Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1190 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 80  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 23.03.2018 9:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.3.2018
Příspěvky: 5
Do svého Taranise+ jsem koupil modul OrangeRX DSM v 1.2. Po napípání jsem ho spároval s mikrovtrulníkem Blade MSR S, který pracuje v režimu DSMX. Serva chodí tak jak mají, ale motor nereaguje na plyn, rotor se ani nehne. Kde dělám chybu? Není tam nějaké softwarové blokování plynu?
S originálním vysílačem vše chodí jak má.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 23.03.2018 10:09 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Uz jsem neco podobneho slysel (neresil osobne) a bylo to neco s hodnotou kanalu plynu.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.03.2018 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2159
Bydliště: Nitra Slovensko
MichalM píše:
Do svého Taranise+ jsem koupil modul OrangeRX DSM v 1.2. Po napípání jsem ho spároval s mikrovtrulníkem Blade MSR S, který pracuje v režimu DSMX. Serva chodí tak jak mají, ale motor nereaguje na plyn, rotor se ani nehne. Kde dělám chybu? Není tam nějaké softwarové blokování plynu?
S originálním vysílačem vše chodí jak má.


Skús nastaviť chod motoru na hodnoty -110 až 110

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.03.2018 19:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.3.2018
Příspěvky: 5
juraj.jurej píše:

Skús nastaviť chod motoru na hodnoty -110 až 110


Děkuji, ale ani v tomto nastavení to nejede :(
Poslal jsem reklamaci na Hobbyking, na uvedený modul Spektrum a dostal jsem následující odpověď:
The module does not work correctly with spektrum bind and fly stuff after 2015.
It kinda links but doesnt work completely. Sorry for the inconvenience.
Snad to někomu pomůže při nákupu.
PS Vypadá to, že mi reklamaci uznají a vrátí peníze.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 0:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2159
Bydliště: Nitra Slovensko
Niektoré ESC vedia merať napr. napätie, prúd (napr. Hobywing V4) Nieje niečo na logovanie to do telemetrie FrSky? A už sú aj prvé FrSky ESC, tam by mohla fungovať nieaká telemetria, keď má smárt port.
https://www.horusrc.com/en/frsky-fresc32-80a.html


Přílohy:
esc-80a-1.jpg
esc-80a-1.jpg [ 3.04 KiB | Zobrazeno 640 krát ]

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Naposledy upravil juraj.jurej dne úte 03.04.2018 20:52, celkově upraveno 3
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 18:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1199
Bydliště: Šternberk, ČR
FrSky R9M
https://rcstudio.cz/cs/vysilaci-moduly/ ... y-r9m.html

Ahoj FrSky R9M mudul do Taranise Plus.
Jak je to s tímto modulem zle používat v EU s výkonem 500mW a bude fungovat telemetrie?

Bude vůbec fungovat telemetrie u taranise v externím slotu? Ne zároveň, ale aby šla telemetrie na interním i externím modulu bez nějakého přehazování kabelů atd.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 19:05 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Telemtrie jede jen na 25mW. Radio dovede cist telemtrii jen z jednoho zdroje, tzn jen z interniho nebo externiho modulu.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 21:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2208
Bydliště: Zavar, SK
juraj.jurej píše:
Niektoré ESC vedia merať napr. napätie, prúd (napr. Hobywing V4) Nieje niečo na logovanie to do telemetrie FrSky?

S logovaním Hobbywingu ti neporadím, ale na meranie prúdu používam APM power moduly, stojí to pár korún a na bežné použitie stačí. Ak lietaš X-kové prijímače ( ja lietam D8R, tie majú dva analógové vstupy ) tak si môžeš zbastliť OpenXSensor, ten vie merať aj napätia.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 21:32 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
FrSky konecne vydava 35 a 80A regly s telemtrii.
https://www.frsky-rc.com/product/fresc32_80a/

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 21:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2159
Bydliště: Nitra Slovensko
RCStudio píše:
FrSky konecne vydava 35 a 80A regly s telemtrii.
https://www.frsky-rc.com/product/fresc32_80a/



Však ho v predchadzajúcom mojom príspevku spomínam, len som sa nedočítal čo merajú a ako fungujú. (ako sa to nastaví v rádiu) Bude musieť vísť nová verzia Open Tx. (cez čo sa programuje a pod.)

Teraz som si stiahol manuál, tak tam vidím, že merá teplotu, prúd a napätie. Je tam aj popis nastavenia v Open TX, parametre ESC cez program BLHeli, takže super! Len nech rozšíria sortiment.

https://www.frsky-rc.com/wp-content/upl ... 32_80A.pdf

ESC 35A neidím?

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Naposledy upravil juraj.jurej dne úte 03.04.2018 23:59, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 21:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2208
Bydliště: Zavar, SK
RCStudio píše:
FrSky konecne vydava 35 a 80A regly s telemtrii...

Cena celkom dobra, len ten 5V BEC by mohol dat viac amper, 3A su nie vela :-( A aspon nejake moznosti nastavenia vystupu by sa tiez hodili.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 22:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2159
Bydliště: Nitra Slovensko
ddano007 píše:
Cena celkom dobra, len ten 5V BEC by mohol dat viac amper, 3A su nie vela :-( A aspon nejake moznosti nastavenia vystupu by sa tiez hodili.


No ten SBEC nieje bohvie čo, možno to v budúcnosti vylepšia, ale úspora miesta, hmotnosti je super a nakoniec aj ceny. (senzor napätia + prúdu) Hlavne pri odbere nad 40A, keď sa nedá vyuźiť Curent senzor 40A. Ešte mohol merať otáčky motora.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Naposledy upravil juraj.jurej dne stř 04.04.2018 14:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 8:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1199
Bydliště: Šternberk, ČR
RCStudio píše:
Telemtrie jede jen na 25mW. Radio dovede cist telemtrii jen z jednoho zdroje, tzn jen z interniho nebo externiho modulu.


Na 25mW asi nebude dosah větší než 2.4Ghz 100mW... ?
Na 500mW telemerie nejde vůbec, nebo TX vysílá 500mW a RX jen 50mW?

Vyšší radia umí telemetrii z obou modulů?

U Taranise se pak jak přepíná mezi telemerií interní a externí? Jen volbami nastavení modelu nebo se musí něco (nějaké kabely) přepojovat?

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 8:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2016
Příspěvky: 286
Bydliště: Kutná Hora
Vyšší radia umí telemetrii z obou modulů?

Dovolím si odpovědět dříve, než Honza (co vím):

Wormsnake píše:
Na 25mW asi nebude dosah větší než 2.4Ghz 100mW... ?


- je stoprocentně větší, vlny na nižší frekvenci se lépe šíří....


Wormsnake píše:
U Taranise se pak jak přepíná mezi telemerií interní a externí? Jen volbami nastavení modelu nebo se musí něco (nějaké kabely) přepojovat?



- jen v nastavení modelu.

_________________
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 8:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jina frekvence naprosto jiny dosah a to podstatne vyssi.
Telemetrii lze cist jen z jednoho zdroje v jeden cas.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1190 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 80  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: LV, MomoBrut a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz