Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1437 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 96  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 22:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 204
Bydliště: Brno venkov - Březina u Křtin
To jsem nezkoušel, mám jednotné napájení na vše z BECu. Zkusim zítra odpojit servo, zapnout napájení, připojit servo. A dám vědět.

Odesláno z mého G4S pomocí Tapatalk

_________________
Učený z nebe nespadl.
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 22:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1421
Bydliště: Palkovice
že to vychýlí kousek je normální, ale na plnou dráhu, to je divné, to by dělat nemělo. Co to je za servo?

To zakmitnutí dělá rušení po napájení při připojování konektoru. Ale pokud to napájíš z BECu, tak to je divné, to by nemělo. Vyzkoušej jiný regulátor pokud můžeš, nebo to skus připojit na baterku bez regulátoru a BECu. Pokud používáš LiPol, tak stačí na jeden článek ze servisního konektoru. Bacha na polaritu.

Pokud to opět udělá, připoj k baterii samotné servo bez přijímače. Pokud servo nevyjede, jako že bez signálu by mělo jen popojet, ale ne na celou dráhu, je problém v přijímači. Pokud vyjede servo opět na plnou výchylku, tak ho raději vyměň.

To je tak asi vše, co si doma sám můžeš zjistit. Pak dej vědět.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 23:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7003
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Mě tohle dělá po zapnutí jedno servo HS-55. Po zapnutí přijímače vyjede až na doraz, a pak sjede do neutrálu. V mém případu je to opravdu vada serva, které ale jinak funguje normálně. samozřejmě jsem ho vyřadil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 23:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 11
Bydliště: Kolín
to zelkar:
jo jo jen jsem nevěděl jak je to a>x nebo a<x , pak ještě je tam a>b. Prostě co která funkce znamená. Jsem v opentx nováček, a když nevím tak se zeptám někoho ví :idea: .

to jimi-m:
nebylo by lepší nejprve zapnout vysílač a až pak přijímač. Tak mě to tedy učily už jako začátečníka. Jinak jestli to servo skočí do nějaké krajní polohy i v tomto případě je někde chyba. Přijímač nebo nastavení FS. Píšeš, že při výpadku signálu zůstane kde má, tak možná na signálovém pinu po připojení napájení vznikne špička. Zkus to co ti radí Janekx a pak i otoč postup zapínání, nejprve vysílač pak přijímač. Dej vědět jak se to chová.

edit: ano, ano, plně souhlasím se standou i larkem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 8:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 204
Bydliště: Brno venkov - Březina u Křtin
Takže k tomu ujíždějícímu servu, přišel jsem na následující. Po připojení napájení v modelu servo zatáčení nenajede na určitou pozici, nýbrž se pohne o nějaký kousek na jednu stranu (asi o 50%).

Příklad: když servo nastavím ručně úplně vlevo (-100%), zapnu napájení, nastaví se na -50%. Vypnu napájení a zase ho zapnu, nastaví se na 0, vypnu a zapnu = 50%, vypnu, zapnu = 100%

Jiné servo to nedělá. Takže je chyba servu. Budu to muset s tímto neduhem vydržet, však se také jedná jen o uskočení serva při zapnutí, jak se spáruje, zase najede na střed. Měnit ho ale nehodlám, zatím funguje.

PS: nejedná se o model letadla, kde by zhoršení závady na servu mělo za následek neovladatelnost modelu, jde o model auta. Když se servo po**re úplně, pak ho teprve budu měnit.

Co jsem zjistil o FS (failsafe) v přijímači. Tato funkce má vliv na polohu serv pouze a jen při výpadku signálu. Nemá to absolutně žádný vliv na polohu serv při "startu systému", což jsem si původně myslel že má, ale není to pravda. Mám na mysli start systému pouze při zapnutí napájení přijímače / modelu (Jakože zapnu napájení modelu a serva najedou na pozici naprogramovanou jako FS ... to se ale nekoná, serva vždy zvolí výchozí nastavení, což je střed - pokud servo nevykazuje nějakou chybu, jako v mém případě).

Díky všem za reakce.

_________________
Učený z nebe nespadl.
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 10:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1421
Bydliště: Palkovice
pokud servo ujede jen částečně, tak bych to neřešil. Jiná by byla, kdyby ujíždělo na plnou výchylku. To by mohlo poškodit buď řízenou plochu, nebo převody serva. Některá serva prostě ujíždí víc, některá méně, ujede ale každé. Jinak je ale normální, zapínat jako první vysílač, až poté model.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 13:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7003
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Naprostý souhlas s Standa Stuchlý. Jenom malé cuknutí z neutrálu je docela běžné a vůbec bych ho neřešil. Spíš je důležité dodržovat postup zapínání. Napřed Tx, a až potom Rx, a při vypínání obráceně, Rx a pak teprve Tx.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 13:35 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4921
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
A odbaveni vsech uporzorneni, RF modul jede az jsou predletove kontroly odbaveny

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.01.2017 9:54 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2009
Příspěvky: 662
Bydliště: Nové Město na Moravě
Nevím zda to psát sem nebo do inzertní sekce - ale v tuto chvíli mi jde spíše o radu ... Ježíšek mi naježil Taranis X9D+ a vytisknul jsem si k němu na 3D tiskárně pultík ... jsem z takového toho divného spolku modelářů, co si kupují palcovky a cpou je do pultů ... ale asi nejsem jediný ... co mě ale aktuálně trápí je délka pák. Když už to mám v pultíku chtěl bych držet páky mezi prsty a ne palcem na konci ... a tak jsem se vydal shánět "prodloužené" páky a ejhle, nikde nejsou ... ani u RC-Studia a ani u eMotors a asi ani nikde jinde :(

tedy pokud by tam nešly jiné, třeba pro Futabu, Graupnera, HiTec ... jenže nedokážu posoudit závit jaký používají různí výrobci ... poradíte mi prosím kde a především jaké páky mám shánět ?

děkuji

_________________
Proxima II,RC-f SU-29,TornadoXX,RCEK Q10.1+Elan,EPA/ESA A6M3+Hacker MIG3,Robbe Pitts S12 EPP,HC T-45 EDF EPO,ACES Combat IL2+KI-64* EasyCopter Collibri 4.5 PRO*
Futaba T10CP FASST+35MHz+ASSAN* http://www.rcalbum.com/index.php?sum=743&a


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.01.2017 10:01 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4921
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
SuperMUF píše:
Nevím zda to psát sem nebo do inzertní sekce - ale v tuto chvíli mi jde spíše o radu ... Ježíšek mi naježil Taranis X9D+ a vytisknul jsem si k němu na 3D tiskárně pultík ... jsem z takového toho divného spolku modelářů, co si kupují palcovky a cpou je do pultů ... ale asi nejsem jediný ... co mě ale aktuálně trápí je délka pák. Když už to mám v pultíku chtěl bych držet páky mezi prsty a ne palcem na konci ... a tak jsem se vydal shánět "prodloužené" páky a ejhle, nikde nejsou ... ani u RC-Studia a ani u eMotors a asi ani nikde jinde :(

tedy pokud by tam nešly jiné, třeba pro Futabu, Graupnera, HiTec ... jenže nedokážu posoudit závit jaký používají různí výrobci ... poradíte mi prosím kde a především jaké páky mám shánět ?

děkuji

jak to ze ne
https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/12 ... a-set.html
ostatni barvy na ceste

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.01.2017 10:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2009
Příspěvky: 662
Bydliště: Nové Město na Moravě
RCStudio píše:


super, to jsem asi přehlédl, promiň... v úterý jedu do Brna, je možno osobní vyzvednutí ? + malý pokec o přijímačích ?

děkuji

_________________
Proxima II,RC-f SU-29,TornadoXX,RCEK Q10.1+Elan,EPA/ESA A6M3+Hacker MIG3,Robbe Pitts S12 EPP,HC T-45 EDF EPO,ACES Combat IL2+KI-64* EasyCopter Collibri 4.5 PRO*
Futaba T10CP FASST+35MHz+ASSAN* http://www.rcalbum.com/index.php?sum=743&a


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.01.2017 10:23 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4921
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
SuperMUF píše:

super, to jsem asi přehlédl, promiň... v úterý jedu do Brna, je možno osobní vyzvednutí ? + malý pokec o přijímačích ?

děkuji

jiste, dej si je do blokace na osobku, pro jistotu prosim.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.01.2017 10:25 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 4921
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Obrázek

https://rcstudio.cz/cs/prices-drop

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.01.2017 14:06 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2009
Příspěvky: 662
Bydliště: Nové Město na Moravě
RCStudio píše:
jiste, dej si je do blokace na osobku, pro jistotu prosim.


ještě jsem naočkoval kamaráda, ale koukám, že máš jen jedny prodloužené páky ... ale stavím se i jen pro ty jedny :D ahoj v úterý

_________________
Proxima II,RC-f SU-29,TornadoXX,RCEK Q10.1+Elan,EPA/ESA A6M3+Hacker MIG3,Robbe Pitts S12 EPP,HC T-45 EDF EPO,ACES Combat IL2+KI-64* EasyCopter Collibri 4.5 PRO*
Futaba T10CP FASST+35MHz+ASSAN* http://www.rcalbum.com/index.php?sum=743&a


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 14.01.2017 19:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1481
Bydliště: Nitra Slovensko
Taranis M9 Hallov senzor Gimbal:

http://www.banggood.com/Frsky-M9-Gimbal ... mds=search

Video manual:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Přílohy:
M9-3.jpg
M9-3.jpg [ 35.96 KiB | Zobrazeno 60 krát ]
M9-2.jpg
M9-2.jpg [ 42.17 KiB | Zobrazeno 60 krát ]
M9-1.jpg
M9-1.jpg [ 31.16 KiB | Zobrazeno 60 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne pon 16.01.2017 0:42, celkově upraveno 3
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1437 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 96  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: makyk, Yahoo [Bot] a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz