Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 928 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 62  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2018 19:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Joker píše:
Zdravím, po zapojení modulu GPS to trvalo asi 2 minuty než se chytil. Položil jsem přijímač na dvoře vedle kůlny a opsal si souřadnice z vysílače. Po zadání souřadnic do Mapy.cz to zobrazilo bod, který byl asi 1 m od přijímače. Takže přesnost vynikající.. Jenom rychlost má zpoždění. Hezký den.


Všetko pekné, ako statické GPS môže byť, ale my to chceme do lietadla. Potom uvidíš čo sa začne diať. Výpadky, rýchlosť nezmysli atď.

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2018 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 558
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
juraj jurej, zajtra dam screen obrazovky, neviem kedy ti vynecháva pri akej rychlosti, no nič som si nevšimol, zatial podla GPS 80 km/h , dal som logovat ako som išiel z dvora, lietal som a po pristatí som išiel naspäť, žiadne velké odchylky som si nevšimol položil na to iste miesto a vypol logovanie.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2018 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
ingwarr píše:
juraj jurej, zajtra dam screen obrazovky, neviem kedy ti vynecháva pri akej rychlosti, no nič som si nevšimol, zatial podla GPS 80 km/h , dal som logovat ako som išiel z dvora, lietal som a po pristatí som išiel naspäť, žiadne velké odchylky som si nevšimol položil na to iste miesto a vypol logovanie.


Možno si mal šťastie, alebo inú výrobnú várku. To nabehnutie my nevadí do 5 min. (nikdy som to presne nemeral) Ale mám hlásenie (resp. mal som) rýchlosti, výšky a hlasilo to bludy. A log cez Google Earth Pro bola prerušovaná dráha. Teraz ho už nepoužívam ale najbližšie ho do nového modelu skúsim či si to nerozmyslel, alebo niečo nevyriešil novší Open TX.

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2018 23:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1725
Bydliště: Palkovice
juraj.jurej píše:

Možno si mal šťastie, alebo inú výrobnú várku. To nabehnutie my nevadí do 5 min. (nikdy som to presne nemeral) Ale mám hlásenie (resp. mal som) rýchlosti, výšky a hlasilo to bludy. A log cez Google Earth Pro bola prerušovaná dráha. Teraz ho už nepoužívam ale najbližšie ho do nového modelu skúsim či si to nerozmyslel, alebo niečo nevyriešil novší Open TX.



tak s tím novým Open TX to taky nefunguje. Na Google Earth Pro je čára jen v počátku letu, pak jen jezdí samotná šipka bez vytváření čáry. Přitom data v Open TX jsou. V první verzi Open TX to běhalo dobře. Soudruzi z FrSky někde asi udělali chybu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 11:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Pritom ten senzor nebol najlacnejší. Taká hračka dron za tie peniaze pristane na heliport bez problémov.
Je to šmejd GPS.

Aj Curent senzor 40A nieje výhra. To mal byť min. 60-80A na tú veľkosť a hmotnosť. Aspoň na motory 2820 (3542) Tie berú 40A a viac pri bežnom používaní. Majú ešte čo doháňať. Často sa čudujem aké nezmyselné výrobky vypusťia na trh, kto tam vôbec rozmýšla a navrhuje to. Hlavne niektoré prijímače, ESC a tele. senzory.

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 16:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8553
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:
Pritom ten senzor nebol najlacnejší. Taká hračka dron za tie peniaze pristane na heliport bez problémov.
Je to šmejd GPS.

Aj Curent senzor 40A nieje výhra. To mal byť min. 60-80A na tú veľkosť a hmotnosť. Aspoň na motory 2820 (3542) Tie berú 40A a viac pri bežnom používaní. Majú ešte čo doháňať. Často sa čudujem aké nezmyselné výrobky vypusťia na trh, kto tam vôbec rozmýšla a navrhuje to. Hlavne niektoré prijímače, ESC a tele. senzory.

Kúp si tento https://www.sm-modellbau.de/GPS-Logger-2-und-Zubehoer
Nabieha za pár sekúnd. Používam ho 2 roky a max. spokojnosť.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 16:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 128
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Standa Stuchlý píše:
Změna nastavení z 1s na 5s mne popravdě nenapadla. Dík za nakopnutí.


To jsi asi špatně pochopil.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 17:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 558
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
tu je kde som zapol GPS a kde vypol, stále to je u mňa na dvore,mne to stačí, nie som vojsko ani geodet :lol:

a ešte porovnanie výškomeru grafu FRSKY, a grafu GPS, nebola vynulovaná telemetria tak GPS ukazuje nadmorskú výšku :wink:
Spodný graf je rýchlosť.


Přílohy:
frsky gps presnost.JPG
frsky gps presnost.JPG [ 57.85 KiB | Zobrazeno 494 krát ]
telemetria-1.jpg
telemetria-1.jpg [ 33.75 KiB | Zobrazeno 494 krát ]

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 17:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
LV píše:
Kúp si tento https://www.sm-modellbau.de/GPS-Logger-2-und-Zubehoer
Nabieha za pár sekúnd. Používam ho 2 roky a max. spokojnosť.


Poznám resp. uvažoval som v minulosti hlavne o UniSens-E (ten je super). Ale bál som sa či to bude 100% spolupracovať s Open TX. (ktorý sa často mení) Teraz už mám doma asi 10 senzorov FrSky tak už na to kašlem. Uvidíme čo prinesú sľubované nové ESC so zabudovanými senzormi. Ten 80A zatiaľ nič moc.
https://www.sm-modellbau.de/UniSens-E-XT60

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 17:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
ingwarr píše:
tu je kde som zapol GPS a kde vypol, stále to je u mňa na dvore,mne to stačí, nie som vojsko ani geodet :lol:

a ešte porovnanie výškomeru grafu FRSKY, a grafu GPS, nebola vynulovaná telemetria tak GPS ukazuje nadmorskú výšku :wink:
Spodný graf je rýchlosť.


No tebe to ukazuje celkom fajin. Ja už tie logy nemám, ale to boli čisté bludy a výška aj 1200m! Ešte ho niekedy skúsim, ale neverímu.

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 17:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 558
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
juraj.jurej tiež som išiel z rizikom že to nemusí správne fungovať, podľa toho čo som tu čítal, povedal som si skúsim to 40€ ma nezabije :lol:
Stále používam OPEN TX 2.1.9 ako bol nainštalovaní vo vysielači z RC studia, prijímače nemám zo stabilizáciou tak nemením OPEN TX, Na testovanie som kúpil stabilizáciu od Dualsky FC-151.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 23:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1725
Bydliště: Palkovice
juraj.jurej píše:

Poznám resp. uvažoval som v minulosti hlavne o UniSens-E (ten je super). Ale bál som sa či to bude 100% spolupracovať s Open TX. (ktorý sa často mení) Teraz už mám doma asi 10 senzorov FrSky tak už na to kašlem. Uvidíme čo prinesú sľubované nové ESC so zabudovanými senzormi. Ten 80A zatiaľ nič moc.
https://www.sm-modellbau.de/UniSens-E-XT60



UniSens-E s Open TX spolupracuje dobře. Mám a nelituji za něj peněz. Měří vše a přesně a přitom se všude vejde. O GPS Loggeru k UniSens-E uvažuju delší dobu. Asi se svěřím babině, co by mohl Ježíšek přinést. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 23:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1725
Bydliště: Palkovice
Solim Namez píše:

To jsi asi špatně pochopil.


Možná. Bral jsem to jako informaci, že se s tím dá něco dělat. Momentálně na to stejně nemám čas a navíc uvažuji, že jej prodám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 17.11.2018 7:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1063
Bydliště: Brno
GPS jsem kupoval na jaře tohoto roku, funguje k mé spokojenosti.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 17.11.2018 14:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 667
Bydliště: Vyškov, ČR
[quote="juraj.jurej"
Aspoň na motory 2820 (3542) Tie berú 40A a viac pri bežnom používaní. Majú ešte čo doháňať. [/quote]

Tak si kup 150A senzor. Používal jsem ho a dokáže přesně změřit i malé proudy. Měří bezkontaktně, takže při jeho poruše nehrozí přerušení napájení.
https://rcstudio.cz/cs/senzory/68-fcs-1 ... &results=9

_________________
Taranis a pár poletuch


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 928 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 62  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz