Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 21:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1006
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
A však tvoje vysílačka LUA skripty umí, ne? Něco bych na to focení napsal. Bude to pár řádků a asi to hodně zjednoduší všechny ty logiky...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 21:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
prikrylm píše:
A však tvoje vysílačka LUA skripty umí, ne? Něco bych na to focení napsal. Bude to pár řádků a asi to hodně zjednoduší všechny ty logiky...

Ano lua script pouzivam na telemetriu.
Myslim ze uz sa mi to celkom podarilo akurat mam pocit ze sa mi to nevracia do tej nuly po tom cykluse 75 a 100 v hornej polohe ale zacina to stale od 75 ale to hadam nebude vadit musim vyskusat s pripojenym fotakom.Zatial to mam takto:
Ak by bol podla teba ten lua script lepsi mozem to vyskusat.


Přílohy:
model.pdf [58.74 KiB]
25 krát

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 22:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
troiac píše:
Potrboval by som to nasledovne:
spinac SE: v strede nic sa nedeje stav 0....
Připravený (a ověřený) je to na spouštění polohou přepínače u L1. Že potřebuješ i středovou polohu jsem netušil (možná přehlídl). Po vypnutí u L1 to zůstává na -100.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
Stačí dopsat podle tohoto a bude to respektovat i střední polohu přepínače.
Teď vidím, že ve Speciálních funkcích lze řádek spouštět místo L3 přímo podmínkou L2, a L3 lze vymazat (nebude nikde použita).


Přílohy:
uprava.zip [95.46 KiB]
8 krát


Naposledy upravil ellet dne úte 21.05.2019 22:47, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 22:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
Tu strednu polohu som uz vyriesil skor by som potreboval aby to aj v tej hornej polohe zacinalo od nuly az potom islo na 75 a potom na 100 ale uvidim zajtra mozno bude aj takto dobre fungovat.
Zatial diki.

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 22:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
No vždyť to tak fumguje. Aby ses dostal do horní polohy spínače, musíš snad spínačem prvně na střed a ve střední poloze najede na střed i servo. Po zapnutí se opakuje cyklus 0...75...100...-100...75...100...-100...75...100... Zkus napípat do nového modelu jen to co jsem poslal (pokud to teda má chodit jak píšu).
Aha tak už tuším, že při tom cyklování polohu -100 asi nechceš.


Naposledy upravil ellet dne úte 21.05.2019 23:03, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 22:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
Zajtra skusim diki.

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 23:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
Tak další verze.
Poloha "dole" : -100
Poloha "střed" : 0
Poloha "nahoru : 75..100..0..75..100..0..75.100.........
Přikládám soubor s obrázky a soubor otx. Je to ale psaný pro Horus, snad se to správně převede, obrázky to jistí.


Přílohy:
verze3.zip [91.98 KiB]
11 krát
foto75_100_0.zip [681 bajtů]
6 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.05.2019 20:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
Tak teraz to vyzera ze to funguje tak ako som chcel aj casy som si zmenil.
Zase som sa nieco naucil problem je ze pokial to budem potrebovat znova uz to budem mat zabudnute :lol:
Uz to len vyskusat v akcii ale to si musim pockat na pocasie....
Diki este raz vsetkym.

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.05.2019 20:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1006
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak poděkuj hlavně elletovi. Já jsem byl na realizaci líný. :)
Ještě mě napadlo řídit ten timer potenciometrem, aby se mohla řídit frekvence snímků za minutu... Akorát jsem zatím nepřišel na to, jak. Jediná věc co mě napadla, řídit potenciometrem proměnnou a tou proměnnou řídit váhu kanálu, ten někam (do dalšího zpomaleného kanálu?) přičítat a pokud překročí max, vynulovat a vygenerovat "tik" hodin (takový doutnavkový oscilátor), které spustí logiku spouště... Ale to už pak asi raději ten LUA..

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.05.2019 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
.... Ale to už pak asi raději ten LUA..
Něco napiš, je hnusně, ať vidím zase něco prakticky použitelnýho. :) Ale asi by to chtělo přestěhovat se do Lua vlákna.
I tohle řešení by mělo být v OpenTx vláknu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2019 14:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1006
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
První nástřel LUA (teoreticky už použitelný) jsem strčil do vlákna OpenTX.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.06.2019 9:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 702
Bydliště: Žďár n. S.
Ahoj. Mám problém s připojením Taranisu X9D+ k simulátoru (nejen Multiflight) :?

Kdybych se postavil na hlavu, ve Win10 Taranis jako herní zařízení nevidím. (Když připojím Simtransmitter 6ch, objeví se okamžitě.) Dřív mi to fungovalo, měl jsem na to čistý model s vypnutým VF. Nějakou dobu jsem to nepoužil a nejednou to nechodí.

Připojím USB k zapnutému vysílači a vidím jen SD kartu a EPROM, v zařízeních se ukáže Taranis Mass storage, ale žádné PPM. Zkoušel jsem nastavovat trenér Žák i Učitel, kvedlal jsem vším možný, ale marně. Nevidím to ani na starším ani na fungl novém PC.

Nemáte nějakou radu?

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.06.2019 9:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 203
Bydliště: Dolní Kounice
zelkar píše:
Ahoj. Mám problém s připojením Taranisu X9D+ k simulátoru (nejen Multiflight) :?

Kdybych se postavil na hlavu, ve Win10 Taranis jako herní zařízení nevidím. (Když připojím Simtransmitter 6ch, objeví se okamžitě.) Dřív mi to fungovalo, měl jsem na to čistý model s vypnutým VF. Nějakou dobu jsem to nepoužil a nejednou to nechodí.

Připojím USB k zapnutému vysílači a vidím jen SD kartu a EPROM, v zařízeních se ukáže Taranis Mass storage, ale žádné PPM. Zkoušel jsem nastavovat trenér Žák i Učitel, kvedlal jsem vším možný, ale marně. Nevidím to ani na starším ani na fungl novém PC.

Nemáte nějakou radu?

v menu je volba co se ma stat po pripojeni k usb, bud karta, nebo simulator a nejlepsi volba podle me je, ze se vysilac zepta a ty si zvolis co prave potrebujes


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.06.2019 9:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 702
Bydliště: Žďár n. S.
To je ono, díky moc! :D
Nevím, kdy a jak jsem si to přepnul. Nejspíš asi při povýšení na 2.2.
Točil jsem se v kruhu jak pako :lol:

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz