Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1529 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 102  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 17:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1494
Bydliště: Palkovice
Ahoj Lubo, ať hledám jak hledám, nikde jsem nenašel povolení nebo zákaz resetu GALT. Kde to mám hledat? Mám tu pouze ofset, filtr, positivní a logovat. Nic víc jsem nikde nenašel. Kde to mám hledat?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 17:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4753
Bydliště: CA
Bol som to dnes testnúť (mráz a severák....).... GPS som mal zle namontovanú pod krídlom... a nevedel som ktorá strana je vrch....
Porovnanie je tu....
Příloha:
gps compare.jpg
gps compare.jpg [ 95.24 KiB | Zobrazeno 520 krát ]

od 13:47 do 13:50 GPS bolo bez signalu.... sadol som do snehu a otočil som ho opačne....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 17:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1494
Bydliště: Palkovice
takový rozdíl bych ještě bral, ale těch 330m je už moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4753
Bydliště: CA
Standa Stuchlý píše:
Ahoj Lubo, ať hledám jak hledám, nikde jsem nenašel povolení nebo zákaz resetu GALT. Kde to mám hledat? Mám tu pouze ofset, filtr, positivní a logovat. Nic víc jsem nikde nenašel. Kde to mám hledat?

Vodeš do menu telemetria... vyberieš senzor Galt, podržíš na ňom enter - vybehne ti edit.... a niede pri konci je položka Autoofset... viď obrázok, čo som priložil.....


Přílohy:
screenshot-5.png
screenshot-5.png [ 3.25 KiB | Zobrazeno 502 krát ]

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil lubo1 dne pát 06.01.2017 18:02, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 17:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4753
Bydliště: CA
Standa Stuchlý píše:
takový rozdíl bych ještě bral, ale těch 330m je už moc.

Ak by som nemal ten Autoofset, tak by som mal rozdiel 490 m
Inak povedané... Galt ti ukazuje nadmorskú výšku....Takže ak štartuješ v nadmorskej výške 330m... tak ti to ukáže 330m.... Ak si vo výške 100m nad terénom... potom ti to ukáže 430m.... Ten autooffset ti odpočíta nadmorskú výšku v mieste resetu....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil lubo1 dne pát 06.01.2017 18:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 18:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1494
Bydliště: Palkovice
no já se picnu. Tak autoofset je reset. Už mi to resetuje. Dík za radu. To by mne fakt nenapadlo to nastavit tady :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 18:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4753
Bydliště: CA
Standa Stuchlý píše:
no já se picnu. Tak autoofset je reset. Už mi to resetuje. Dík za radu. To by mne fakt nenapadlo to nastavit tady :mrgreen:

Hlavne, že to beží... Ale ten Galt je nepresný a pomalý... moc by som to ako výškomer nepoužíval....
No a čo sa týka Gogle Earth... Tam je v Companione chyba v exporte dát....
Neviem presne kde... ale vypadá to, že Companion nezmaže staré dáta a pripojí nové... GE, potom má trošku chaos...
Příloha:
earth stary.jpg
earth stary.jpg [ 40.76 KiB | Zobrazeno 496 krát ]

Tu je záznam letu - tá stopa zo starého Companionu....
Keď som tam nahral dnešný let... tak tam boli dáta aj zo starého aj z nového.... Stopa bola nie v minútach.... ale rokoch.... no a to je potom problém....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1494
Bydliště: Palkovice
tak o tu úplnou přesnost GAlt se mi ani tak nejedná, je to spíš o tom, že když ta možnost je, tak ať to maká. To zpoždění je mi jasné, než se ty údaje přežvýkají ze satelitu až do telemetrie, tak je skutečnost někde jinde. To jsem zjistil, když jsem si zapl funkci hlášení vzdálenosti podle GPS. Ono to celkem jde, ale jen u velmi pomalého letu. Jinak to hlásí úplné nesmysly.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 15:51 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5117
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nepotřebujete mít přepěťovou ochranu na servech ale mít pojišťený příjem? RX8R Vám udělá radost.

https://rcstudio.cz/cs/prijimace-frsky/310-frsky-rx8r.html


Obrázek

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 12:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 17
Bydliště: Kolín
Zdravím pánové, jsem čerstvým majitelem Taranise-E. Po pročtení manuálu 8O a napípaní prvního modelu (v tomto systému, FUNCUP - vše chodí jak jsem si naplánoval :o ). Do S.Portu je připojené čidlo na měření LiPo. Na telemetrii je nastaveno zobrazení napětí celkové a napětí na nejnižším článku, po sepnutí spínače hlásí postupně oboje. Jde nějak nastavit automatické zahlášení alarmu na napětí nejnižšího článku po poklesu na nastavené napětí dejme tomu 3,6V. Nějak přes log.spínače (jakou funkcipoužít) nebo jinak??


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 13:03 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5117
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Logicke spinace
L1 A<X nastavit ten nejnizzsi clanek a nastavit hodnotu 3.6V

Takze jak je hodnota pod 3.6V L1 se sepne

pak do specialnich funkci dam spinac L1 a co ma udelat, treba hlasit napeti kazde 3s

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 13:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 17
Bydliště: Kolín
Dík. Tak nějak jsem si to myslel, jen jsem tam nevěděl jakou funkci tam dát. Jen to hlášení se bude opakovat po nastaveném čase pokud podmínka trvá a po zvýšení se to vypne, nepletu se.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 15:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 368
Bydliště: Žďár n. S.
Obrázek

Třeba takhle - spínačem L2 si pak pouštím hlášení ve spec. funkcích.
Minimálně 0,20 V kontroluju, aby to neřvalo při odpojení od baterky.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 23:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 206
Bydliště: Brno venkov - Březina u Křtin
Ahoj lidi, mám takový jeden neduh. Přijímač X4R po připojení napájení vychýlí jedno servo do krajní polohy a to tak zůstane, dokud nezapnu vysílač a ten se nepřipojí. Pak se servo vrátí na střed. Při výpadku signálu (vypnutí vysílače) servo zůstane na středu. Mám tak nastavené failsafe. Proč to zlobí při tom zapnutí? Díky

Odesláno z mého G4S pomocí Tapatalk

_________________
Učený z nebe nespadl.
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 23:22 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5117
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Odjede tam i kdyz servo pripojis nekolik vteřin po zapnuti prijimace?

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1529 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 102  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: arnie69, Bing [Bot], martin z a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz