Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 24.07.2018 14:26 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5570
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tomix píše:
Ale mate pravdu pisem hluposti pre vas kazdy kto ma z frsky problem pise hluposti.


Prominte? Pisu ze posuzovat system podle toho jestli me hlasi spatny signal a jinej to nehlasi je ponekud zavadejici.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 24.07.2018 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2000
Bydliště: Košice, SK
Tomix píše:
Mam pocit (a nie je to iba moj nazor)ze tieto problemi z dosahom vznikly az po prechode na EU LBT.

Ja mám LBT. Prešiel som naň plynule z non EU, cez prechodný EU, teraz LBT. Čítal a stále ešte občas čítam názory na problémy s dosahom v súvislosti s prechodom na LBT a neviem sa zbaviť dojmu, že to predovšetkým píšu užívatelia so vzťahom k technike, asi takým, ako je ten môj k móde, či vareniu a aj to len na základe toho, že to počuli od kolegu, či čítali na internete. Hlavne FB je studnicou múdrosti a zrelých úvah ľudí, čo sa vyznajú. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 24.07.2018 14:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 555
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Tomix bude mat dnes pekný deň, kopol si do FRSKY. Ja som sa dozvedel že prečo majú byť antény v trubičkách,tak to skúsim , doteraz som ich mal na voľno, občas mi to zahlásilo nízky signál a to som bol vo výške 500m a od seba ale 200m.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 24.07.2018 15:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 280
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
PavelKK píše:
Log nemám. Letadlo bylo nad polem asi 80m od kraje silnice s
min. provozem, proto se také nic nestalo (spadlo do vzrostlé řepky).
V okolí místa (1 km) není nic jiného než ta silnice a pole...
Ještě zkusím vyměnit přijímač protože mi to hlásí i při výškách 250m, vzdálenost
asi stejně, pokud semi zastíní při otočce obě antény. Antény mám dole v trupu
protažené dírkami ven. Chci jít ještě do větších modelů (více uhlíku) a tak
mě to netěší.

Na okraj:
Koupil jsem R9M + přijímač ale ten má s telemetrií menší dosah než 2,4GHz
měřeno na stejném místě na rovině (850m a už skončil, 2,4GHz hlásil až při 1,1km).
Tak teď je v šuplíku a tam asi zůstane...



Antény mám dole v trupu
protažené dírkami ven


Ako ja neviem citat alebo je na tomto nieco nezrozumitelne???

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 25.07.2018 12:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 180
Bydliště: Olomouc
Nějak se tu nic neděje, tak jestli jsem na fóru tak jeden názor...

Povím Vám na rovinu že jsem zklamaný. Pokud se podíváte na první vlákna na fórech o Taranisu
tak zjistíte, že jsem byl jeden z prvních co si ho pořídil (v zahraničí) a hned ho začal upravovat. OpenTX
a jeho podpora je FANTASTICKÁ. Jediné co mi chybělo v té době trošku lepší "páčky" ale ty nakonec
přišli a to včetně magnetických snímačů. R. Mrázek začal vydávat videa k nastavování mixů atd. opět
paráda. Pak kluk z Brna začal prodávat Frsky, stal se výhradním distributorem, opět paráda. Chytil to
za dobrý konec i s podporou na fórech, paráda. Už jsem nemusel nakupovat u T9hobby.uk a jinde...
A teď do toho nové rádio Horus, opět paráda.

Ale tohle všechno nevyváží jednu věc...a tou je kvalitní a BEZPROBLÉMOVÉ spojení s modelem.
Kluci na letišti už mají z toho srandu...poznámky typu "Dělej něco padáááá ti letadlo..." (všichni dokola
Jeti a Futaby...a co je na tom nejlepší nebo "nejhorší" nikdo žádné antény neřeší - aspoň o tom nevím).
Kolega létající uhlíkové "košťata" v nějaké té nóbl kategorii FXXXXX (nic proti nikomu, kdo umí ten umí
a patří mu pochvala), prostě vystrčí ven dva drátky a létá. Jeho TX má taky info o spojení ale nikdy
neměl i při větších vzdálenostech problémy.

Takže co teď... než se definitivně rozhodnu jestli zůstat nebo utéc z bojiště. Jako první tam nainstaluji
Frsky systém NON LBT a vrátím OpenTX, pokud to zvládnu...půjdu na letiště to otestovat (několikrát).
Pokud pomůže zůstávám pokud ne tak...opravdu nevím. Asi uplatím programátory Futaby ať mi napíšou
pro jejich rádio FW s OPENTX nebo brknu do Jeti ať napíšou programový doplněk OpenTX 2.2.1 (zajisté
po řádné registraci...) si ho rád koupím (vezmu ještě jeden "job" abych tedy na ten doplněk měl).

Prosím, nikoho jsem nechtěl urazit je to jen můj názor a tak to vidím já.
Zatím díky za pomoc ať NÁM TO LÍTÁ...dobrá přistání.

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Hyperion


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 25.07.2018 13:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7412
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Poslouchej Pavle a kerý ty si? Máš rádio třeba ode mě? Jestli jo, tak samozřejmě nějaké "padááá ti letadlo" nepřipadá v úvahu! Ovšem na základě (mnoha) zkušeností se "závadama FrSky" které záhadně mizí v mých rukou resp. v mém letadle, hodnotím jen to co vidím a co si můžu sám ověřit.
Neříkám ani tak, ani tak, jen jsem prostě vopatrnej :)

Jestli máš rádio ode mě nebo RC Studia tak není důvod sténat a krvácet, ale vrazit to mě nebo Honzovi na ověření. :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 26.08.2018 10:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 180
Bydliště: Olomouc
Tak jsem to šel zaznamenat při letu a vše vyfotil. Vysílač Horus X12, přijímač X8R, antény přijímače L/4 v pevných trubičkách v 90 stupních svisle za kabinou, protokol NOLBT, vzdálenost letatadla max 150m, výška max. 180m - vše viz fotky. Opět to hlásilo nízký RF signál - viz telemetrie. Na trupu jsou vidět dírky kde byly antény předtím a to horizontálně opět v 90-ti stupních. Chování stejné... Ještě jsem rozebral vysílač a zkontroloval vnitřní anténu (jen jedna a nic moc, jen můj názor). Připojení externí
antény nepomohlo (při testu dosahu ano, ale ve "vzduchu" ne).

Jaký máte průměr RSSI při těchto vzdálenostech a výškách? Osobně bych očekával při této vzdálenosti a zaclonění tak kolem 50-60 ale určitě ne pokles pod 45...


Přílohy:
Schránka 01.jpg
Schránka 01.jpg [ 42.3 KiB | Zobrazeno 934 krát ]
IMG_20180826_101814.jpg
IMG_20180826_101814.jpg [ 60.22 KiB | Zobrazeno 934 krát ]
IMG_20180826_101948.jpg
IMG_20180826_101948.jpg [ 69.68 KiB | Zobrazeno 934 krát ]
IMG_20180826_102253.jpg
IMG_20180826_102253.jpg [ 62.59 KiB | Zobrazeno 934 krát ]

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Hyperion
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 26.08.2018 10:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 180
Bydliště: Olomouc
Ještě foto antény ve vysílači...


Přílohy:
IMG_20180820_174837[1].jpg
IMG_20180820_174837[1].jpg [ 52.66 KiB | Zobrazeno 946 krát ]

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Hyperion
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 26.08.2018 10:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6457
Bydliště: Písek, ČR
Ta kabinka, to je skutečně uhlík nebo imitace? Protože při určitém natočení modelu (model čumákem k pilotovi) by karbonová docela slušně stínila.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 26.08.2018 10:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.2.2018
Příspěvky: 131
Bydliště: Praha
Moc tomu nerozumím, ale ty antény jsou opravdu svisle? Mně přijde, že mají stejně daleko ke svisle jako k horizontálně :? .

_________________
Ahoj lidi, jak jde život?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 26.08.2018 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1037
Bydliště: Brno
Proč máš ty antény přijímače do V směrem vzhůru, když máš anténu ve vysílači vodorovně?? Já dávám V vodorovně.

Edit: Po druhém čtení tvého příspěvku jsem zjistil, že jsi měl i vodorovně, kde jdou vidět ty díry, o kterých píšeš? Nějak je přehlížím...
Jinak mám Vantac od Frsky, řídím to Xlitem, antény jsou tam továrně nabastlené za baterkou a regulátorem, a přesto to funguje.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 26.08.2018 13:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.4.2016
Příspěvky: 38
Bydliště: Rychvald
Přidám své zkušenosti.
Mám X9E od roku 2016. Z oficiální české distribuce. Hromadu různých X přijímačů 4,6,8 i se stabilizací. Létam i větrioně. Za celou dobu jsem neměl problémý s dosahem. Pokud bych něcotakového zaznamenal řešil bych to s dodavatelem. Takže za mě dobrý. Určitě se najdou ojedinělé případy a to u každé značky. Myslim že pro česko ma FrSky dobře zvoleného dodavatele. Pokud by ten systém byl tak katastrofální tak by se asi už neprodával a to ani jinde v evropě.
Pamatuji si na podobné články o JETI Duplex cca před desetilety. Pro některé absolutně nespolehlivý systém, který by si nedali ani do polystyreňaku.Ty diskuze se tu dají dohledat. Duplex jsem měl jako externí modul a fungoval spolehlivě. Akorát pro mne jako rekreačního modeláře je to cenová kategorie kterou neakceptuji.
Stále platí, co se může pokazit to se taky pokazí. Takže řešit záruku nebo autorizovaný servis. Jistě se problém odhalí.

Tak ať vám to lítá.

_________________
Taranis X9E a různé poletuchy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 26.08.2018 14:19 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5570
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Muzu popriosit o ten logfile?

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 26.08.2018 15:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 137
PavleKK: jednoduché řešení, zkus (jestli máš) osadit do éra jiný přijímač. Měl jsem s jedním přijímačem stejné potíže, po konzultaci s Honzou jsem vyměnil vstupní integráč čímž se potíže beze zbytku odstranily.

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2018 14:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 180
Bydliště: Olomouc
Tady jsou logy, vždy se jedná o asi 6min lety, ne vždy jsem to zapínal hned ale to je poznat z výšky a proudu do motoru.
Dva dny po sobě 25.8.2018 na jednu anténu Horuse a 26.8.2018 na dvě antény (interní + externí).


Přílohy:
LOGS.rar [40.98 KiB]
48 krát

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Hyperion
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], supan a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz