RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

FrSky Taranis - páté pokračování
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=80527
Stránka 76 z 83

Autor:  prikrylm [ úte 21.05.2019 21:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

A však tvoje vysílačka LUA skripty umí, ne? Něco bych na to focení napsal. Bude to pár řádků a asi to hodně zjednoduší všechny ty logiky...

Autor:  troiac [ úte 21.05.2019 21:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

prikrylm píše:
A však tvoje vysílačka LUA skripty umí, ne? Něco bych na to focení napsal. Bude to pár řádků a asi to hodně zjednoduší všechny ty logiky...

Ano lua script pouzivam na telemetriu.
Myslim ze uz sa mi to celkom podarilo akurat mam pocit ze sa mi to nevracia do tej nuly po tom cykluse 75 a 100 v hornej polohe ale zacina to stale od 75 ale to hadam nebude vadit musim vyskusat s pripojenym fotakom.Zatial to mam takto:
Ak by bol podla teba ten lua script lepsi mozem to vyskusat.

Přílohy:
model.pdf [58.74 KiB]
49 krát

Autor:  ellet [ úte 21.05.2019 22:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

troiac píše:
Potrboval by som to nasledovne:
spinac SE: v strede nic sa nedeje stav 0....
Připravený (a ověřený) je to na spouštění polohou přepínače u L1. Že potřebuješ i středovou polohu jsem netušil (možná přehlídl). Po vypnutí u L1 to zůstává na -100.

Autor:  ellet [ úte 21.05.2019 22:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Stačí dopsat podle tohoto a bude to respektovat i střední polohu přepínače.
Teď vidím, že ve Speciálních funkcích lze řádek spouštět místo L3 přímo podmínkou L2, a L3 lze vymazat (nebude nikde použita).

Přílohy:
uprava.zip [95.46 KiB]
28 krát

Autor:  troiac [ úte 21.05.2019 22:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Tu strednu polohu som uz vyriesil skor by som potreboval aby to aj v tej hornej polohe zacinalo od nuly az potom islo na 75 a potom na 100 ale uvidim zajtra mozno bude aj takto dobre fungovat.
Zatial diki.

Autor:  ellet [ úte 21.05.2019 22:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

No vždyť to tak fumguje. Aby ses dostal do horní polohy spínače, musíš snad spínačem prvně na střed a ve střední poloze najede na střed i servo. Po zapnutí se opakuje cyklus 0...75...100...-100...75...100...-100...75...100... Zkus napípat do nového modelu jen to co jsem poslal (pokud to teda má chodit jak píšu).
Aha tak už tuším, že při tom cyklování polohu -100 asi nechceš.

Autor:  troiac [ úte 21.05.2019 22:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Zajtra skusim diki.

Autor:  ellet [ úte 21.05.2019 23:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Tak další verze.
Poloha "dole" : -100
Poloha "střed" : 0
Poloha "nahoru : 75..100..0..75..100..0..75.100.........
Přikládám soubor s obrázky a soubor otx. Je to ale psaný pro Horus, snad se to správně převede, obrázky to jistí.

Přílohy:
verze3.zip [91.98 KiB]
34 krát
foto75_100_0.zip [681 bajtů]
25 krát

Autor:  troiac [ stř 22.05.2019 20:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Tak teraz to vyzera ze to funguje tak ako som chcel aj casy som si zmenil.
Zase som sa nieco naucil problem je ze pokial to budem potrebovat znova uz to budem mat zabudnute :lol:
Uz to len vyskusat v akcii ale to si musim pockat na pocasie....
Diki este raz vsetkym.

Autor:  prikrylm [ stř 22.05.2019 20:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Tak poděkuj hlavně elletovi. Já jsem byl na realizaci líný. :)
Ještě mě napadlo řídit ten timer potenciometrem, aby se mohla řídit frekvence snímků za minutu... Akorát jsem zatím nepřišel na to, jak. Jediná věc co mě napadla, řídit potenciometrem proměnnou a tou proměnnou řídit váhu kanálu, ten někam (do dalšího zpomaleného kanálu?) přičítat a pokud překročí max, vynulovat a vygenerovat "tik" hodin (takový doutnavkový oscilátor), které spustí logiku spouště... Ale to už pak asi raději ten LUA..

Autor:  ellet [ stř 22.05.2019 21:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

prikrylm píše:
.... Ale to už pak asi raději ten LUA..
Něco napiš, je hnusně, ať vidím zase něco prakticky použitelnýho. :) Ale asi by to chtělo přestěhovat se do Lua vlákna.
I tohle řešení by mělo být v OpenTx vláknu.

Autor:  prikrylm [ čtv 23.05.2019 14:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

První nástřel LUA (teoreticky už použitelný) jsem strčil do vlákna OpenTX.

Autor:  zelkar [ ned 16.06.2019 9:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Ahoj. Mám problém s připojením Taranisu X9D+ k simulátoru (nejen Multiflight) :?

Kdybych se postavil na hlavu, ve Win10 Taranis jako herní zařízení nevidím. (Když připojím Simtransmitter 6ch, objeví se okamžitě.) Dřív mi to fungovalo, měl jsem na to čistý model s vypnutým VF. Nějakou dobu jsem to nepoužil a nejednou to nechodí.

Připojím USB k zapnutému vysílači a vidím jen SD kartu a EPROM, v zařízeních se ukáže Taranis Mass storage, ale žádné PPM. Zkoušel jsem nastavovat trenér Žák i Učitel, kvedlal jsem vším možný, ale marně. Nevidím to ani na starším ani na fungl novém PC.

Nemáte nějakou radu?

Autor:  sakulajda [ ned 16.06.2019 9:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

zelkar píše:
Ahoj. Mám problém s připojením Taranisu X9D+ k simulátoru (nejen Multiflight) :?

Kdybych se postavil na hlavu, ve Win10 Taranis jako herní zařízení nevidím. (Když připojím Simtransmitter 6ch, objeví se okamžitě.) Dřív mi to fungovalo, měl jsem na to čistý model s vypnutým VF. Nějakou dobu jsem to nepoužil a nejednou to nechodí.

Připojím USB k zapnutému vysílači a vidím jen SD kartu a EPROM, v zařízeních se ukáže Taranis Mass storage, ale žádné PPM. Zkoušel jsem nastavovat trenér Žák i Učitel, kvedlal jsem vším možný, ale marně. Nevidím to ani na starším ani na fungl novém PC.

Nemáte nějakou radu?

v menu je volba co se ma stat po pripojeni k usb, bud karta, nebo simulator a nejlepsi volba podle me je, ze se vysilac zepta a ty si zvolis co prave potrebujes

Autor:  zelkar [ ned 16.06.2019 9:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

To je ono, díky moc! :D
Nevím, kdy a jak jsem si to přepnul. Nejspíš asi při povýšení na 2.2.
Točil jsem se v kruhu jak pako :lol:

Stránka 76 z 83 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/