Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 238 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 18:45 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Na zakladni desce je mala baterie ktera ma drzet jen cas, nic vic, bude asi mrtva.
https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/37 ... r1220.html

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 19:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Jasně rozumím.
Děkuju za jasnou a rychlou odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 20:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 148
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Také jsme tento týden měnil za novou :)

_________________
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
FrSky Horus, Taranis Q X7S, X-Lite


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 04.03.2019 18:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2005
Příspěvky: 239
Zdravím.
Chtěl bych se zeptat,zda někdo neví kde se dá sehnat držák vysílače dle fotografie.
Děkuji Boban


Přílohy:
háky Horus X12S.jpg
háky Horus X12S.jpg
[ 44.67 KiB | Zobrazeno 1426 krát ]


_________________
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 04.03.2019 19:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6660
Bydliště: Písek, ČR
Poslal jsem ti SZ.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 04.03.2019 20:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 140
A není lepší pult ??? Sám mám tento:https://rcstudio.cz/cs/pulty-a-prisl/283-pult-pro-horus-v2x.html

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 04.03.2019 20:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 203
Bydliště: Dolní Kounice
caleb píše:
Zdravím.
Chtěl bych se zeptat,zda někdo neví kde se dá sehnat držák vysílače dle fotografie.
Děkuji Boban

Také by mě tento typ "pultu" zajímal - nějaké sem kdysi našel https://www.t9hobbysport.com/flight-pad-transmitter-tray - https://www.t9hobbysport.com/flight-pad-universal-transmitter-tray, ale těžko říct, jak by to sedělo. Navíc bych rád, ať se to dá lehce sundat, nebo oddělat držáky, ať se to dobře skládá do kufru.

Konkrétně ty háky jsem taky někde viděl, ale bylo to natvrdo přišroubované zespodu k vysílači, tím pádem zase problém s kufrem.
https://www.t9hobbysport.com/horus-neck-strap-support-arms
https://static.rcgroups.net/forums/attachments/8/0/2/1/6/a9600368-137-20161212_155229.jpg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 04.03.2019 22:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 637
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Na Horusu nemám vyzkoušené, ale na FC-28 jsem měl háky graupner.
I dnes jsem nějaké našel:
https://www.kostkamodelcentrum.cz/obcho ... ozka=30832

_________________
Pepa - ( DC-16, FX-32 ) Slim, Alka 13, EPP hračky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 12.08.2019 20:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Ahoj všem.
Chlapi mám na vás dotaz. Mám Horus X12S už asi necelý tři roky (Hned co vyšel a byl mezi prvníma skladem).
Za mě maximální spokojenost za celou tu dobu. Používám OpenTX
Ted po delší době si chci vyzkoušet externí anténu,ale ted ta moje otázka. (Přišla mi později dodatečně)
V nastavení modelu nastavím Interní+externí anténu a vše reaguje,jak má. Ale upřimně nevím,na co tam je externí anténa,když je tam už interní která funguje dobře. Skrátka co tím získám když budu používat obě dvě antény. A ještě,jestli ta anténa má být svisle či horizontálně.
A nebo jestli raději používat pouze interní anténu.
Jinak používám pouze interní modul žádný externí.
Všem moc děkuju za radu a odpověď.
Jsem s toho jen zmatený.
Všem díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 11:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 787
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Odpovím ti za Horus 10 (mělo by to být podobné). Testoval jsem dosah jak ve standardním režimu, tak v režimu testování dosahu a s externí anténou byly výsledky o chlup lepší, ale opravdu o chlup, nikoli řádově. Protože interní postačuje potřebám, po celou dobu létám na ní, a externí anténu jsem využil pro externí modul, aby jeho anténa tolik nečuměla zespod vysílače (navíc je částečně schovaná pod vysílačem, u 12 mnohem víc než u 10).
Anténu používám vodorovně, vzhledem k vysílacímu diagramu to vychází líp. Vesměs stojíš čelem k modelu nebo je model nad tebou, prakticky nikdy k němu nejsi bokem.
Pokud nemáš externí modul a dosah s interními anténami ti vyhovuje, netřeba externí k ničemu.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 12:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 166
Bydliště: SR
Jiri píše:
Odpovím ti za Horus 10 (mělo by to být podobné). Testoval jsem dosah jak ve standardním režimu, tak v režimu testování dosahu a s externí anténou byly výsledky o chlup lepší, ale opravdu o chlup, nikoli řádově. Protože interní postačuje potřebám, po celou dobu létám na ní, a externí anténu jsem využil pro externí modul, aby jeho anténa tolik nečuměla zespod vysílače (navíc je částečně schovaná pod vysílačem, u 12 mnohem víc než u 10).
Anténu používám vodorovně, vzhledem k vysílacímu diagramu to vychází líp. Vesměs stojíš čelem k modelu nebo je model nad tebou, prakticky nikdy k němu nejsi bokem.
Pokud nemáš externí modul a dosah s interními anténami ti vyhovuje, netřeba externí k ničemu.



Já mám X 12 S a môžem to len potvrdiť.
Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 16:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Ještě mě napadla jedna otázka.
Ta externí anténa má vykrýt signál při státě signálu interní antény a i naopak ??? Myslím jestli se ty antény mezi sebou přepínají když jedna má momentální strátu signnálu.Tuším že X10 má dvě interní antény,které se popřípadě mezi sebou přepínají.
A nebo je ta externí anténa skrátka jen na delší dosah když by interní už nedosáhne. Ale to se mi nikdy nestalo ani u větroně v 600m.
Upřimně,pak bych funkčnost externí anteny nechápal k čemu je tam dobrá když interní vše stíhá. Spíš bych to pochopil,jako zálohu před výpadkem interní antény. Létám vrtulníky a i malý výpadek signálu je fatalní. U letadla je to trochu jiný.
Proto se na to ptám.
Jinak klucí děkuju vám za odpověď a rychlou reakci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 18:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 787
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Zase odpovím za Horus 10. Deska VF dílu (ktreou možná budeme muset měnit kvůliva kompatibilitě Access protokolem) má čtyři anténní konektory, dva pro interní a dva externí anténu. Interní antény jsou zapojeny obě a vf díl si bere signál z té, co ho má lepší, to řeší vstupní díl automaticky. Jsou to páskové antény nalepené na čelní stěně a kryté plastem, šikmo nakloněné.
Externí anténa je pouze jedna (druhý konektor se nevyužívá), ale je mimo vysílač a ničím nekrytá, z toho možná vychází ten lepší trochu dosah.
Přepínání interní/externí se děje výhradně manuálně v softwaru, tj. nikdy se nepřepne za letu, ani když signál nestačí.
Takže pokud je přepnuto na interní, nemá žádný vliv, zda tam externí vůbec je, nebo je odmontovaná, nebo použitá jinak.
Pokud je přepnuto na externí, tak tam musí být a interní se neuplatní.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 20:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Jiří moc děkuju za vysvětlení.
Ale u X12S se v nastavení vysílače dá nastavit : Interní nebo Interní+externí a tím pádem jsem si myslel že když se nastaví
Interní+externí tak že běží obě současně a že se přepíná automaticky lepší signál za letu. Nevím jak je to v nastavení X10 třeba je to tam taky tak stejné. Nevím je to novější vysílač.
U X12S nejde nastavit interní a pouze externí je tam interní a interní+externí,takže druhý případ je obě zapnutý.Nevím.
Otázka je,jestli při zapnutí Interní+Externí antény v nastavení Externí anténa nevypne interní.Myslím softwarově.
Zkrátka že Externí anténa je provázáná s Interní a jen tu interní odpojí a jede pouze Externí.
Pak by mi to už dávalo smysl.
Diky za trpělivost.
Jen chci pochopit jak to vlastně funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 20:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 787
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
To je jen chyba překladu, p. Urbánek to tuším někde psal. Ve skutečnosti je to stejně, buď jen interní nebo jen externí

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 238 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: BoŠ, Google Adsense [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz