Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 58  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 29.09.2018 10:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.2.2018
Příspěvky: 131
Bydliště: Praha
Luboš ZLÍN píše:
FrSky G-RX8
Přijímač je citlivý na otočení konektorů, prosím dbejte zvýšené opatrnosti při připojování.

https://rcstudio.cz/cs/prijimace-rady-x ... g-rx8.html


A co si má člověk představit pod pojmem "citlivý na otočení konektorů"? :?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 29.09.2018 11:48 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5570
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
U provnich verzi GRX8 nebyla ochrana otoceni konektoru. Otocenim se dany kanal odpalil, jednalo se asi o 60-80 prvnich ks. V dalsi revizi GRX8 to bylo jiz opraveno.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 7:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17743
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Uklizeno, technické záležitosti zde.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 7:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3893
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 14:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 561
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Máte nějakou zkušenost s multiprotokolovým modulem "Jumper JP4IN1" ve vysílačce TARANIS? Nebo v jiné?

Konkrétně mi jde o protokoly DSM a Syma, případně Devo.
https://hobbyking.com/cz_cz/jumper-jp4i ... odule.html

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 15:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4587
Bydliště: Praha ČR
Zrovna tenhle nemám, ale je to dost na jedno brdo - jeden opensource návrh, dělaný v x klonech (tedy vlastně jsou ty verze dvě, ale princip stejný).
Mám to samé koupené jinde v Taranisu a celkem chodí.
DSM protokol ale neumí, umí až DSM2 a pak nějaké verze DSMX (tipuji ale, že bylo míněno právě tohle, původní DSM už se dnes moc nevidí). Tohle jsem dokonce zkoušel a jede to, pro různé BnF hračky bez námitek, ale upozorňuji, že je trochu na diskusi dosah, jako plnodosahové Spektrum si s tím moc jistý nejsem. Syma a Devo tam je, ale to jsem nezkoušel, já s tímto modelem asi nejvíc létám s Flysky AFDHS2A a to šlape dobře, v tomto případě jsem dokonce u jednoho copteru létal i přes 400m daleko (poctivý údaj, žádný "odhad" a funkce absolutně OK, takže tady je asi dosah slušný.

EDIT - protokoly podrobně viz https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... Details.md - je tam i to upřesnění, co umí u Spektra atd.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 19:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 561
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
tomashr píše:
Zrovna tenhle nemám, ale je to dost na jedno brdo - jeden opensource návrh, dělaný v x klonech (tedy vlastně jsou ty verze dvě, ale princip .

OK, díky za referenci. Myslel jsem skutečně DMS2/X. Jde mi spíš o nějaké malé BnF třeba Blade mCPx a pod. Takže dosah nebude až tak důležitý. Na větší vzdálenosti bych využil nativní FrSky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 25.10.2018 21:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2015
Příspěvky: 237
Bydliště: Česká Třebová
Obrázky: 0
Jen trochu statistky,kolik z vás majitelů mělo problém s tímto rádiem.(není to provokace :D ,jen získání ifo před eventuélní koupí)

_________________
Flop 2 (EPP),Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Fly sky Fs-I6


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 5:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 171
Bydliště: Dolní Kounice
patamatix píše:
Jen trochu statistky,kolik z vás majitelů mělo problém s tímto rádiem.(není to provokace :D ,jen získání ifo před eventuélní koupí)

Taranis-E bez problémů, přestala fungovat aretace závěsu - vyřešeno velmi rychle, v provozu velmi často a na akcích v dost často prašné prostředí
Taranis X7 bez problémů, je u kolegy a je v provozu prakticky každý den, také prašné prostředí
Taranis plus bez problémů, málo namotaných hodin, rekreačně
2x X-Lite bez problémů - absence konektoru učitel/žák :( , jeden je u kolegy a je v provozu prakticky každý den

brum z repráčku prakticky u všech modelů Taranise :(, jinak deska, nebo kabeláž zatím nikde žádný problém

Horus nemám žádný


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 6:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2011
Příspěvky: 314
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 5
Taranis-E (třetím rokem) - po výměně trvdých kablíků (uvolňovaly konektory na desce) od gimbolů a později i jejich výměna za hallové je to OK.

_________________
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Taranis-E | F3B/F | 100" Django ...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 7:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1656
sakulajda píše:

brum z repráčku prakticky u všech modelů Taranise :(,


To je asi jediná věc, která mi vadí, ale dá se to výrazně utlumit změnou polohy antény.

A ještě mi přijde naprosté zbytečné dávat do kufříku ochranu kniplů. V životě jsem nepoškodil knipl víkem kufru. Pravda, v žádném nebyly ty vrchní bloky pro fixování rádia tak tvrdé a tak blízko kniplu, aby ho v jiné než středové poloze poškodily. A když rádio vyberu, prakticky pořád mi ty plasty spadnou (stačí změnit způsob vybírání) a po zapnutí rádio řve, ze páka plynu není ve výchozí poloze.

Problém to je, když máte nastaveno ovládání hlasitosti hlasového výstupu (u mne na podruhé levý boční otočný potenciometr, pro úraz ruky ho nemůžu používat na plynulé ovládaní modelu). Hlasitost upozornění je na střední hodnotě, ideální, když si s rádiem hrajete o půlnoci a rodina spí...

Problém knyplu odstraním příští týden, vyrobím si vložku pro vysílač do svého většího kufříku, kde mám i nabíječku a malé baterky plus pár drobností, tam se o levý knipl nebudu muset bát a ty plastové kužely skončí v propadlišti dějin.

V podstatě jsem šťastný modelář. Kdybych se svými předcházejícími rádii měl takovéto "problémy" !

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 9:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 152
Bydliště: SR
Mám horus x12s a celá sezóna bez problémov, všetko ide ako má.
Michal


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 10:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 643
Bydliště: Žďár n. S.
patamatix píše:
Jen trochu statistky,kolik z vás majitelů mělo problém s tímto rádiem.(není to provokace :D ,jen získání ifo před eventuélní koupí)
Měl jsem v záruce problém s mikrospínačem tlačítka Enter. Zavolal jsem na RCstudio a p. Urbánek mi obratem poslal dva náhradní mikrospínače v obálce - reklamace vyřešena za dva dny.
Kolegovi se promačkaly kryty těchto tlačítek, taky to vyřešil snadno.
Nešla mi dodaná SD karta, tak jsem ji prostě vyhodil, jiná šla v pohodě.
Takže drobné prkotiny se vyskytly, jinak pohoda. Hlavně s RCstudiem je perfektní domluva, v případě potřeby poradí telefonem.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 11:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4587
Bydliště: Praha ČR
patamatix píše:
Jen trochu statistky,kolik z vás majitelů mělo problém s tímto rádiem.(není to provokace :D ,jen získání ifo před eventuélní koupí)


Brum v repro mají asi všichni, tohle je prostě návrhářský kix, doufejme, že jde jen o brum a nehrozí někdy i vážnější chyba v "EMC slučitelnosti".
Občas se nechová zcela korektně připojení k počítači, neměl jsem zatím motivaci přesně zkoumat závislosti, vesměs pomohlo "vysunout-zasunout".
V mém případě dále (Taranis Plus SE) musím konstatovat, že je až ubohá kvalita bočních otočných ovladačů - viklají se a mají dost nejasný konec rozsahu - tohle bych tedy u SE, což cenově zas takový lowend není, čekal lepší :(

Jinak zatím funguje, spínače mi drží (ale nevyužívám nějak příliš intenzivně).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 11:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3893
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Jednou se dostal Taranis plus po záruce do stavu, kdy nefungovalo tuším programování přes PC.
Po kontaktu RC studia pan Urbánek toto vyřešil přes vzdálené připojení, kdy jsem mu na chvíli povolil přístup na mé PC.
Nevím, která jiná značka poskytuje stejný servis.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 58  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Exabot [Bot], Martin_HU a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz