RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

FrSky Taranis - páté pokračování
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=80527
Stránka 36 z 80

Autor:  RCStudio [ čtv 12.04.2018 23:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Jak se, chova ten prijimac? Sviti zelene? Prenasi telemetrii?

Autor:  Netopyr [ pát 13.04.2018 8:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Ahoj,

mám prosbu na nějakého velmi ochotného modeláře. Pro ověření funkce telemetrie a případné donastavení bych chtěl rád vyzkoušet čidlo Frsky proudový senzor 150A.

https://rcstudio.cz/cs/senzory/68-fcs-150a.html

Našel by se někdo ochotný toto čidlo zapůjčit na vyzkoušení, cca 2-3 starty? Ideálně Praha a okolí, není podmínkou. Plně respektuji podmínky zapůjčení, případné škody nahradím.

Zřejmě by bylo možné i čidlo Unisens.

Děkuji za ochotu.

Autor:  thsoft [ pát 13.04.2018 10:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Ano, ve všech režimech spárování X6R svítí zeleně, přenáší telemetrii, ale serva se nehnou. Po výměně
za X8R vše chodí takže serva si nerozumí jen s tím 6ti kanálem, těma to nebude.

Tomáš

RCStudio píše:
Jak se, chova ten prijimac? Sviti zelene? Prenasi telemetrii?

Autor:  RCStudio [ pát 13.04.2018 14:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Pak neni nic snazsiho nez to poslat

Autor:  lubo1 [ pát 13.04.2018 15:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

thsoft píše:
Ano, ve všech režimech spárování X6R svítí zeleně, přenáší telemetrii, ale serva se nehnou. Po výměně
za X8R vše chodí takže serva si nerozumí jen s tím 6ti kanálem, těma to nebude.

Tomáš


Ak ti príjmač funguje s Taranisom a HXT900 a s Horusom a HXT900 nie potom nebude príjmač vadný....
Niečo robíš zle....
Ako to páruješ s Horusom - aký režim D8, alebo D16 ?
Ktorú voľbu vyberáš prvú CH1-ch8, alebo tretiu CH9 - ch16? ... treba vybrať prvú ....
Poprípade skús dať servo u horusu do kanálu 1 príjmača a nastav si mix kanál do kanálu 9....
pozri , či nemáš zapnuté Override v SF horusu....

Přílohy:
IMG_20180413_121347.jpg
IMG_20180413_121347.jpg
[ 77.74 KiB | Zobrazeno 1000 krát ]

IMG_20180413_121823.jpg
IMG_20180413_121823.jpg
[ 71.67 KiB | Zobrazeno 1000 krát ]


Autor:  thsoft [ pát 13.04.2018 22:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

jak jsem uvidel ten druhy obrazek tak me to docvaklo, ze by to asi mohlo byt ono, pri bindovani na novych systemech vyskakuje to pod okno, kde jsem automaticky vybiral aby to koncilo 16ch s telemetrii ale ono to asi znamena, ze nejsou mapovane kanaly 1-8 nebo tady spise 1-6 na pwm vystupy, ze ?

ja vychazim z toho ze 16ch umi tak to automativcky vybiram, tak to znovu zkusime az kamarada navstivim, to je dalsi matouci vec pri parovani.

dam vedet Tom

Autor:  ellet [ pát 13.04.2018 23:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

thsoft píše:
... Po výměně za X8R vše chodí takže serva si nerozumí jen s tím 6ti kanálem...
Ten byl ale teda spárován, asi omylem, správně... :)

Autor:  lubo1 [ sob 14.04.2018 1:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

thsoft píše:
jak jsem uvidel ten druhy obrazek tak me to docvaklo, ze by to asi mohlo byt ono, pri bindovani na novych systemech vyskakuje to pod okno, kde jsem automaticky vybiral aby to koncilo 16ch s telemetrii ale ono to asi znamena, ze nejsou mapovane kanaly 1-8 nebo tady spise 1-6 na pwm vystupy, ze ?

ja vychazim z toho ze 16ch umi tak to automativcky vybiram, tak to znovu zkusime az kamarada navstivim, to je dalsi matouci vec pri parovani.

dam vedet Tom

Prve dve volby znamenaju zevdo prijmaca su posielane kanaly 1-8 a druhe dve volby znamenaju, ze do prijmaca sa posielaju kanaly 9-16.... Da a to vyuzit, ore prenos 16 kanalov cez nabindovane dva ppm prijmace...
Volba 2 a 4 urcuje cez ktory pobezi telemetria....

Autor:  Wormsnake [ sob 14.04.2018 8:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Ahoj potřebuji pomoc s nastavením LUA scriptu k modelu.

Jak mám nastavit aby u modelu (koptera) se spouštěl telemetrický LUA script?
Kopter spárován nastaven telemetrická data posílá senzory nadetekovány.
LUA script ve složce na kartě ale neumím v nastavení modelu najít a aktivovat příslušný LUA script.

Autor:  thsoft [ ned 15.04.2018 0:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Znamená to, že do příjimače se posílají kanály 1-8 i na SBUS nebo jen na PWM signály ?

Tomáš

lubo1 píše:
Prve dve volby znamenaju zevdo prijmaca su posielane kanaly 1-8 a druhe dve volby znamenaju, ze do prijmaca sa posielaju kanaly 9-16.... Da a to vyuzit, ore prenos 16 kanalov cez nabindovane dva ppm prijmace...
Volba 2 a 4 urcuje cez ktory pobezi telemetria....

Autor:  Honzabr [ ned 15.04.2018 8:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Teda nechci se plést do odborné diskuse.Jsem v Horusu stále začátečník :oops: ale mně jdou na S-Bus kanály všechny a na PWM se kopírují 1-8 (9-16). Ale třeba mám něco blbě 8O
Honza

Autor:  ellet [ ned 15.04.2018 9:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

thsoft píše:
Znamená to, že do příjimače se posílají kanály 1-8 i na SBUS nebo jen na PWM signály ?
Všecho (snad) je popsáno třeba tady.

Autor:  RCStudio [ ned 15.04.2018 12:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Vsechny prijimace jsou v podstate 16k, co do nich posilame je otazkou nastaveni rozsahu kanalu u interniho modulu 1-8 s cyklem 9ms a 1-16 s cyklem 18ms.
Prijimac pak dekoduje do vystupu PWM 1-8, resp rozsah portu daneho prijiamce. Nektere prijimace umi premapovat vystupy PWM treba na 9-16 nicmene z SBUS stale jede 1-8 resp 1-16k.

Autor:  Netopyr [ úte 17.04.2018 19:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Ahoj všem,

chtěl bych touto cestou poděkovat Honzabr, který zareagoval na mou prosbu a neváhal mi zapůjčit proudové čidlo. To jsem nainstaloval, vše fungovalo a splnilo vše co jsem čekal.

Moc si vážím ochotných a vstřícných lidí jako je on. Jen víc takových hodných lidí mezi námi.

DĚKUJI

Autor:  matoni [ stř 18.04.2018 14:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: FrSky Taranis - páté pokračování

Wormsnake píše:
Ahoj potřebuji pomoc s nastavením LUA scriptu k modelu.

Jak mám nastavit aby u modelu (koptera) se spouštěl telemetrický LUA script?
Kopter spárován nastaven telemetrická data posílá senzory nadetekovány.
LUA script ve složce na kartě ale neumím v nastavení modelu najít a aktivovat příslušný LUA script.

Pokud se jedná o telemetrický skript:
- poslední obrazovka v nastavení modelu - DISPLAY nebo TELEMETRY (podle verze OpenTX)
Příloha:
opentx22.png
opentx22.png [ 1.48 KiB | Zobrazeno 505 krát ]
- skript uložen na SD kartě, ve složce \SCRIPTS\TELEMETRY
- zobrazení telemetrické obrazovky - dlouhý stisk PAGE, ze základní obrazovky

Stránka 36 z 80 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/