Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1336 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 18:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1334
Bydliště: Brno
Nedá mi to si nerýpnout - v OpenTX triviální záležitost. :D :D

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 19:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7403
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Nevadí...:-) :-) Zase na Open náboženství TX nastavit 6 servové křídlo plus V tail na 5 letových režimů a diferenciací křídla i V tailu....se zase budu řehtat já :-) :-) :-)
Ten časovač Futabě lehce odpustím.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 20:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1334
Bydliště: Brno
graup15 píše:
Nevadí...:-) :-) Zase na Open náboženství TX nastavit 6 servové křídlo plus V tail na 5 letových režimů a diferenciací křídla i V tailu....se zase budu řehtat já :-) :-) :-)
Ten časovač Futabě lehce odpustím.



OOOOOOOOpenTX je mocný!!!!!!!!!!!!!
:D :D

Pokud budu vědět, jak se má křídlo chovat, tak nic není nemožné.

Ale je mi jasné, že každému vyhovuje něco jiného. Proto zkouším různé věci, různé značky.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 20:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10980
Bydliště: Břeclav
To video ukazuje jen to, že v normal stopky nastartuje J2 ve start ničím.

Ani v jednom se ničím nedají zastavit...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 20:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7403
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Budeš se divit, ale mně vůbec Open TX nevadí. Že se ti špičkujeme nic neznamená. Osobně si myslím,že právě rúzná rádia tříbí mysl.
Kolega v práci ho má a vyblbne se s tím..jéje.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 20:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7403
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
zdzd píše:
To video ukazuje jen to, že v normal stopky nastartuje J2 ve start ničím.

Ani v jednom se ničím nedají zastavit...


Teda promiň, ale jsi slepý?
http://youtu.be/cYe_TZsW3AA

Koukni se na to znova a pořádně.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 20:57 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10980
Bydliště: Břeclav
graup15 píše:

Teda promiň, ale jsi slepý?
http://youtu.be/cYe_TZsW3AA

Koukni se na to znova a pořádně.



Vidím

To video ukazuje jen to, že v normal stopky nastartuje J2 ve start ničím.

V normal je start J2, ve start není vůbec. Stop není nikde.

Na FX-30 by to fungovalo jak už jsem napsal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 21:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1334
Bydliště: Brno
graup15 píše:
Budeš se divit, ale mně vůbec Open TX nevadí. Že se ti špičkujeme nic neznamená. Osobně si myslím,že právě rúzná rádia tříbí mysl.
Kolega v práci ho má a vyblbne se s tím..jéje.
Vždyť jo, sranda musí být. Svou 14sg mám bohužel doma, tam se dostanu až o víkendu. Do té doby už bude asi cvičeníčko vyřešené...

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 23:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 597
graup15 píše:
Jde o to,že na 16/18SZ letový režim neblokuje timer ovládaný kniplem plynu.
Tzn...,že ve startu dáš plyn do púlky(např) stopky se rozjedou. Přepneš letový režim ,plyn máš pořád v púlce dráhy..a stopky se zastaví. A dokud je spínač režimu přepnut můžeš knyplem kvedlat jak chceš a stopky stojí. A to kvedlat v celém rozsahu dráhy.
Nic se nenuluje, prostě jen stopky stojí. Po přepnutí zpět na start stopky pokračují od zastavené hodnoty a jejich chod ovládá knipl plynu.
:-) :-) Teda teď mi to došlo, když to nepochopil ZDZD, tak už chápu proč si na to 99% lidí nestěžuje...protože na to vůbec nepřijde,že to na 16/18SZ chodí blbě :-) :-)


to moze byt nevyhoda, ale funguje to tak, ze by som to mohol pouzit na toto: viewtopic.php?f=38&t=79965&p=1345607#p1345607
ak pouzijem rovnaky prepinac na letovy rezim a blok mojho plynu? vtedy sme sa dohodli, ze sa to neda...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: čtv 22.08.2019 22:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 36
Bydliště: čr
Díky všem, kteří přispěli do debaty o stopkách. To že měla stará T-10CP troje stopky a log spínače pro většinu funkcí, je bohužel už pryč :( . Nakonec jsem využil funkci přepínače "ALTERNATE", u glideru použitelné. Spínání motoru je J2 se zapnutou funkcí alternate (jednou sepne, podruhé ne), vypínání motoru J2. Provedu motorový let, knipl do spodní polohy, vypnu stopky. Pak můžu kvedlat kniplem v ostatních letových režimech, jak mi vyhovuje, jen nesmím sjet "do" nebo "pod" bod definovaný k sepnutí stopek. Pokud chci znovu načítat motor, sjedu až dolů a při přidání se stopky opět rozeběhnou. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: čtv 22.08.2019 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7403
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Nic si z toho nedělej. Je to de fakto kokotina a líp než stopky plynu (a líp znamená na 100%) to řeší čidlo proud/napětí /kapacita.
Pak můžeš na stopky plynu zapomenout.
Teda pokud nelétáš spalováky , ale i na ty už je čidlo průtoku paliva. Takže taky naprosto lepší řešení:-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pát 23.08.2019 7:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 36
Bydliště: čr
Proto píšu, že na glider to stačí, u modelu "motorového" samozřejmě létat na odebranou kapacitu, tam o tom není třeba diskutovat. :D Ještě jsem zapojoval čidlo SBS-02A a stejně jako jsi kdysi psal, musel jsem ho nastavit přes port v Tx, jinak mi vario psalo 194m/s :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 27.08.2019 11:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 597
zean píše:
To že měla stará T-10CP troje stopky a log spínače pro většinu funkcí, je bohužel už pryč :( .

A nema to ani 18SZ. Futaba no :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 27.08.2019 16:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9255
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
mac píše:
A nema to ani 18SZ. Futaba no :)

Ved preto lietas s JR.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 27.08.2019 20:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 597
Ved ai stotu futabu...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1336 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Asek, blesk, mirecc a 21 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz