Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 724 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 49  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 724
Bydliště: Vysočina
Teď už je to srozumitelnější. Prostě je rozlišeno z kterého RX jaká data přichází. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 19:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 58
Bydliště: Plzeň
RCStudio píše:
To si ridi RB20, kdyz dojde k zhorseni signalu, poruse prijimace atp, v toku dat z prijimace do RB20 se zacnou objevovat chyby. RB20 toto hlida. Pokud to nastane RB20 si vybere ten prijimac ktery ma lepsi kvalitu dat.


Znamená to tedy, že si nemůžu zvolit jaký přijímač má preferovat? Četl jsem, že RB10 bere signál z přijímače 1, dokud signál nezačne vypadávat a pak přepne, což by mi vyhovalo. Jde mi o to, že bych chtěl používat jako redundaci 900 MHz systém, ale primárně lítat na 2,4 GHz a 900 mít opravdu jen pro zálohu. V podstatě si udělat to, co mají Jeťáci v DC-24. Je mi ale jasný, že signál z R9 bude skoro vždycky lepší - silnější, proto chci aby z něj jednotka začla brát až na tom 2,4 GHz systém bude opravdu bledě a né jen při chvilkovém poklesu signálu.

Omlouvám se, že se ptám tak blbě. Snažil jsem se to hledat, ale uspokojující odpověď na to jak to opravdu je a podle čeho se jednotka rozhoduje jsem nenašel (uvítal bych, kdyby to uváděl přímo výrobce :/ ).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 20:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 724
Bydliště: Vysočina
Androxx píše:
Omlouvám se, že se ptám tak blbě. Snažil jsem se to hledat, ale uspokojující odpověď na to jak to opravdu je a podle čeho se jednotka rozhoduje jsem nenašel (uvítal bych, kdyby to uváděl přímo výrobce :/ ).
Neptáš se blbě, sice bych předpokládal, že vstup 1 bude jako první (hlavní, přednostní, výchozí) Rx ale chtělo by to potvrdit, protože to může být i jinak. Nevidím to ani v origo manuálu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 20:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 58
Bydliště: Plzeň
Redundant RF
The RB10 receives it's signals from 2 S.Bus receivers (both normal and reverse S.Bus are accepted). When both receivers receive a valid signal receiver 1 is used. If receiver 1 does not receive a valid signal then receiver 2 is used but only if receiver 2 has a valid signal. If receiver 1 is in failsafe receiver 2 will be used unless receiver 2 is in failsafe also. If both receivers are in failsafe the output of receiver 1 is used unless receiver 1 has not output at all. This makes the system uses the best signal of the 2 available.

Tohle k tomu píšou na RCG, bohužel nevím co se ještě bere jako validní signál. Jestli musí být přijímač jedna v nízkých hodnotách, kritických, musí mít failsafe režim nebo nějaký určitý počet nepřijatých datových packů. Proto by mě zajímal názor někoho povolanějšího :-)

BTW, když už řešíme tu redundanci, nevíte pane Urbánku, jestli je v plánu nějak firmwarově změnit to 900 ms zpoždění, při použití integrované redundance (RX8R, G-RX8).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2018 18:32 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5558
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pro jistotu se na poradi prijimacu zeptam, ale myslim ze to je rx1 jako hlavni.

RB analyzuje Sbus data, tam neni zadne info o signalu. Jednoduse receno mame nejakou vetu signalu. Ta je uvozena start bytem tzn rika ted zacina veta a stop bytem tzn veta konci. Ma take danou delku. No a RB hlida jestli je veta v poradku. Kdyz neni, dochazi k vypadkum v prenosu tak se cast dat doruci a cast ne, tzn to ovlivni i sbus a jeho tok dat. Takze si pak RB rekne ze nebude poslouchat koktajici prijimac a obstara si signal jinde.

Sbus ma kadenci 9ms tzn jedna veta projde za 0,01s. Z toho nam plyne ze za 1s dojde zhruba k 100 vetam.

Odesláno z mého XT1650 a podpis odstraním

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 10:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2010
Příspěvky: 63
Ahoj, rád bych se zeptal jestli je možné když je vysílač blízko přijímače, aby mi vysílačka hlásila v náhodných intervalech pokles napětí na jednom, nebo na dvou článcích ze tří na baterii.
To, že mi to hlásí ztrátu telemetrie tomu rozumím, ale tohle je mi záhadou.
Sestava:
FrSky Taranis Plus (X9D+) + FrSky S8R + FrSky OLED senzor napětí článků (FLVSS) + baterie 3S 2200mAh

P.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 11:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2062
Bydliště: Zavar, SK
No, ak ti vypadáva telemetria, cez ktorú ti to posiela napätia jednotlivých článkov, tak to blbnúť môže.
To sa mi inak na X-kových prijímačoch nepáči, že keď dám vysielačku na prijímač, tak vypadne spojenie. Pri Déčkových prijímačoch to nerobí :mrgreen:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 11:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9189
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Myslím že je to běžné i u jiných souprav, protože při tom těsném přiblížení dochází k zahlcení vstupu přijímače extrémě silným signálem. Třeba Graupner na to přímo upozorňuje v návodu, že minimální vzdálenost Tx - Rx by měla být 0,5 až 1m.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 14:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 379
Bydliště: Trnava, SR
Tiez mozem potvrdit, ze pri X-kovych prijimacoch pri priblizeni do 0.5m a menej mi hlasi stratu telemetrie. Pri D-ckovych pohoda...

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2062
Bydliště: Zavar, SK
Lark píše:
Myslím že je to běžné i u jiných souprav, protože při tom těsném přiblížení dochází k zahlcení vstupu přijímače extrémě silným signálem. Třeba Graupner na to přímo upozorňuje v návodu, že minimální vzdálenost Tx - Rx by měla být 0,5 až 1m.

Ale hej, je mi jasné, že vysielačku na prijímač dáva iba magor ... alebo elektrikár :lol:
Len ma to zarazilo, lebo Déčka to nerobia... Inak: ten polmeter by som bral, ale meter - to by som musel model niesť s rozpaženými rukami :mrgreen:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9189
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Teď to nemůžu najít, ale někde se píše 0,5m ale někde při problémech doporučovali i 1m. Co mám ověřené, tak stačí i 20cm, ale pokud někdo řeší nějaké problémy je asi jistější tu vzdálenost zvětšit. Na placu se mi nikdy nestalo že bych se dostal s vysílačem tak blízko přijímače, že by došlo k výpadku spojení. Ten rozdíl co popisuješ s Déčkovým přijímačem, nemůže to Déčko mít trochu menší dosah (citlivost)? Nebo má prostě odolnější vstupní obvody. Neumím to posoudit, protože mám Graupnera. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 23:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2013
Příspěvky: 77
Ahoj.
Nechci být rypal.ale tuto zkušenost mám i s deckovymi.konkrétně u D8RII-plus,který mám osazeny v edge 540,je to jeden z prvních.který jsem měl a napis je ještě zelený a při přiblížení vysílače na vzdálenost pod 0.4m hlásí ztrátu telemetrie. Děje se tak v moment.kdy polozim rádio vedle éra a jdu měnit pohonnou baterii. U modrého.který mám osazený v p51a zde se mi to již stalo též.ne tak casto.pokladam rádio asi dál od antén,ale tenhle problém tu již dříve byl popsán a technický zduvodnen Jankem. :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.05.2018 0:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9189
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak jsem to našel. V manuálu vysílače je ten 1m uvedený jen při bindování a v manuálu přijímače je pro provoz minimální vzdálenost 15cm. Ale už tu nebudu otravovat Graupnerem.


Přílohy:
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG [ 70.96 KiB | Zobrazeno 623 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 586
Bydliště: Orlické hory
Na taranisu s verzí Open TX 2.2 mi nejde přepnout volba předletové kontroly spínačů, taková ta šipka jestli má
být spínač nahoře uprostřed nebo dole, je to sice blbost ale ani po 10 minutách mačkání všech mikrospínačů jsem
na kombinaci nepřišel a nastavil jsem si to notebookem.

Nevítě někdo jak se to dělá ? Enter jen zakáže a povolí vypínač, ale ta šipka mi otočit nejde.

Tomáš

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 11:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4495
Bydliště: Praha ČR
odkudkam píše:
Ahoj.
Nechci být rypal.ale tuto zkušenost mám i s deckovymi.konkrétně u D8RII-plus,který mám osazeny v edge 540,je to jeden z prvních.který jsem měl a napis je ještě zelený a při přiblížení vysílače na vzdálenost pod 0.4m hlásí ztrátu telemetrie. Děje se tak v moment.kdy polozim rádio vedle éra a jdu měnit pohonnou baterii. U modrého.který mám osazený v p51a zde se mi to již stalo též.ne tak casto.pokladam rádio asi dál od antén,ale tenhle problém tu již dříve byl popsán a technický zduvodnen Jankem. :)


Dělá to víc FrSky RX a někdy i kolem metru... Blbé je, že jsem už registroval i výpadek řízení, nejen telemetrie. Podle mne docela průser na kterém není co zdůvodňovat, prostě blbé řešení, při házení modelu z ruky to opravdu nemusí být legrace. Chce to ověřit, pokud to některý RX dělá na 20cm, tak to reálně vadit nebude nikdy, ale v rozsahu 0,5-1m už to riziko představuje.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 724 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 49  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz