Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 19:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.7.2018
Příspěvky: 3
Vypadá to dobře :D


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 07.09.2018 16:35 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
Zdravim
možna hloupý dotaz, ale nikde na netu jsem nenašel vhodnou odpověď.
:arrow: Takže mám vysilačku FlySky i6 mod 1 a chci ji použít pro ovladaní lodě (obousměrný regl) tak abych pákou plynu ovládal otáčky motoru na lodi (na letadlo je paká pouze jednosmerná). Lze tuto vysílačku nastavit tak abych pomocí této páky ovladal otáčky motoru lodě vpřed/vzad,) šlo by to možná nastavit pomocí přepínačů (na FlySky jsou) pokud ano poradí někdo jak na to
děkuji za odpověď

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 07.09.2018 19:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1657
Běžný autíčkářský regl má střed tam, kde je střed páky, tedy dopředu plyn, dozadu brzda/spátečka. Stačilo by zajistit knipl plynu na střed.

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 07.09.2018 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
Baron píše:
Zdravim
možna hloupý dotaz, ale nikde na netu jsem nenašel vhodnou odpověď.
:arrow: Takže mám vysilačku FlySky i6 mod 1 a chci ji použít pro ovladaní lodě (obousměrný regl) tak abych pákou plynu ovládal otáčky motoru na lodi (na letadlo je paká pouze jednosmerná). Lze tuto vysílačku nastavit tak abych pomocí této páky ovladal otáčky motoru lodě vpřed/vzad,) šlo by to možná nastavit pomocí přepínačů (na FlySky jsou) pokud ano poradí někdo jak na to
děkuji za odpověď


FS-i6 umí dvě křivky plynu, tak lze třeba nastavit přepínač na ty dvě křivky, a pak jednu křivku od středu do plna a druhou od středu do nuly. Takto by se přepínačem přepínal směr a kniplem ovládala rychlost.

Nebo dát plyn na druhou páku, která je centrovaná pružinama do středu.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 08.09.2018 17:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
Diky za odpovědi

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 23:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
Jen pro zajímavost: přemýšlel jsem, že Snapflaps moje i6 asi nedá kvůli zásadnímu omezení, a to je počet mixů. Ale vymyslel jsem a vyzkoušel, že nastavení "elevon" je vlastně takový další mix, jen má některé vlastnosti napevno. Takže když se nastaví elevon, křidélka zapojí do kanálů 1 a 2, v elevon menu nastaví jeden směr na 100 % a druhý třeba na 10 %, a jedním mixem Ch2=>Ch5 100% se zkopíruje výškový směr elevonů do výškovky na Ch5, tak to funguje dle očekávání, a ještě zbydou dva mixy volné. Tak třeba to někdy někdo použijete - já svoje první letadlo s křidélky po celé šířce a s ocasem teprve navrhuju. Každopádně se zdá, že za necelou tisícovku toho i6 umí překvapivě hodně, byť ne vždy úplně přímočarým způsobem.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2018 21:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Blansko
jeste dotaz...kdyz mam telemetricky prijimac a dam do nej origo cidlo napeti na baterii tak pak v menu vysilce v nabidce vyberu na kterem clanku to merim tak to nabidne uplne nesmyslne hodnoty.....treba u 1S lipo je zatezove napeti pro alarm nastaveno kolem 1,2V....docela nechapu jak je to mysleno......pro prepnuti na 4S je min napeti na nejakych 2,8V....chape to nekdo?
muzu klido poslat i foto.Jinak mam tam nahrany 10ch verzi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2018 12:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1054
Bydliště: Brno
Tam se pak někde dá nastavit napětí pro alarm na jeden článek. Reálné napětí pro alarm je pak počet článků krát tato hodnota. Jestli tam máš 1.2, tak to zvedni někam k 3.5 V. Já to mám tuším 3.55 V výstraha, 3.45 V alarm. A lítám tak, že pokud pod motorem dá letadlo alarm nebo bez motoru nepřestává dávat výstrahu, snažím se hned přistát. Pokud pod motorem dává výstrahu, neřeším to. Při tomto použití dobiju do baterky tak 90 % jmenovité kapacity.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 12.11.2018 11:15 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Jen informace pro uživatele radia....

Vytáhnul jsem vysílačku pro řízení buldozeru a na display stále hláška "přesuň spínače dopředu a plyn dolu". Cvakání se vším, nic nepomáhalo.

Až jsem otevřel rádio, přeměřil spínače a jeden z přepínačů nefungoval, nespojoval vodiče. Propájel jsem vodiče mezi sebou a od té doby OK.


Věřím, že jsem měl smůlu na kus. Až bude čas, tak vypínač nahradím. Zatím ho nepotřebuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Umístění potenciometrů VrA/VrB
PříspěvekNapsal: pát 21.12.2018 18:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11266
Bydliště: praha 5
YenyaKas píše:
Používáte k něčemu potenciometry VrA/VrB? Já jsem to zkoušel, ale mají velkou nevýhodu, že jsou fakt blbě umístěné - neumím s nimi posunovat, aniž bych pustil ruku z kniplu. Uvažoval jsem, že bych přemístil aspoň jeden na bok vysílačky na ovládání ukazováčkem (knipl řídím palcem).

Myslíte, že by bylo použitelné na takovýto potenciometr dát třeba i plyn (elektrického větroně, ne snad nějakého halového akrobata) a knipl plynu si nechat třeba pro flaperony?


na jiném vysílači jsem si takto dal dopředu na bok otočný malý potenciometr , používám ho hlavně při záletu v mixu k výškovce--používám ho v podstatě místo páky a trimu výškovky, protože se tím dá pak model řídit a vytrimovat do neutrálu podobně, jako volantovou vysílačkou na autíčka, navíc oproti trimování, se tím potenciometrem dá ten model--výškovka opravdu řídit--nemusím ho při trimování řídit vubec pákou výškovky--respektive mi nevadí, pustit páku výškovky a neutrál si doladit tím bočním potenciometrem--potenciometrem model vytrimuji , po přistání hodnoty přenastavím ve vysílači, boční potenciometr vrátím do neutrální polohy a při dalších startech stejným zpusobem dotrimuji další letové režimy--třeba buterfly--po přistání opět přenastavím hodnoty ve vysílači.

ten potenciometr mám spínaný přepínačem, někdy využívám i po záletu třeba na jemné upravy kompenzace výškovky, podle toho, jestli s modelem --větroněm létám termiku, nebo ve větru na svahu---abych nemusel model přetrimovávat klasickým trimem.

flysky vysílač se ke mě toulá někde českou poštou, zatím tedy pročítám vlákno, určitě bych tam ale opět tento otočný potenciometr pro tu výškovku rád dobastlil--kdyby to šlo udělat mechanicky --elektricky přiřazením přepínačem přímo k páce--potenciometru výškovky, tak by to bylo super, mixu je na tomto vysílači opravdu málo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 18.02.2019 18:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Blansko
Zdarec...jde na tento vysilac sehnat hall gimbal?

ten obyc trimr me totiz odesel a dela to neplechu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 09.03.2019 15:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2018
Příspěvky: 12
Bydliště: Doubravy u Zlína, Baťova města
Pěkný den, prosím, může mi někdo vysvětlit k čemu slouží tohle udělátko ??
Multi Protocol TX Transmitter Module Case for FrSky FlySky Transmitter 120,- Kč

https://www.banggood.com

_________________
Karel
-----------------
lítám v tom pro radost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 09.03.2019 18:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2320
Bydliště: Zavar, SK
mentol píše:
Pěkný den, prosím, může mi někdo vysvětlit k čemu slouží tohle udělátko ??
Multi Protocol TX Transmitter Module Case for FrSky FlySky Transmitter

To je len krabicka na ten multiprotokolovy modul, ktory je tam aj odfoteny, ale nie je v cene.
Na co su dobre multiprotokolove moduly pozri tu, alebo tu.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 09.03.2019 18:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2018
Příspěvky: 12
Bydliště: Doubravy u Zlína, Baťova města
Děkuji za info. Přečetl jsem, na mne příliš složité.

_________________
Karel
-----------------
lítám v tom pro radost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Problém u rc soupravy FS-i6
PříspěvekNapsal: stř 08.05.2019 21:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.5.2019
Příspěvky: 1
Nejsem žádný expert. Pořídil jsem rc soupravu Fly Sky FS-i6 s přijímačem iA6. Dle manuálu lze použít pro ovládání křidélek letounu dvěma servy (CH1 a CH6). Není však uvedeno jak dosáhnout této varianty, vždy skončím tak, že servo v CH6 reaguje pouze na Vr (potenciometr) nebo SW (zvolený spínač). Nevím si s tím rady. Pomůže mi někdo, prosím, vyřešit tento problém


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz