Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hitec Optic 6
PříspěvekNapsal: sob 19.02.2011 23:57 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2011
Příspěvky: 7
Dobrý den. potřeboval bych poradit. mám vysílač optic 6, 35 mhz. V současné době mám zprovozněného k letutu elektrovětroně a samokřídlo. V elektrovětroni mám střídavý motor a napájím to 3čl. lipol 2200 mah. V samokřídlu mám střídavý motor ray 400w, regulátor 30A a napájím to tou samou lipolkou. Problém se skrývá v tom, že když přidám u obou těchto modelů plný plyn, tak mi začne celé letadlo vždycky skákat a také skáčou otáčky motoru(jen když přidám plný plyn) Čím to může být? příjimače jsem skoušel měnit ale je to pořád to samé, myslím si že to muže být už jedině ve vysílačce. Myslel jsem si že mám asi špatný regulátor u toho větroně, ale jak jsem dal do kupy samokřídlo tak mi to dělá taky. už si nevím rady.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač optic 6
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 0:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 853
letec111 píše:
Dobrý den. potřeboval bych poradit. mám vysílač optic 6, 35 mhz. V současné době mám zprovozněného k letutu elektrovětroně a samokřídlo. V elektrovětroni mám střídavý motor a napájím to 3čl. lipol 2200 mah. V samokřídlu mám střídavý motor ray 400w, regulátor 30A a napájím to tou samou lipolkou. Problém se skrývá v tom, že když přidám u obou těchto modelů plný plyn, tak mi začne celé letadlo vždycky skákat a také skáčou otáčky motoru(jen když přidám plný plyn) Čím to může být? příjimače jsem skoušel měnit ale je to pořád to samé, myslím si že to muže být už jedině ve vysílačce. Myslel jsem si že mám asi špatný regulátor u toho větroně, ale jak jsem dal do kupy samokřídlo tak mi to dělá taky. už si nevím rady.

Tak jedině jestli si si ve vysílači něco nechtěně nenastavil..Tak to zkus na jiném (novém) modelu ve vysílači.

_________________
*![>>(Vety)<<]!*


Naposledy upravil Vety dne pát 18.04.2014 14:50, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 0:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2011
Příspěvky: 7
no právě začalo v tom větroni, říkal jsem si to asi bude špatný regulátor nebo přijímač, ale ted jsem dal dokupy to samokřídlo a dělá to znova. vždycky při přidáni plynu do plna mi začne letadlo skakat i otáčky motoru, jakoby nějak blbnul signál


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: -
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 0:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 526
Bydliště: HK, Praha
Obrázky: 18
Dělá to i bez nasazené vrtule?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 0:31 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2011
Příspěvky: 7
bez nasazené vrtule jsem to neskoušel, ale jak dole pustím plný plyn tak, otáčky neskáčou. jakoby se nic nedělo, jakmile to je ale ve vzduchu tak to začne blbnout.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 0:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4729
Bydliště: CA
letec111 píše:
bez nasazené vrtule jsem to neskoušel, ale jak dole pustím plný plyn tak, otáčky neskáčou. jakoby se nic nedělo, jakmile to je ale ve vzduchu tak to začne blbnout.

Vysielač ti takéto niečo robiť nemá ako.....
Koľko Ampér má ten motor skutočný odber...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 0:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2011
Příspěvky: 7
myslíte že ten regulátor nestíhá? jenže jakto že na zemi při přidání plného plynu se nic neděje a ve vzduchu to začne blbnout? právě se divím, je to dělá u obou modelů( nemám v nich stejné motory ani regulátory) je právě divné že ten problém je u obou.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 0:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 853
letec111 píše:
no právě začalo v tom větroni, říkal jsem si to asi bude špatný regulátor nebo přijímač, ale ted jsem dal dokupy to samokřídlo a dělá to znova. vždycky při přidáni plynu do plna mi začne letadlo skakat i otáčky motoru, jakoby nějak blbnul signál

Moment..To samý mi dělal motor taky..Jestli to myslíme správě..Pokusim se někam na net hodit video aby si řekl jestli je to to samý co u tebe.. :wink:

_________________
*![>>(Vety)<<]!*


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 0:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4729
Bydliště: CA
Vety píše:
letec111 píše:
no právě začalo v tom větroni, říkal jsem si to asi bude špatný regulátor nebo přijímač, ale ted jsem dal dokupy to samokřídlo a dělá to znova. vždycky při přidáni plynu do plna mi začne letadlo skakat i otáčky motoru, jakoby nějak blbnul signál

Moment..To samý mi dělal motor taky..Jestli to myslíme správě..Pokusim se někam na net hodit video aby si řekl jestli je to to samý co u tebe.. :wink:

Optic nemá takú funkciu, kde by vedel zvýšiť / znížiť otáčky.... Takže vysielač predbežne môžeš vylúčiť. Buď máš zle urobenú inštaláciu a ryšíš sám seba, alebo máš malý dosah - čo môže byť spôsobené zase rušením, alebo zlým príjmačom, alebo máš problém niekde v regli, alebo motore. V prvom rade musíš vedieť, koľko ti môže motor TRVALE brať ampér. Potom musíš zmerať, či ti neberie viac. Ak nie je vadny buď motor, alebo regler.... Ak ti berie via, potom sa môže regler prehrievať a robiť divy.
.. Ak chceš vylúčiť vysielač - daj tam ptíjmačovky a miesto reglu pripoj servo... Muselo by tieź kmitať /kolísať. Jediné prečo by to mohlo kolísať je vadný poťák na knipli plynu. Ale je to málo pravdepodobné a tým servom to vylúčiš....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: -
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 1:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 526
Bydliště: HK, Praha
Obrázky: 18
letec111 píše:
bez nasazené vrtule jsem to neskoušel, ale jak dole pustím plný plyn tak, otáčky neskáčou. jakoby se nic nedělo, jakmile to je ale ve vzduchu tak to začne blbnout.


No já se ptal z toho důvodu, že jediné, co mají ty dva modely společné, je vysílač a lipolka. A spíše než ve vysílačce bych viděl závadu v lipolce. Prostě, že už je špatná a když dáš plnej plyn, tak napětí poklesne tak, že to regl utne. Ještě jako velmi málo pravděpodobnou bych viděl nějakou systematickou chybu v elektroinstalaci.
Šiki


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: -
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 1:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 526
Bydliště: HK, Praha
Obrázky: 18
Bych ještě navrhoval zkusit na zemi pustit na plno motor a nechat to tak delší dobu běžet (s nasazenou vrtulí, ať je tam nějaká zátěž). Pak by se taky hodilo napsat větší podrobnosti, co tam máš za elektroniku a vrtule.
Šiki


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: -
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 1:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4729
Bydliště: CA
siki píše:
letec111 píše:
bez nasazené vrtule jsem to neskoušel, ale jak dole pustím plný plyn tak, otáčky neskáčou. jakoby se nic nedělo, jakmile to je ale ve vzduchu tak to začne blbnout.


No já se ptal z toho důvodu, že jediné, co mají ty dva modely společné, je vysílač a lipolka. A spíše než ve vysílačce bych viděl závadu v lipolce. Prostě, že už je špatná a když dáš plnej plyn, tak napětí poklesne tak, že to regl utne. Ještě jako velmi málo pravděpodobnou bych viděl nějakou systematickou chybu v elektroinstalaci.
Šiki

Moja predoślá otázka - koľko to berie? O koľko poklesne napetie? Až na základe tohto môžeš povedať, či je vadný aku...... Čo ak ti to berie 100A?

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 1:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 853
To Letec111: Nědělá ti to něco takového ? http://www.youtube.com/watch?v=QobH58V_9HA Vety

_________________
*![>>(Vety)<<]!*


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 9:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2009
Příspěvky: 1147
Bydliště: Frenštát Pod Radhoštěm.
Obrázky: 9
Dělalo mi to taky chce to nastavit reg. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 10:44 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2011
Příspěvky: 7
koukal jsem na to video, jak se tam seká ten motor. Mně to dělá ale něco jiného. Motor v klidu jede n aplné otáčky bez jakéhokoliv sekání a po pár sekundách ve vzduchu začnou kolísat otáčky motoru(z maxima na minimum a naopak) a taky jakoby se dělo něco i se servama, vždycky se mi ten model podhoupne. někdy ale zase když přidám plný plyn, tak to nedělá. a když lítám na pul plynu tak to je uplně v klidu, jakmile ale dám plyn do plna tak motor začne škytat. Jak jste psali jestli mám špatnou elektroinstalaci, tak jsem si to myslel u větroně(tam se mi ten problém vyskytl poprvé) přepajal jsem kontakty, všechno zkontroloval, jestli neni neco volné, vyměnil přijímač(mám elektron a standartní) ale dělalo to pořád. Lipolku mám novou. mám je 2, tak že bych skusil tu druhou, protože ta ještě nejela. A ještě ohledně toho rušení, lítalal jsem na mnoha místech a dělá to pořád:-( nevím si rady. ještě tady napíšu co tam přesně mam za motor, regulátor, vrtuli.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz