Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 399 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 01.12.2019 19:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
1. nevím

2. nepochybně - F3K má jen 4 serva, takže by 4-kanálový přijímač měl stačit. Akorát teda myslím že ty mikroskopické 4-kanálové mají menší dosah a nemají telemetrii (na rozdíl od 6-kanálového FS-iA6B).

3. FS-i6 má dvojí výchylky, a ano, je možné jejich přepínání přiřadit na libovolný z dvoupolohových přepínačů.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2020 14:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.1.2020
Příspěvky: 3
ahoj všem, mohl bych prosím požádat o radu ? Jsem začátečník (no v 50ti letech), ale i tak. Pořídil jsem si WPL trucj B-36 Ural 1/16 a k tomu ovladač Flysky FS-i6X se kterým jsem spokojen. Auto jezdí, zatáčí, to vše je v pohodě. Ale připojil jsem do CH5 přijímače osvětlení vozidla. Po spuštění všeho ale světla stále svítí a nejdou vypnout. CH5 jsem nastavil na páčku SWA (jestli jsem to udělal správně, ale ať přepínám jak přepínám, nic se nevypne. Poradí mi někdo prosím jak tohoto docílit ? Prostě abych si světla zapnul až když budu chtít a ne, aby vše běželo, jakmile spustím napájení. Kdyžtak je možno i na Messenger (Petr Krist), případně WhatsApp (606622437). Moc děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2020 17:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.8.2016
Příspěvky: 39
Morfeus70 píše:
...Auto jezdí, zatáčí, to vše je v pohodě. Ale připojil jsem do CH5 přijímače osvětlení vozidla...


Záleží CO jsi připojil do CH5 na přijímači. Pokud jenom přívod napájení osvětlení, tj. "červený a černý" vodič, tak tam máš pořád napětí. Ovládací vodič je ten třetí na kanálovém výstupu, ale na tom jsou pouze impulsy s šířkou přijímanou z vysílače. Abys mohl pomocí změny šířky těchto impulsů něco ovládat / spínat, potřebuješ na CH5 připojit tzv. "RC spínač", který Ti provede vlastní sepnutí napájení do osvětlení...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2020 19:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.1.2020
Příspěvky: 3
synekvl .. ahoj máš pravdu, jen černý a červený kablik..... a poradíš mi prisim co mám tedy udělat, aby to šlo? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2020 20:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1658
Morfeus70 píše:
synekvl .. ahoj máš pravdu, jen černý a červený kablik..... a poradíš mi prisim co mám tedy udělat, aby to šlo? Děkuji

No koupit a zapojit RC spínač.

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2020 20:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 11.6.2009
Příspěvky: 25
Bydliště: Brezno, SR
Trebars spinacom z upravenej elektroniky stareho serva.
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... 0%93-1cast


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2020 21:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2591
Bydliště: Zavar, SK
Nebláznite začiatočníka ;-)
Hľadaj RC switch, napríklad takýto
https://www.banggood.com/Fishbonne-5A10 ... rehouse=CN
Ten servokábel strčíš do prijímača a tým to ovládaš. Dakedy také mávali aj na Hobbyking, ale z mobilu to neviem nájsť...
Dá sa to samozrejme aj vyrobiť, ako poradili predo mnou, ale ak nie si práve elektronik- bastlič, je jednoduchšie to kúpiť.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2020 22:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.1.2020
Příspěvky: 3
moc všem děkuji, jinak tohle to to může být asi také, že ? https://www.aliexpress.com/item/3296412 ... g2VE2&mp=1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 12.01.2020 9:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 7101
Bydliště: Moravský kras
Ten zrovna moc nevypada ze by to dal proudove.. Na zhaveni potrebujes aby switch snesl relativne velky proud..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 12.01.2020 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2591
Bydliště: Zavar, SK
Morfeus70 píše:
moc všem děkuji, jinak tohle to to může být asi také, že ? ...

Záleží na tom, aký odber to Tvoje osvetlenie má.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 12.01.2020 16:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4825
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
RC receiver switch Dr Mad Trust Control On / Off electronic switch for RC aircraft cars boats
Input voltage: 4.8 ~ 7.4 V, Output voltage: 4.8 ~ 7.4 V, Maximum current: 2 Amps

Morfeus70: "... připojil jsem do CH5 přijímače osvětlení vozidla ... ale světla stále svítí a nejdou vypnout ..."
Asi 4 LED Tak bych tipl cca max. 80 mA. BEC nebo accu přijímače proud osvětlení zvládl, takže 2A by měly stačit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 28.01.2020 22:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
Pokud byste někdo potřebovali na FS-i6 namixovat RC paraglide, tak jsem nakonec přišel aspoň na způsob, jak to udělat pro ovládání parakřídla dvěma kniply - levý od středu do levého okraje ovládá levou řidičku, pravý od středu do pravého okraje pravou řidičku, a to tak, aby se využil celý rozsah serva jen při polovině chodu kniplu (směrem do středu kniply nedělají nic). Předpokládám Mód 2 (CH1 je pravý knipl, CH4 levý).

Kód:
Klíč → Mix → Mix #1
   Mix is    On
   Master    Ch1
   Slave     Ch1
   Pos. mix  100%
   Neg. mix    0%
   Offset    -50%
Klíč → Mix → Mix #2
   Mix is    On
   Master    Ch4
   Slave     Ch4
   Pos. mix    0%
   Neg. mix  100%
   Offset    +50%

Snad se to někomu bude hodit. Třeba časem vymyslím, jak namixovat paraglide na ovládání jedním kniplem (od středu doleva nebo doprava se hýbe vždy jedno servo, od středu k sobě se hýbou obě serva).

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 28.02.2020 10:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.1.2020
Příspěvky: 51
Bydliště: kousek od Plzně
Zdravím kolegové,

měl bych dotaz. Máte někdo zkušenosti s úpravami přepínačů na obyčejném FS-i6 (ne X)? Viděl jsem na youtube video, kde se celkem snadno dá předělat 2 polohový přepínač na 3 polohový u FS-i6X, viz https://www.youtube.com/watch?v=SQu9fEiWlbo. FS-i6 normál má ale trochu jinou konstrukci, viz přiložené foto. Jde mi o to, že bych přepínač B rád předělal na 3 polohy. Tedy ne, že bych to vyloženě potřeboval, ale hodilo by se mi to. Koupil bych přepínač ON-OFF-ON a přidal kabel od horní polohy přepínače do 4 pinového portu vpravo. V podstatě to samé jako je na fotce v levé polovině ovladače, jedná se o ten zelený kabel. Nemáte někdo zkušenosti s takovouto úpravou? Mohlo by to fungovat? Předem díky za odpovědi.

Zdraví MSK


Přílohy:
DSC03253-m.jpg
DSC03253-m.jpg
[ 160.04 KiB | Zobrazeno 1010 krát ]


_________________
Nadšený začátečník: EPO letadla + FS-i6
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 28.02.2020 11:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
Ano, mám SwB předělaný na 3-polohový. Už si přesně nepamatuju jak jsem to dělal, nejspíš podle této dokumentace:

https://github.com/qba667/FlySkyI6/releases

Případně se můžu podívat.

Ještě jsem dělal další fyzické úpravy - přesun VrA na levou dolní stranu aby to šlo ovládat bez sundání palce z kniplu, přesun SwD jako tlačítka bez aretace do pravého horního rohu (používám pro přepínání učitel-žák, abych nemusel v krizi přemýšlet kam přepnout, ale stačilo pustit tlačítko), konfigurace původního SwD jako SwE (je potřeba samostatný build FlyPlus firmware).

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 28.02.2020 12:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.1.2020
Příspěvky: 51
Bydliště: kousek od Plzně
YenyaKas píše:
Ano, mám SwB předělaný na 3-polohový. Už si přesně nepamatuju jak jsem to dělal, nejspíš podle této dokumentace:

https://github.com/qba667/FlySkyI6/releases

Případně se můžu podívat.

Ještě jsem dělal další fyzické úpravy - přesun VrA na levou dolní stranu aby to šlo ovládat bez sundání palce z kniplu, přesun SwD jako tlačítka bez aretace do pravého horního rohu (používám pro přepínání učitel-žák, abych nemusel v krizi přemýšlet kam přepnout, ale stačilo pustit tlačítko), konfigurace původního SwD jako SwE (je potřeba samostatný build FlyPlus firmware).


Díky za odkaz. Bohužel se v elektrice neorientuju (a mrzí mě to, bohužel jsem na tohle hobby přišel trochu pozdě), ale pokud se kouknu na obrázek u tohoto: https://github.com/qba667/FlySkyI6/releases/tag/1.6.1, tak to vypadá že tam jen prostě přidal kabel. Nebo je to jinak? Případně mohl by ses podívat jak to máš vyřešené a poslat mi fotku?

Co si budeme říkat, docela mě lákala i možnost přidat tlačítko přepínač E. Viděl jsem na Youtube návody a věřím, že pro někoho ovládajícího aspoň elektro základy je to na 5 minut s prstem v nose, ale pro mě... Ale jak už jsem řekl - další přepínač vyloženě nepotřebuju, stačilo by mi z Bčka udělat 3 polohy.

A ještě jednou děkuju. :)

_________________
Nadšený začátečník: EPO letadla + FS-i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 399 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], Seznam.cz [Bot], Tomáš45 a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz