdo do této kultovní vysílačky už 2,4GHz dával, tak píši o radu.

Vím že se do toho dá dát Duplex, ale nechci - sice funkční, ale drahé. Pak tu někdo psal o Assanu, ale myslím že ten asi není moc perspektivní.

Sháním to kolegovi, lítá větroně a nějaké motoráky. Jste schopni něco poradit z HK nebo i případně tuzemska s přiměřenou cenou? Telemetrie není podmínka.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 11:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 726
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Když už se do toho budete pouštět (u takhle starého rádia) tak bych dnes asi volil FrSky, k dispozici jsou moduly jak s telemetrií tak bez, příjímače jsou levné. Je to spolehlivý systém. Případně je na zvážení výměna celého rádia - Taranis Q7 stojí v ČR pod 3 tisíce, a pokud byste se srovnali s netypickým programováním OpenTX (na něž je ale k dispozici spousta návodů), máte vystaráno na dlouho. Pokud použijete jen modul, pozdější výměna vysílače by vám umožnila zachování přijímačů.
Máme doma ještě dvě Futaby s Assanem, ale ten už je dneska přežitý, cenově strovnatelné Frsky je dnes lepší řešení.
Zapojení se víceméně týká tří drátů z Trainer konektoru + odpojení napájení původní VF části, tj. nic složitého. Interní modul se do FC 16 vpohodě vejde, my máme (Assan) upevněný šroubky na sloupcích pro slidery (tahové potenciometry, většinou neosazené) u FRSky je to obdobné. Telemetrický modul FrSky měl v jedné verzi vlastní malou obrazovku a dával se ven na vysílač, už ho ale nevidím v nabídce.
Viz např. https://hobbyking.com/cz_cz/frsky-dht-8 ... odule.html , to je interní modul (pro využití telemertie bys potřeboval další HW, ale lze i bez toho).
Celý vysílač : https://rcstudio.cz/cs/49-taranis-q-x7

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Naposledy upravil Jiri dne pon 31.12.2018 12:02, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 11:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 14
Příloha:
FC-16.jpg
FC-16.jpg
[ 111.87 KiB | Zobrazeno 529 krát ]

Pár rokov do zadu som dával do FC-16 toto čo je na obrázku. Je to z HK.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 12:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 726
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Ještě doplním, pěkné popisy jsou zde:
http://www.ok-rimr.com/cs/rc-soupravy/t ... zabudovani

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 12:30 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.12.2011
Příspěvky: 6
Bydliště: Babice u Říčan PH
Já do krabice FC 16 narouboval vysílač Turnigy 9 a původní funkční elektronika i s dělaným Campacem tu leží mohu věnovat. Akorát na poštu se mi nechce tak raději osobně. Bohužel to bylo jedno z prvních rádií a nemá exponenciální průběh výchylek. Proto jsem to předělal. Ta folie na klávesnici mi taky popraskala tak jsem jí přelepil nějakou průhlednou ochrannou folii a fungovalo to v pohodě. Doporučuji vyměnit plexi nad displejem bylo celé zahnědlé a displej špatně čitelný. Taky to fungovalo s Frsky DHT a bez problému.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 13:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5547
Bydliště: Vsetín
Já se snažil přemlouvat na něco modernějšího, ale je to marný, je to marný, je to marný... :D

V těch FrSky se nevyznám, měl jsem za to že toto je jenom na telemetrii

https://hobbyking.com/cz_cz/frsky-dht-8 ... odule.html


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 15:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 14
Áno aj. http://www.modelarstvoimi.sk/frsky-modu ... kt/6407/21


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2077
Bydliště: Košice, SK
Je to kompletný VF modul aj podporou telemetrie. Kedysi som ho tiež dal do FC-16, aj so zobrazovacou jednotkou - https://www.rcportal.sk/galeria/zobraz_ ... 14900#foto . Pri montáži som sa riadil návodom na montáž Duplexu od Jeti.
Avšak dnes je jeho použitie diskutabilné, keďže podporuje len prijímače so starším protokolom D8, s ktorých výrobou FrSky tento rok končí a ďalej už bude podporovať len protokol D16. Skôr už by som volil modul XJT, ktorý podporuje oba protokoly. Ten sa však dodáva len s krabičkou, tak by sa musel z nej vykuchať. No vzhľadom na cenu a pracnosť, by som zvážil, či nie je výhodnejšie zaobstarať si rovno nový vysielač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 16:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 14
A tu je návod v pdf-ku. https://www.google.com/search?rlz=1C1AS ... vyiCmksDlM:
alebo : https://www.das-modellbauforum.de/fm/in ... ky-2-4GHz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FC16
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 0:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2006
Příspěvky: 2125
Bydliště: Ďáblice
Obrázky: 8
mnov píše:
Nemáte někdo zkušenost s nenačtením CAMPac modulu?
Po roce jsem vytáhl FC16 a vidím jen dva modely. Po vytažení a opětovném zastrčení modulu, proběhlo načtení bez problému. Koukal jsem na piny a žádnou korozi jsem nepostřehl.

Dnes jsem to vytáhl po necelém roce a opět stejný problém. Akorát nestačilo vyndat CAMPac jednou, ale vyndaval jsem ho několikrát. Nakonec se chytl a pak vše fungovalo bez problému. Motor MVVS 6,5 ccm s palivem starým cca pět let a ani jsem nesahal na nastavení jehel. Model to přežil a zítra jdu znovu. :)


Přílohy:
DSCF9888.JPG
DSCF9888.JPG
[ 95.51 KiB | Zobrazeno 72 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz