Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 7:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8045
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Na mojich stránkach som začal písať prvé dojmy a skúsenosti s týmto vysielačom. Ak bude záujem a budem vedieť odpovedať tak rád poslúžim...
Příloha:
DSC_0698.JPG
DSC_0698.JPG [ 60.14 KiB | Zobrazeno 3887 krát ]

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 7:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2006
Příspěvky: 521
Bydliště: Zlín
Obrázky: 8
Ahoj Laco,
budu se těšit na Tvé postřehy, chtěl bych vyměnit za svoji letitou Futabu 12Z.
1. Byla by odvaha sejmout zadní kryt a vyfotit střeva?
2. Kolika servové křídlo je v menu pro větroně podporováno?
3. Jaká je výdrž baterie a jaká baterie tam je?
Marcel


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 8:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8045
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
makyk píše:
Ahoj Laco,
budu se těšit na Tvé postřehy, chtěl bych vyměnit za svoji letitou Futabu 12Z.
1. Byla by odvaha sejmout zadní kryt a vyfotit střeva?
2. Kolika servové křídlo je v menu pro větroně podporováno?
3. Jaká je výdrž baterie a jaká baterie tam je?
Marcel

1.) střeva sú niekde na nete, pohľadám, ale ak bude treba otvorím...
2.) V menu je max 10 servové krídlo + brzdy (8 serv krídelká a klapky, 2 servá vinglety-nádstavce)
3.) zatiaľ mám na nej "nabavkané" asi 3,5 hodiny a napätie kleslo zo 6,6V na 6,5V. Akumulátor som ešte nenabíjal, zapnutá bola v stave v akom prišla.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 8:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3710
Mě by asi nejvíc zajímaly hlasové funkce - zda se dá u stopek ovlivnit, co říkají, zda lze například ozvučit přepnutí letového režimu atd.
Z tvého popisu si nejsem jistý, zda už to můžeš testovat anebo je zatím "Japan only", ale až to bude, tak mě to zajímá dost. U 14SG sice hlasové funkce jsou, ale jednak relativně omezené a navíc mi to občas "tuhne", že stopky mluví a pak přestanou :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 8:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
celkem by mě zajímalo, jak se chová ten displej na slunci ... jak jde přečíst (vyfotit) na slunci podsvětlený a nepodsvětlený a jak zhasíná podsvětlení. Také mě napadlo jak je na tom s prací s logy telemetrie ... dokázali vymyslet něco jak je třeba nějak procházet? zobrazit přímo na Tx? a případně jaký mají formát ve srovnání třeba s 14SG.

dík J.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 8:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8045
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Fotky z RC Universe
Příloha:
image-ccfd34f6.jpg
image-ccfd34f6.jpg [ 106.97 KiB | Zobrazeno 3797 krát ]

Příloha:
IMG_0367.jpg
IMG_0367.jpg [ 106.78 KiB | Zobrazeno 3797 krát ]

Příloha:
IMG_0365.jpg
IMG_0365.jpg [ 97.67 KiB | Zobrazeno 3797 krát ]

Příloha:
IMG_0366.jpg
IMG_0366.jpg [ 90.24 KiB | Zobrazeno 3797 krát ]

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 9:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8045
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
tomashr píše:
Mě by asi nejvíc zajímaly hlasové funkce - zda se dá u stopek ovlivnit, co říkají, zda lze například ozvučit přepnutí letového režimu atd.
Z tvého popisu si nejsem jistý, zda už to můžeš testovat anebo je zatím "Japan only", ale až to bude, tak mě to zajímá dost. U 14SG sice hlasové funkce jsou, ale jednak relativně omezené a navíc mi to občas "tuhne", že stopky mluví a pak přestanou :-(

S hlasom je to zatial biedne. Zatial iba u telemetrie, stopky stopky som zatial nerozhovoril. Všetko je nahovorené japonsky a návod tiež... Podľa dostupných informácií sa na dopĺňaní hlasových funkcií pracuje.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 9:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3710
No už 18SZ hodili i na www.futabarc.com, tedy web US dealera, z toho plyne, že angličtina je na spadnutí. Ale kdy to pustí pro download je otázka...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 9:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8045
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
jindraj píše:
celkem by mě zajímalo, jak se chová ten displej na slunci ... jak jde přečíst (vyfotit) na slunci podsvětlený a nepodsvětlený a jak zhasíná podsvětlení. Také mě napadlo jak je na tom s prací s logy telemetrie ... dokázali vymyslet něco jak je třeba nějak procházet? zobrazit přímo na Tx? a případně jaký mají formát ve srovnání třeba s 14SG.

dík J.

Slnečno zatiaľ nie je.. potom nafotím
Svietivosť sa dá nastaviť maximálna 20 minimálna 1. Pri zamračenom počasí stačí v pohode nastaviť na 5
Doba podsvietenia sa dá nastaviť 0-240sek. Po ukončení nastavenej doby plynule stmavne na najnižšiu nastavenú hodnotu (u mňa 1)
Logy zatiaľ neviem, nemám SD kartu...

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 9:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8045
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
tomashr píše:
No už 18SZ hodili i na http://www.futabarc.com, tedy web US dealera, z toho plyne, že angličtina je na spadnutí. Ale kdy to pustí pro download je otázka...

dúfam, že v zime to bude :mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 10:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 376
Lacko ako sa daju ovladat trimy 5,6? Radio som nedrzal, tak len prvy dojem, ze su akosi prstolomne umiestnene. Ked trimujem klapky, odtokovku alebo ladim mix za letu.. Viem ze ty si to na radiu nemal a zda sa ti to nepodstatne, ale zaujima ma to :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 10:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8045
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
mac píše:
Lacko ako sa daju ovladat trimy 5,6? Radio som nedrzal, tak len prvy dojem, ze su akosi prstolomne umiestnene. Ked trimujem klapky, odtokovku alebo ladim mix za letu.. Viem ze ty si to na radiu nemal a zda sa ti to nepodstatne, ale zaujima ma to :)

Presne tak isto ako trimy S,V,K,M. Ja lietam pult a trimy mixov mám na horných poťákoch. Ono to (T5, T6) v podstate nie sú trimy (priradené). Môžeš to použiť ako ovládače kanálov, ale aj priradiť ako trimy ktoréhokoľvek proporcionálneho kanálu...
Ale vzhľadom na to, že ty si JR pozitívny ty to vlastne ani nepotrebuješ vedieť :lol:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 10:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 376
Nepytal som sa na funkciu, ako ich pouzivam som napisal, ale na ergonomiu ovladania.
Ano mam jr ale co ak si budem musiet zadovazit futabu? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: stř 16.09.2015 8:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 415
Bydliště: Praha
Futaba dělá z telemetrie hroznou vědu. Kupte si DC/DS16 a máte po problémech :wink: Vše v češtině a hlavně čidla na měření kapacity accu. Docela se divím, že taková velká firma a tak pozadu.

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: stř 16.09.2015 11:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 338
michalv píše:
Futaba dělá z telemetrie hroznou vědu. Kupte si DC/DS16 a máte po problémech :wink: Vše v češtině a hlavně čidla na měření kapacity accu. Docela se divím, že taková velká firma a tak pozadu.

...Jeti fandím, nicméně přenos Fasst je jenom jeden...A v čem dělá Futaba z telemetrie hroznou vědu? Používám telemetrii už dva roky a zatím mi nic nechybí - varia několika kvalitativních stupňů, GPS, měření napětí accu umí každý Rx, teploměry atd. Ano, nemluví česky ... ( mluví Jetík japonsky ? ). Mluví nahlas i do sluchátka, co chybí?
Ano spoustu věcí bych chtěl i jinak, ale to je problém telemetrií všech značek, větroňáři by vylepšili vario, další výškoměr, někdo rychlost...
Ale nevím o rádiu, které by naprosto dokonale zvládalo všechny vychytávky zejména českých modelářů :D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Martin72 a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz