Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1223 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 15:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2006
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha 8
martinni píše:
Ahoj,

nevím jak to nejlépe popsat. Koupil jsem serva BlueBird, v návodu je uveden operating pulse traveling (v ČJ nevím), viz příloha. Mám tedy v Taranis nastavit stejné rozsahy na kartě serva?


Zatím si odpovím sám. Z toho co jsem vyčetl, šířka pulzů v rádiu musí být vždy nastavena nižší než má servo, pokud by bylo nastaveno více na rádiu než má servo, tak servo shoří.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 16.08.2019 12:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 298
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Netopyr píše:
Ahoj,

mám prosbu. Mám Taranis 9+. Minulí týden jsem provedl upgrade na 2.2.4, jak rádio, tak PC. Asi jsem něco podcenil, ale všechny hlášky co jsou připravené v rádiu, tak se přehrávají výrazně rychleji, než ty co mám vytvořené já. U verze 2.2.2. to nedělalo. A to včetně, když mi to hlásí např vylítanou kapacitu. Kde jsem udělal chybu? Kopíroval jsem i soubory na SDkartu.

Děkuji


Odpovím si sám, já vůl jsem nechal původní čj, musí se použít nová čj. Děkuji za nakopnutí.

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit, 3Digi, Taranis X9D+,


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.08.2019 12:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 298
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
martinni píše:
Ahoj,

nevím jak to nejlépe popsat. Koupil jsem serva BlueBird, v návodu je uveden operating pulse traveling (v ČJ nevím), viz příloha. Mám tedy v Taranis nastavit stejné rozsahy na kartě serva?



Teda mám taky Taranis, ale kartu serva nemám, asi máme jinej systém. Každopádně nastavit rozsah tak jak je na servu, určitě ne pod ani ne nad. Ale stejně si myslím, že pak omezíš chod serva v limitech. Myslím, že servo spíš omezuje mechanika, než pulsy.

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit, 3Digi, Taranis X9D+,


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.08.2019 12:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2006
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha 8
Netopyr píše:


Teda mám taky Taranis, ale kartu serva nemám...


Myslím, že v angličtině outputs, možná se v rámci aktualizace opentx český název přejmenoval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.08.2019 12:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 298
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
martinni píše:

Myslím, že v angličtině outputs, možná se v rámci aktualizace opentx český název přejmenoval.



Tak jsem opět za vola, ano karta serva, před tím jsem na to koukal asi v angličtině. Viz foto. Ale jak jsem psal, stejně to tady omezíš kvůli mechanice. Pokud ne, tak maximálně rozsah který je na servu.


Přílohy:
20190816_135143.jpg
20190816_135143.jpg
[ 81.15 KiB | Zobrazeno 1593 krát ]


_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit, 3Digi, Taranis X9D+,
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.09.2019 15:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.5.2019
Příspěvky: 1
Před několika dny vyšla nová verze Open-TX 2.3.0 RC4 s podporou protokolu Access. Nezkoušel jste někdo, zda tento protokol funguje i na starší verzi Taranisu XD9 plus (před 2019) s modulem R9M 2019? Predpokládám, že starší vysílací modul R9M kompatibilní nebude.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.10.2019 11:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 298
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Ahoj,

chci se zeptat, jak moc věřit logům telemetrie? Včera jsem měl jakoby výpadek, nevím přesně co všechno, tak jsem doufal, že to vyčtu z logu. Tak hledám a tam nic. Tak jsem kouknul do logu s Jlogu, který mi krmí telemetrii a ejhle 0,4sekundy šel do reglu signál, který moje vysílačka v tomto nastavení neumí poslat. Tak proč to není v logu rádia. A jak jsem hledal, tak jsem našel, že 4sekundy se logy vůbec neukládaly.
Na fotkách je vidět jak si to graf klidně domyslí, výrazně jiná křivka v čase 14:00:36 než všude jinde. A další obrázek rozdíl v časech na druhém a třetím řádku.

Máte někdo zkušenost?

Kdyby někdo chtěl, pošlu logy i z rádia i z Jlog.


Přílohy:
71545956_511858329600041_7254729435490811904_n.png
71545956_511858329600041_7254729435490811904_n.png
[ 125.93 KiB | Zobrazeno 938 krát ]

radek.png
radek.png
[ 119.47 KiB | Zobrazeno 938 krát ]


_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit, 3Digi, Taranis X9D+,
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2019 13:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.3.2018
Příspěvky: 10
Já mám dost podobnou zkušenost. Výpadky za letu jsem měl několikrát. Pokaždé jiné letadlo, jiný přijímač, jiná konfigurace. Výpadek se projevoval tím, že křidýlka (někdy výškovka) přejela do koncových poloh a po chvíli se vrátila zpět. Celé to trvalo do 1s. Na logu (logoval jsem naschvál po 0,1s se vůbec nic neprojevilo). Ovšem výpadku v čase jsem si nevšimnul. Konzultoval jsem to s autorizovaným dovozcem, ale žádného řešení jsme se nedobrali.
Několik výpadků bylo bez následků, ale poslední skončil havárií. Dál jsem neměl nervy čekat, kdy to do mě zase kopne a vyřešil jsem to tak, že Taranis používám jen do dronů a gumoletů. Na pořádný letadla jsem pořídil Futabu.
P.S. Můj syn má bohužel s tímto typem rádia stejné zkušenosti, zatím na to nic nerozbil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2019 15:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.4.2016
Příspěvky: 51
Bydliště: Rychvald
Tak já používám Taranis X9E s různými FrSky přijímači od roku 2016. Mám i v 3m větroni a vmenším motoráku Multiplex Funcub. Takovéto problémy jsem nezaznamenal. Ale samozřejmě když nevyhovuje dá se vyzkoušet něco jiného.

_________________
Taranis X9E a různé poletuchy


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2019 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2319
Bydliště: Zavar, SK
Netopyr píše:
...chci se zeptat, jak moc věřit logům telemetrie? Včera jsem měl jakoby výpadek, nevím přesně co všechno, tak jsem doufal, že to vyčtu z logu. ...

Takúto skúsenosť nemám, ani žiadnu inú negatívnu, a to lietam Taranis X9D šiesty rok.
Len taká kontrolná otázka: akú máš verziu OTX?

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2019 19:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 933
MichalM píše:
Já mám dost podobnou zkušenost. Výpadky za letu jsem měl několikrát. Pokaždé jiné letadlo, jiný přijímač, jiná konfigurace. Výpadek se projevoval tím, že křidýlka (někdy výškovka) přejela do koncových poloh a po chvíli se vrátila zpět. Celé to trvalo do 1s. Na logu (logoval jsem naschvál po 0,1s se vůbec nic neprojevilo). Ovšem výpadku v čase jsem si nevšimnul. Konzultoval jsem to s autorizovaným dovozcem, ale žádného řešení jsme se nedobrali.
Několik výpadků bylo bez následků, ale poslední skončil havárií. Dál jsem neměl nervy čekat, kdy to do mě zase kopne a vyřešil jsem to tak, že Taranis používám jen do dronů a gumoletů. Na pořádný letadla jsem pořídil Futabu.
P.S. Můj syn má bohužel s tímto typem rádia stejné zkušenosti, zatím na to nic nerozbil.


Tak to jsi mě nepotěšil, koupil jsem nedávno Taranis Lite pro děti, systém se mi líbí, ve vzduchu jsem byl málo, ale zatím i vzdáleností OK, a to mám "noční verzi".
Chtěl bych přejít celkově k této značce, tak kdybych měl mít problémy, to bych nerad.

Ještě musím prověřit, stejně čekám, až vyjedou nové řady Q7 s ACCESS, abych neměl různé typy vysílačů.
:wink:

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 7:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1207
Nějaká závada a výpadek signálu může nastat i u té "nejznačkovější" vysílačky.Provozuji Taranise už více jak 5 let a zatím bez problémů,ztrátu signálu jsem zatím neměl,takže nějaká obava není na místě.Ale samozřejmě stát se to může.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 8:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 933
Já měl zatím od začátku modelařiny Hitec, 2x Futabu, nyní pro dceru Frsky,
zatím první zkušenost.
Ale jak píšeš, problém se může vyskytnout i u lepších značek.
Uvidí se časem.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 12:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5361
Bydliště: Praha ČR
Taranisy měly občas problémy s kvalitou hardwaru - studeňáky, totálně mizerné potenciometry a tak.
Šlo hlavně o některé série, není to obecný jev ani se netýká většiny, ale varianta "divné výpadky" popisovaná je.
Neudivilo by mne, kdyby popisovaný problém patřil sem, na problém se softwarem atd, se mi to spíš nezdá.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 13:02 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5686
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Totalne mizerne potenciomentry ? Kde u ceho?

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1223 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ddano007, michalv a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz