Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 874 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 59  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 18.10.2010 21:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2009
Příspěvky: 944
Bydliště: Nova Paka
Zdravim vespolek,kdo mate prosim zkusenosti s touto soupravou?Klady a zapory?Zvazuji upgrade me stavajici DX7,libi se mi vyssi fps viz DX7SE,coz ovlivni presnost rizeni,teda teoreticky.Me jde tedy o pouziti hlavne heli,houbolet mam jen jako doplnek :D

_________________
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: co potřebuješ vědět ?
PříspěvekNapsal: úte 19.10.2010 13:50 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.10.2010
Příspěvky: 4
- páky v kuličkových ložiscích / výškově stavitelné

- gumové gripy

- integrovaná nabíječka - stačí 12V adapter

- upgrade SW přes SD kartu / to je už v dnešní době u dost souprav na trhu - díky tomu programová a funkční otevřenost

- na rozdíl od DX7SE je kompatibilní i se staršíma přijímačema

- telemetrie - hmm fajn,ale kvůli tomu jsem ji nekupoval

- lze použít neznačkové přijímače od HK. Používám do houboletů. Do něčeho většího a dražšího doporučuji raději dokoupit satelitní přijímač - ale opravdu jen pro jistotu.

- možnost přeprogramovat/přeházet funkce ovladačů

- různé varovné hlašky s možností kombinovat s vibrací - např: klapky+plný plyn/podvozek ...... jakákoliv kombinace čehokoliv..... časovač spouštěný jakoukoliv funkcí + hodnota v % pro spuštění - ale to je asi standard i u jiných souprav v této cenové.

- u Pecky díky slevám za necelých 9000,- i s přijímačem a telemetrickým modulem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.10.2010 15:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2009
Příspěvky: 944
Bydliště: Nova Paka
Super info diky,Tak jak to vidim ja,mam pult tak gripy jsou me fuk,ale telemetrie by se sikla,ikdyz litat heli a koukat na display asi nepujde.Co me dost sokovalo je video na trubce,kde pri skonceni odpoctu casu a aktivaci vybraci,skube kolektiv.Zda se me to jako malinko nedomyslene.Muzes me to prosim zkusit??Treba uz to odstanily
http://www.youtube.com/watch?v=C45Izp5q ... r_embedded

_________________
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: co potřebuješ vědět ?
PříspěvekNapsal: úte 19.10.2010 16:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
- když je řeč o těch rozdílech oproti DX7SE, tak DX8 má i normální konektor učitel/žák a lze ji tedy použít třeba i pro Phoenix. DX7SE propojit nešla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.10.2010 16:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2009
Příspěvky: 944
Bydliště: Nova Paka
Jasny to ma a je to dobre pac na simu jsem jak to jde celou zimu,trening je treba. :D Co vidim jako plus tak i zpetna kompatibilita se starsima prijimacema coiz DX7SE nebylo.Mel jsem 2ks ar 6250,ale byla to vadna serie a tak je astra meni,jeden uz mam doma a druhy budu posilat,a svete div se prisel nazpet ar6255 ktery umi vyssi latenci,coz se casem u dx8 urco hodi,takze zase o duvod vice o pouvazovani o partnerstvi s DX8

_________________
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.10.2010 19:55 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: Praha - Střížkov
Dneska byla u Pecky za 7999,- tak jsem neodolal a objednal ... Jakmile Astra naskladni, hodim sem dojmy a zkusenosti :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.10.2010 20:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.5.2006
Příspěvky: 218
Bydliště: Říčany
Vysílačku mají vystavenou a na prodej v SCZ Model v Uhříněvsi. Vizuálně je moc pěkná, líbí se mi na pohled. Osobně žádné zkušenosti nemám, zatím jsem se nezajímal ani o funkcionalitu vysílače ...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.10.2010 18:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2009
Příspěvky: 944
Bydliště: Nova Paka
Krizon4 píše:
Dneska byla u Pecky za 7999,- tak jsem neodolal a objednal ... Jakmile Astra naskladni, hodim sem dojmy a zkusenosti :D

Vpoho rad bych se dozvedel zkusenosti z realu,ono neco jineho je video druha vec jak to je pocitove ,menu,chod kniplu atp.Treba se jezisek poclapi :D ikdyz :?:

_________________
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.10.2010 18:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 2372
Bydliště: Bratislava
avalanche8 píše:
Krizon4 píše:
Dneska byla u Pecky za 7999,- tak jsem neodolal a objednal ... Jakmile Astra naskladni, hodim sem dojmy a zkusenosti :D

Vpoho rad bych se dozvedel zkusenosti z realu,ono neco jineho je video druha vec jak to je pocitove ,menu,chod kniplu atp.Treba se jezisek poclapi :D ikdyz :?:


Presne tak, treba ist do predajne a skusit, ja som auroru prvy krat mal v ruke na vystave v prahe minuly rok, par veci som tam nastavil pohode co na OPTICU som potreboval navod, potom som pol roka kukal po rcgroups,mojehobby,rcmania atd. a nakonec som si este ten kus kery som kupoval este pred kupou pokukal a popozeral ci tam nejsu tie zname bugy ( dead zones, pokazene podsvietenie, secky kniply a packy som skusal ) proste treba to poriadne popozerat ( hlavne na rcgroups kde je cely svet ) a podla toho sa rozhodnut, a urcite doporucujem to aspon raz mat pred kupou v ruke

_________________
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: co potřebuješ vědět ?
PříspěvekNapsal: sob 23.10.2010 17:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 504
Tygrik_H píše:
- páky v kuličkových ložiscích / výškově stavitelné

- gumové gripy

- integrovaná nabíječka - stačí 12V adapter

- upgrade SW přes SD kartu / to je už v dnešní době u dost souprav na trhu - díky tomu programová a funkční otevřenost

- na rozdíl od DX7SE je kompatibilní i se staršíma přijímačema

- telemetrie - hmm fajn,ale kvůli tomu jsem ji nekupoval

- lze použít neznačkové přijímače od HK. Používám do houboletů. Do něčeho většího a dražšího doporučuji raději dokoupit satelitní přijímač - ale opravdu jen pro jistotu.

- možnost přeprogramovat/přeházet funkce ovladačů

- různé varovné hlašky s možností kombinovat s vibrací - např: klapky+plný plyn/podvozek ...... jakákoliv kombinace čehokoliv..... časovač spouštěný jakoukoliv funkcí + hodnota v % pro spuštění - ale to je asi standard i u jiných souprav v této cenové.

- u Pecky díky slevám za necelých 9000,- i s přijímačem a telemetrickým modulem



a okrem ineho aj:

- biele podsvietenie displeja
- vsetky prepinace 3-polohove
- pribudol (oproti DX7) otocny potak na AUX3 kanal
- volne priradenie prepinacov
- uplne zmenene menu - nijak sa uz nepodoba na DX7
- nastavitelny 11ms/22ms
- ovladanie rolovatkom - kvalitnejsie nez na dx6
- nastavitelny jazyk menu
- nastavitelne meno pouzivatela
- casovac aj podla hodnoty kanalu plynu
- doska cykliky aj 135 a 140
- nastavitelne pootocenie dosky cykliky

mam to davno popisane na webe


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 23.10.2010 20:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 504
avalanche8 píše:
Jasny to ma a je to dobre pac na simu jsem jak to jde celou zimu,trening je treba. :D Co vidim jako plus tak i zpetna kompatibilita se starsima prijimacema coiz DX7SE nebylo.Mel jsem 2ks ar 6250,ale byla to vadna serie a tak je astra meni,jeden uz mam doma a druhy budu posilat,a svete div se prisel nazpet ar6255 ktery umi vyssi latenci,coz se casem u dx8 urco hodi,takze zase o duvod vice o pouvazovani o partnerstvi s DX8


Da sa simulovat aj s DX7SE napr. so SimStick-om - vysielac normalne
vysiela, na strane prijimaca je jednocipakovy modul, do ktoreho sa
pripaja Phoenix kabel a ten potom normalne do PC - bezdratove
lietanie v kancli, doma, na terase,,,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem
PříspěvekNapsal: ned 24.10.2010 16:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 504
avalanche8 píše:
Zdravim vespolek,kdo mate prosim zkusenosti s touto soupravou?Klady a zapory?Zvazuji upgrade me stavajici DX7,libi se mi vyssi fps viz DX7SE,coz ovlivni presnost rizeni,teda teoreticky.Me jde tedy o pouziti hlavne heli,houbolet mam jen jako doplnek :D


takže ďalšie info pre porovnanie 8FG a DX8:

- telo DX8 o triedu aj viac vyššie než T8FG - chytíš do ruky, skrútiš a DX8
nepovolí ani nekňučí, T8FG ehhmm...
- DX8 gumené gripy, 8FG celoplastová hračka
- prístup k plošákom 8FG otras, DX8 v pohode
- T8FG procák 32-bit Renesas H8SX/1633FPV 384kB flash a 32kB RAM
teda 393216B a aktuálny firmware V2.1 má 343356B, teda moc fleku
na telemetriu tam nemajú... Teda keď termín január, tak budú musieť
trocha zamakať a zoptimalizovať kód alebo vyhodiť čestinu alebo
urobiť fw ako monojazyčný...
- T8FG vf diel klasika - ich 2,4GHz FSK 2724DH chrobák
- T8FG LCD chrobák nejaký klon LP8543, i2c rozhranie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.10.2010 19:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2010
Příspěvky: 1662
Bydliště: Praha
Blog: Zobrazit blog (1)
Muzu se zeptat - jde na dx8 nastavit:
- flapperony tak, paka serva neni kolmo, ale v jednom maximu dava maximalni vychylku flaperonu nahoru. neutral je posunut subrimem, je nastavena diferenciace krideleke (nahoru vic, dolu min) ale pritom, kdyz potrebuju fapperony separatnim ovladacem vychylit jako klapky, tak presahnu maximum vychylky pro kridelka dolu a vyuziju celou drahu serva?
- jde nastavit alespon jednoduse 4serverove kridlo? v letovem rezimu klapky se pohybuji s kridelky, v jinem butterfly, v jinemnezavisle - jeden ovladac klapky druhy kridelka.

Dekuju


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.10.2010 22:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 504
Genagen píše:
Muzu se zeptat - jde na dx8 nastavit:
- flapperony tak, paka serva neni kolmo, ale v jednom maximu dava maximalni vychylku flaperonu nahoru. neutral je posunut subrimem, je nastavena diferenciace krideleke (nahoru vic, dolu min) ale pritom, kdyz potrebuju fapperony separatnim ovladacem vychylit jako klapky, tak presahnu maximum vychylky pro kridelka dolu a vyuziju celou drahu serva?
- jde nastavit alespon jednoduse 4serverove kridlo? v letovem rezimu klapky se pohybuji s kridelky, v jinem butterfly, v jinemnezavisle - jeden ovladac klapky druhy kridelka.

Dekuju


DX8 ma podporu na nejake slabsie 4-servove kridlo (2 air 2 flaps):

- klapky maju tri hodnoty - norm, mid, land plus moznost spomalenia
pohybu serv, ovladanie 3-pol.prepinacom flap alebo inym alebo let.
rezim alebo L TRIM,,,
- diferenciacia kridelok na prepinac alebo L TRMm letovy rezim,,,
- klapky idu nezavisle od kridelok
- aby sli klapky s kridelkami, treba 1 mix na AIL->LFL, aktivovat
prepinacom, let.rezimom, stale aktivny,,,
- trimovanie klapiek dx8 asi nema, az dsx9+
- trimovanie kridelok nerozhodi flapky }ked je mix ail-lfl)
- butterfly mix hotovy nema - v nejakom let. rezime alebo
aktiv.prepinacom alebo stale aktivny, dva mixy napr. KNB->RAL a
KNB-LFL a tocitkom v normalnej polohe klapiek vysunie vsetky
4 serva kolmo=plne vychylky

Logicky DX8 nema hotove vsetky veci, ktore maju vyssie radia...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.10.2010 23:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2010
Příspěvky: 1662
Bydliště: Praha
Blog: Zobrazit blog (1)
dekuju


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 874 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 59  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz