Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1515 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 101  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FrSky Taranis - čtvrté pokračování
PříspěvekNapsal: stř 20.04.2016 11:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4949
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pokračovaní vlákna o Taranis Plus

Predesle zde viewtopic.php?f=38&t=73677&start=1410


Videonavody https://rcstudio.cz/cs/blog/videonavody-b10.html

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Naposledy upravil RCStudio dne čtv 12.05.2016 17:39, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 20.04.2016 11:57 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4949
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Rezervace.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 20.04.2016 21:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Žďár n. S.
Prosím o radu.
Potřeboval bych na dětskou akci nastavit Taranis pro režim žák, protože jsem všechny ostatní vysílače prodal :? . Potřebuji ovládat Delta Ray (http://www.astramodel.cz/cz/katalog/hob ... 37425.html deltakřídlo, dva motory, se stabilizací AS3X), chodí bez problému s vysílačem Sp. DX4e.
Založil jsem v Taranisu prázdný model, vypnul VF modul, režim trenér jsem nastavil na žák/jack, rozsah kanálů 1-4. Čtyři čisté vstupy z pák, v mixeru jen tyto čtyři vstupy přímo na čtyři kanály. V servech jen tyto čtyři výstupy, pouze křidélka reverz. Jinak je vše prázdné.
Propojím kabelem (jakc 3,5mm stereo), na DX4e podržím tlačítko trenér. Z Taranisu křidélka, směrovka i výškovka chodí. Ale při páce plynu úplně dole jdou do motorů jakési pulzy - asi po jedné vteřině motory krátce zaberou a zas vypnou, pořád dokola. Současně se trochu cuknou křidélka dolů. V čem je příčina a je-li jaká pomoc?
Předem děkuji za radu.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 0:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 89
Mono kabelem. Ale to asi nebude příčina. Proč to neuděláš naopak....Taranis-učitel, DX4-žák ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 7:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Žďár n. S.
Obráceně (Taranis jako master) mi to pro jiná letadla funguje zcela bez problému.
Jenže Delta Ray má pevně zabudovaný Spektrum přijímač+reg se stabilizací AS3X, o kterou mi právě jde. Vysílat musí Spektrum (DSMX), obráceně to tudíž nejde.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 14:07 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4949
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nastaveni zaka? 22.5 300 - ? zkusil bych +

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 17:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Žďár n. S.
Mám žák 22,5 300, zkusil jsem dát + , chová se to stejně :( Pořád po vteřině pulzy do motorů a křidélka trochu cuknou dolů.
Všechno ostatní běží, i na těch motorech můžu přidat plyn, jen tam jdou pořád ty pulzy. 8O

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 23:13 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4949
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jak s timto jede simulator?

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.04.2016 14:14 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4949
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Uvádíme na trh náš nový zádový popruh. Díky širokému popruhu je komfortní a veliká variabilita nastavení myslí na všechny typy postavy.

Obrázek

https://rcstudio.cz/cs/pulty-a-prisl/23 ... tudio.html

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.04.2016 14:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 89
Honzo dcera k nakousnutí......už jsi si pořídil brokovnici ??? :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.04.2016 14:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Žďár n. S.
To: Janekx

Na Taranisu v monitoru kanálů je vše úplně normální.
V Companionu-simulátor vše normální, Taranis Simulátor - monitor kanálů taky všechno úplně normální. Vůbec mne nenapadá, kde se tam ty pulzy berou.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.04.2016 15:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 89
To zelkar: vydrž nabíjím DX6. Zkusím to zapojit podle tebe a uvidíme.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.04.2016 16:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 89
Tak mám výsledky: Taranis-žák....DX6-učitel. Propojeno MONO kabelem. Napřed jsem zkoušel vrťas Blade 130.....chovalo se to naprosto korektně. Motorový větroň, výškovka směrovka.....naprosto korektně. Akrobat ZOOM 3, Motor, křidélka, směrovka, výškovka......naprosto korektně.
Jediný rozdíl oproti tobě....mono kabel a rádio DX6.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.04.2016 18:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Žďár n. S.
To jarda19: Děkuji za pokus a ochotu. Mono kabel se blbě shání (měl jsem ho, ale ztratil). Nemyslím si, že by byl zdrojem problému. Mám za to, že v mono zdířce se oba kanály jen propojí.

Zkusil jsem přidat Taranisu prázdný pátý a šestý kanál, protože DX4e je vlastně utajený šestikanál (http://www.horizonhobby.com/pdf/HBZ7980-Manual_EN.pdf strana 5) - nepomohlo. Zkusil jsem přidat 5+6 kanál ve všech kombinacích -100,0,100. Ovlivnilo to zapnutí korekcí polohy AS3X, ale pulzy do motorů jsou tam pořád.

Bohužel nemám jiný vysílač ani přijímač DSMX, na kterém bych to zkusil, protože jsem zrovna všechny ostatní prodal :?

Myslím, že DX4e je dost specifický vysílač (a ten přijímač taky). Kolega si teď na bazaru koupil stejné DeltaRay a k němu DX4e - nechodí mu to spolu ani po mnoha pokusech. Na netu je kýbl videí nastavení řady různých režimů tohoto vysílače, žádný mu s tím nefunguje. Spárovat to jde, křidélka chodí, ale motory se buď nerozběhnou, nebo jen zmateně a po odpojení a připojení baterky už nejdou vůbec. Regulátor snad potřebuje nějaký startovací signál, fakt nevím. (Volal na podporu na Astru, taky mu moc neřekli, jen poslat na servis.) Ten jeho problém s motory mi přijde trochu podobný mému...

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.04.2016 22:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2013
Příspěvky: 104
Obrázky: 10
Zdravím ve spolek, můj kamarád má Taranise a již dvakrát se mu stalo, že se Taranis sám vypnul a za chvíli zase naskočil. Naštěstí to nebylo ve vzduchu. Stalo se to už někomu a poraďte co dělat.
Díky za rady.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1515 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 101  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz