Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 83  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 16.04.2019 17:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 78
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
RCStudio píše:
Nyni zadny.

-2015 - FCC tedy nonEU -svet
2015 - 2016 - FCC a EU - Svet a EU stal za ... (MU castecne vyuziti pasma zmena vysilaciho vykonu)
2016- FCC a LBT - oba skacou u EU LBT se pouziva technologi LBT skoky po cistych frekvencich - plny vykon
Zhruba v roce 2017 Frsky zacalo oznacovat EU nebo LBT ci EU LBT ten samy protokol tedy ten po 2016



Děkuji za ujasnění pane Urbánku.

Supan.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 17.04.2019 20:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1828
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Je nějaký elegantní způsob, jak přenést model z např. X9D do X-Lite (nebo dokonce do T9X)? Aspoň části shodné, logické spínače, telemetrii...
Přece jenom je to někdy dost klikání i v companionu. Zvlášť ty telemetrie.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.04.2019 6:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 204
Bydliště: Dolní Kounice
prikrylm píše:
Je nějaký elegantní způsob, jak přenést model z např. X9D do X-Lite (nebo dokonce do T9X)? Aspoň části shodné, logické spínače, telemetrii...
Přece jenom je to někdy dost klikání i v companionu. Zvlášť ty telemetrie.

prave pres companion
dam nacist modely z radia, ulozim je a okno necham otevrene
pak pripojim druhe radio dam nacist modely z druheho radia
otevre se druhe okno
pak jen mysi pretahnu ty modely o kere mam zajem
tahal sem tak modely z Ecka do Horuse


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.04.2019 8:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1828
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
RCStudio píše:
... pouziva technologi LBT skoky po cistych frekvencich - plny vykon

Když se používají jen nepoužité frekvence (nebo se snaží používat), tak mi vychází, že LBT je spolehlivější jak neLBT. Je to tak?
Předpokládám, že pro EU tohle dělají všichni výrobci vysílaček s dosahem větším jak 100m (prostě ne ty XN297, co se používají na bezdrátové myši), nebo ne?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 8:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2008
Příspěvky: 259
Zdravím. Mám dotaz na antény přijímače R8X. Ve větroni se sklolaminátovým trupem jsem osadil tento přijímač a původní antény s paličkami (PCB) jsem nahradil koupenými anténami dl.600 mm vystrčenými z trupu, které jsem zkrátil na dl. 300 mm. Dosah je malý a vysílač hlásí nízký signál. Range test jsem neprováděl(ale chystám se na to).
Co je lepší varianta:
1) vrátit antény PCB a schovat je v trupu
2) existují antény dl. 300 mm v provedení jako se prodávají antény dl. 150 mm (na jiném modelu je mám, zástavbou mě délka vyhovuje a mají dosah OK) - zkrácení je špatně.
3) jiné provedení, které zde nepíšu, protože mě nenapadlo.
Děkuji za radu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 9:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1828
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pokud vím (a co jsem se porůznu dočetl), tak sklolaminát je pro 2,4GHz "neviditelný". Pokud není použita uhlíková tkanina, tak bych se nebál použít původní PCB antény a nechat je uvnitř. Pokud bych chtěl "fousy" antény ven, tak přívody delší antény (600 mm) bych nějak esteticky "namuchlal" dovnitř - třeba spirálka nebo tak něco.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 9:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 4.1.2017
Příspěvky: 304
Bydliště: Březnice (ZL)
Nepředpokládám že by jsi je zkrátil špatně jen otázka jak jsi to udělal.

_________________
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 9:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1828
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Byl jsem lítat a zjistil jsem že můj Taranis X9D+ je "zabugovaný"


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
...resp. není broukotěsný. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 10:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1532
Bydliště: Vysočina, ČR
:lol: Hezký!!! :lol:
Biolit je levnější než nějaký antivir. Ale je to elektronika - asi bych ho vožral v lihových parách.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 10:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1828
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Vzhledem k tomu, že jsou brouci většinou nevodiví, tak ho tam asi nechám chcípnout a příležitostně ho vytřepu. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 10:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1532
Bydliště: Vysočina, ČR
Hlavně ho nekrm nebo budeš mít displej samý.....kaz. :D
Můžeš mít ale problém se "zelenejma".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 11:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5060
Bydliště: CA
Symplex píše:
Zdravím. Mám dotaz na antény přijímače R8X. Ve větroni se sklolaminátovým trupem jsem osadil tento přijímač a původní antény s paličkami (PCB) jsem nahradil koupenými anténami dl.600 mm vystrčenými z trupu, které jsem zkrátil na dl. 300 mm. Dosah je malý a vysílač hlásí nízký signál. Range test jsem neprováděl(ale chystám se na to).
Co je lepší varianta:
1) vrátit antény PCB a schovat je v trupu
2) existují antény dl. 300 mm v provedení jako se prodávají antény dl. 150 mm (na jiném modelu je mám, zástavbou mě délka vyhovuje a mají dosah OK) - zkrácení je špatně.
3) jiné provedení, které zde nepíšu, protože mě nenapadlo.
Děkuji za radu.

Ak máš v trupe miesto a trup nieje uhlíkový - daj normálne PCB antény na dno trupu a máš po problémoch....
Antény lepím pod dosku príjmača .....
Toto išlo do EPP, ale do laminátu to robím rovnako


Přílohy:
P1000094.JPG
P1000094.JPG
[ 121.25 KiB | Zobrazeno 819 krát ]

P1000095.JPG
P1000095.JPG
[ 93.83 KiB | Zobrazeno 819 krát ]


_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 21:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2008
Příspěvky: 259
Zkusím vrátit PCB antény a nechám je v trupu, otestuji dosah.
Zkusil jsem dosah v range testu,signál 38 dB - cca 8 metrů x 30 = 240 metrů. Po výměně zkusím dosah a dám vědět. Celý zálet proběhl s hláškami, nízký signál, kritický signál a tak jsem začal poletovat v malé vzdálenosti a přistál. Toto je výhoda Taranisu, že ohlásí stav signálu a je čas zareagovat.
Hlavní chybou (mojí chybou) je však, že jsem si nezkusil dosah před letem.
Děkuji za názory.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2019 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2006
Příspěvky: 556
Bydliště: Praha 8
Ty anteny nelze podle me jen tak zkratit, ta odhalena cast je presne dana, aby to fungovalo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2019 14:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1828
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
martinni píše:
Ty anteny nelze podle me jen tak zkratit, ta odhalena cast je presne dana, aby to fungovalo.

Předpokládám, že Symplex nezkracoval ty odhalené části (ty jsou navíc spočítané, aby vyhovovaly tomu, co je mezi koaxem a VF výstupem, takže nemusí být nutně nějakých těch 31mm), ale jen přívodní koax. I tak jestli to pájel na konektor nebo někde přerušil a napájel... můžou vnikat rozličné odrazy parazitní indukce a kapacity a celou anténu "rozhasit"... osobně bych se do toho nepouštěl. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 83  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz