Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Umístění potenciometrů VrA/VrB
PříspěvekNapsal: úte 31.07.2018 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
Používáte k něčemu potenciometry VrA/VrB? Já jsem to zkoušel, ale mají velkou nevýhodu, že jsou fakt blbě umístěné - neumím s nimi posunovat, aniž bych pustil ruku z kniplu. Uvažoval jsem, že bych přemístil aspoň jeden na bok vysílačky na ovládání ukazováčkem (knipl řídím palcem).

Myslíte, že by bylo použitelné na takovýto potenciometr dát třeba i plyn (elektrického větroně, ne snad nějakého halového akrobata) a knipl plynu si nechat třeba pro flaperony?

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 01.08.2018 18:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1318
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
YenyaKas píše:

Ten alarm hned po zapnutí modelu je podle mě alarm na baterii - na displeji naskočí IntV 4.08 V nebo tak nějak, což může být mimo limit zadaný v konfiguraci. To máš 1S napájení bez BECu, nebo proč je IntV tak nízko? Serva s tím fungují? To druhé může být časovač. Ale zase rozumně nastavený časovač by se měl zapínat až po pohnutí plynem.

Limit na IntV se u mě nastavuje přes System menu -> Rx Setup -> Rx Battery. Časovač se nastavuje v System menu -> Extra -> Timer. Mělo by tam být něco jako Channel 3, Value 1080 (nebo něco málo nad 1000), Alarm třeba 00:20:00 a Hold 0, pokud se má alarm pozastavit po vypnutí plynu.

Kdyžtak se ptej.

Tak jsem zkusil vše možné a nemožné. Teď už je na ní snad rozhozené úplně všechno v nastavení
Hodnoty jsem měnil od 0 do maxim a vše je marné Neni to vysilačka je to tonový generátor.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 01.08.2018 22:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
pepinozbrna píše:


Tak vrátit do továrního nastavení to můžeš vždycky (v levém menu úplně na konci).

Nebo se někdy stav třeba i s letadlem, až budeš mít cestu přes Brno. A teda - jaké že to máš napájení, když ti to píše IntV 4.08 V nebo kolik? A jak máš nastavený časovač, když ti hned po zapnutí (i bez modelu) začne běžet?

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 5:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1318
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
YenyaKas díky za pomoc včera jsem už ze zoufalství zvolil variantu
Obnov tovární nastavení :roll: a už nepípá - uvidíme co bude dělat dál.
Zřejmě největší chyba byla že telemetrie brala Int napětí s Bec 5,2 a nešlo to nikde vypnout ani změnit.

Ještě se zeptám jde někde nastavit Timer abych si jej zapnul a vypnul sám dle potřeby nezávisle na něčem jiném?

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 10:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 425
Tak se přesunuji z vedlejšího vlákna o FLYSKY sem,díky YENYaKAS za počátek pomoci,tak výchylky mám nastavené na 50% ale jak jsi psal tak na tom display když hýbu kniplem tak ty zobrazované výchylky nejsou stejné a ani úhlopříčně a asi i odpovídají těm rozdílným pohybům serv.Tak že dá se to nějak dohonit?? Jsem z toho mimoň ale zatím dle tvé navigace se mi něco alespoň daří ověřit,díky za trpělivost .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 11:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
pepinozbrna píše:
Zřejmě největší chyba byla že telemetrie brala Int napětí s Bec 5,2 a nešlo to nikde vypnout ani změnit.

Ještě se zeptám jde někde nastavit Timer abych si jej zapnul a vypnul sám dle potřeby nezávisle na něčem jiném?

Co máš za Rx? iA6-B posílá jako IntV svoje napětí, čili to co do něho leze z BEC. A pak jde v menu (levé menu -> Rx setup -> Rx battery nebo tak nějak) říkat, z kolika článků jakého typu se skládá (třeba 4 čl. NiMH) a nastavit limity pro jeden článek.

Lepší asi je provést úpravu Rx tak, aby se do něho přivedlo ještě vedle i napětí baterky (třeba z balančního konektoru), a pak to měří napětí baterky, což je o kousek praktičtější, a člověk nepotřebuje samostatné čidlo napětí baterky: https://github.com/benb0jangles/FlySky- ... nsor%20Mod

Timer se dá nastavit na libovolný kanál, takže jedna z cest je třeba dát přepínač SwD jako kanál třeba 7, a pak nastavit spouštění timeru pokud Ch7 > 0.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 11:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
dratek píše:
Tak se přesunuji z vedlejšího vlákna o FLYSKY sem,díky YENYaKAS za počátek pomoci,tak výchylky mám nastavené na 50% ale jak jsi psal tak na tom display když hýbu kniplem tak ty zobrazované výchylky nejsou stejné a ani úhlopříčně a asi i odpovídají těm rozdílným pohybům serv.Tak že dá se to nějak dohonit?? Jsem z toho mimoň ale zatím dle tvé navigace se mi něco alespoň daří ověřit,díky za trpělivost .


Předpokládám že s těmi 50 % máš na mysli spíš to menu "Elevon" nebo tak nějak. Pak teda mě napadají další možnosti, kde se dají nastavovat/omezovat výchylky:

Menu "Klíč -> Subtrim": vše by mělo být uprostřed
Menu "Klíč -> Dual rate/Exp": Rate by u všech kanálů mělo být 100
Menu "Klíč -> End points": vše na 100 %
Menu "Klíč -> Mix": vypnout všechny tři mixy (Mix is Off by tam u všech mělo být)

Jen pro pořádek, menu "Klíč -> Elevon" by mělo vypadat nějak takto:

Kód:
Elevon On
CH1 50 %
CH2 50 %

CH1 <= CH2+CH1
CH2 <= CH2-CH1

(na těch posledních dvou řádcích u tohoto konkrétního problému nezáleží, to jsou jen směry výchylek, nikoliv meze)

Pokud na nic nepřijdeš, navrhoval bych zkusit vypnout Elevon mix, pak se v menu "Klíč -> Display" podívat co dělají jednotlivé kanály bez mixu, a jeden z nich pravděpodobně bude na jedné straně omezený. Tak tomu se věnovat dál. Pro létání samozřejmě nezapomenout Elevon mix zase povolit :-)

Dej vědět, jak se to u tebe chová.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 14:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 425
Ahoj YENYaKAS,smekám před tvoji účinnou polopatickou výukou,PROBLÉM VYŘEŠEN!!!!!!!!!!!! :P všechno bylo v pořádku jak jsi psal akorát jsem měl 2 MIXY ZAPNUTÝ,po vypnutí Mix2 už šly obě serva stejným směrem do stejné pozice ale křižně pořád jedno víc a jedno míň a já jsem opomněl ten MIX1 vypnou a potvrdit Cancel :x :roll: tak jsem to znovu zopakoval a FUNGUJÉÉÉÉÉÉ!!! Díky moc za tvoje supr rady i s názorným vysvětlením a trpělivost,tohle prostě moje stárnoucí zaostalá hlava co se elektroniky týče potřebuje :idea: ,pokud se o problému hovoří tak to člověk pochopí většinou napůl ale tohle názorný na 100%,mooooc ti děkuji,měl jsem se zeptat dřív,nemusel jsem rozbít 2 poletuchy :evil:


Naposledy upravil dratek dne pát 03.08.2018 9:41, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 03.08.2018 8:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
AHOJ
RC FlySky i6 /příjmač FS-IA6
dispej mi z nějakého neznámeho důvodu přestal zobrazovat stav Rx bat. (viz foto) z počátku tento udaj byl zobrazen.
:arrow: Dokáže někdo poradit jak znovu aktivovat tuto informaci :?:
Obrázek

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 03.08.2018 8:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
Baron píše:
AHOJ
RC FlySky i6 /příjmač FS-IA6
dispej mi z nějakého neznámeho důvodu přestal zobrazovat stav Rx bat. (viz foto) z počátku tento udaj byl zobrazen.
:arrow: Dokáže někdo poradit jak znovu aktivovat tuto informaci :?:


V levém menu asi pod "Rx setup" je "Choose sensors" a jde tam vybrat, které z dostupných senzorů se mají zobrazovat na displeji. Případně vedle je "Sensors list", kde jsou vidět všechny dostupné senzory. Pokud tam IntV nebo ExtV není v nabídce, pak je zřejmě něco chybného na straně Rx, že neposílá do telemetrie tyhle data.

EDIT: špatně čtu - je to fakt ia6 a ne ia6B? Já vůbec nevím, jestli ia6 bez B nějakou telemetrii umí posílat.

(od pohledu je tohle originální firmware; doporučuju upgradovat na komunitní - je tam daleko víc funkcí: 14 kanálů, časovač, vario, uživatelské alarmy, možnost posílat další kanály z PPM vstupu, atd. https://github.com/qba667/FlySkyI6)

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 03.08.2018 9:05 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
YenyaKas píše:

V levém menu asi pod "Rx setup" je "Choose sensors" a jde tam vybrat, které z dostupných senzorů se mají zobrazovat na displeji. Případně vedle je "Sensors list", kde jsou vidět všechny dostupné senzory. Pokud tam IntV nebo ExtV není v nabídce, pak je zřejmě něco chybného na straně Rx, že neposílá do telemetrie tyhle data.

EDIT: špatně čtu - je to fakt ia6 a ne ia6B? Já vůbec nevím, jestli ia6 bez B nějakou telemetrii umí posílat.

(od pohledu je tohle originální firmware; doporučuju upgradovat na komunitní - je tam daleko víc funkcí: 14 kanálů, časovač, vario, uživatelské alarmy, možnost posílat další kanály z PPM vstupu, atd. https://github.com/qba667/FlySkyI6)

Díky za info podívám se na to
při prvním zapojení se Rx stav zobrazoval ... po výměmě Lipol již ne :wink:

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 05.08.2018 17:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
YenyaKas píše:

EDIT: špatně čtu - je to fakt ia6 a ne ia6B? Já vůbec nevím, jestli ia6 bez B nějakou telemetrii umí posílat.

(od pohledu je tohle originální firmware; doporučuju upgradovat na komunitní - je tam daleko víc funkcí: 14 kanálů, časovač, vario, uživatelské alarmy, možnost posílat další kanály z PPM vstupu, atd. https://github.com/qba667/FlySkyI6)

:arrow: Takže při použití přijmače iA6B V2 6CH 2.4G AFHDS 2A by stav Rx měl být na obrazovce vysilačky vidět

Obrázek

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 06.08.2018 7:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
Baron píše:
:arrow: Takže při použití přijmače iA6B V2 6CH 2.4G AFHDS 2A by stav Rx měl být na obrazovce vysilačky vidět

Obrázek

Ještě nevím s tím "v2", toho jsem si přiznávám u svých Rx nevšiml, ale jinak ano, tento Rx má telemetrii a měl by v menu "Sensors list" být vidět minimálně senzor RSSI a IntV. Co je vidět na hlavní obrazovce se pak vybírá z dostupných senzorů v menu "Choose sensors".

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 06.08.2018 9:34 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
V2 je vylepšená veze
Tato vylepšená verze V2 přijímače Turnigy-iA6B je dokonalým řešením pro vysílač Turnigy TGY-i6s. Nyní je schopen iBUS, SBUS, PPM a PWM pro lepší ovládání. tolik internet

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 14:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
Baron píše:
Zdravím
:arrow: sháním pult pro vysilačku FlySky FS i6 (nebo "něco" nějakou náhradu kam by se dala dát) nemá někdo zkušenost jaky vhodný pult použít.
Děkuji

:arrow: zde našel kolega a poslal odkaz :P
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ersal-maly
takto v realu
Obrázek

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz