px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1076
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Šestistovku jsem nezkoušel ale pětistovku jsem nějaký čas létal v kombinaci Spirit+padla. Bylo potřeba došetřit na silnější serva a novou hlavu. :) Fungovalo to ale na nějaké velké blbnutí to nebylo. Bylo to určitě stabilnější. Můžeš to zkusit, fungovat to bude. Ta serva jsou ale pro záchranu strašně slabá a pomalá. Doporučuju snížit kolektiv při záchraně. Na těch defaultních 60% to hodně stoupá a je to větší zatížení pro serva i pohon. (Pokud máš úhly podle návodu.) Používám 40%.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Úhly mám,tak to nastavím.
Já lítám hlavně Makety a tím pádem maketové lítání.Tak že žádná akrobacie.
Jde mi třeba o to,když jsem ve visu a pomalu se otačím kolem své osy na místě a fouká vítr,tak abych to nemusel furt dorovnávat ručně a neutíkalo mi to furt někam.
Na blbnutí mám Spalovák taky 600 a tam mám ještě klasický Gyro jen na vrtulce.Taky to chci předělat,ale tam už je mi jasný,že budu muset koupit silný serva.
Mě ale jde hlavně o to maketové lítání.
No zkusim to než to dám do makety a uvidím jestli to bude znát.Jinak musím koupit silnější serva.Upřimně jsem ani nevěděl že jsou bezpádlové listy .Pádlový listy na bezpádlu je taky velký rozdíl ?
Jinak díky za rady,aspon vím na čem jsem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 14:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1671
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Ahoj.Koukám,že ses rozhodl trochu investovat.Pokud budeš chtít záchranu která Ti zachrání model v jakékoli krizovce,musíš počítat s tím,že řetěz je tak pevný jako jeho nejslabší článek :) .To by téměř znamenalo nahradit veškerou elektroniku takovou,která to ustojí.Samozřejmě záleží na stylu lítání.Pak se dá asi trochu slevit ale je potřeba přizpůsobit tomu nastavení.Takhle si to představuju já.Můj názor na lítání s heli znáš.Jednoduchost a žádné změny.Změna je problém :lol: .Občas taky uvažuju o bezpádlu,ne kvůli záchraně ale ze zvědavosti a bylo mi řečeno že na můj styl akrobacie bych ani lepší serva dávat nemusel protože je vůbec nenamáhám.Ty sice nelítáš tolik akrobacii ale tvůj styl je přecejen trochu agresivnější.Sám nevím kde je ten správný kompromis cena-kvalita ale když nepoužiješ to co doporučují ti kterým to funguje,řetěz by mohl prasknout a třeba na místě které si ani nepředpokládal .Doufám že se letos zas setkáme a uslyším od Tebe praktické rozdíly pádlo-bezpádlo.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 15:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Ahoj.
Určitě se sejdem a těším se. Určitě vím že máš s tím jak ty říkáš řetězem pravdu a lidi co my tu radí,tak ví o čem mluví a mám před každým úctu a hlavně si vážím každého názoru.
Mě už ta stabilizace láká delší dobu,vždyt víš.V létě sme se spolu o tom bavili.Jen jsem se furt nemohl k tomu rozhoupat.Letos sem se rozhodl že musím pokročit ku předu.Problém je v tom že o bez pádlu nevím nic,ačkoliv s pádlem mám tedy aspon si to myslím docela už slušný zkušenosti.Ale tohle je pro mě úplně nové.Ale myslílm si že to chce udělat jenom ten první krok a ono to už snad pujde.Ted jsem přes zimu Předělal Maketu Bell 206.Mám jí i v jiných barvách a tam pujde spátky pádlo,ale už se Spiritem.Pak mám nový přírustek taky 600 a to je už Bezpádlo a komplet se silnou elektronikou.Ale ten je už upravený do jiné makety.Tam budu kupovat taky Spirita a tan chci dát do Airwolfa.No ale ted je na řadě ten Bell,ale tam mám slabé serva a tak dám na rady a dám tam zpátky pádlo.Aspon poznám ty rozdíly.
Upřimně je to pro mě velká změna,takový přechod. Ale těším se na to.Vždyt víš jaký sem,já musím furt zkoušet něco jiného.Když jsem šel po prvé do OpenTX,tak jsem si myslel že to snad nedám.A dneska bych už jiný systém nechtěl.Ale vím že vše je boj.Naštěstí existuje tohle forum a když je problém,tak se tu najdou dobrý kluci který se snaží poradit a jim za to moc děkuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 17:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1076
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Rozdíl padla-bezpádlo v letu bude podle nastavení jednotky. Nemusí být vůbec žádný. Velký rozdíl je ale v nastavování mechaniky. Bezpádlová mechanika je na nastavení jednodušší ale musí být nezbytně přesně. Takové ty malé nedokonalosti v nastavení padlovky, které šlo dotrimovat nesmí být. Bezpadlo nelze trimovat. Vypnutí trimů je druhé nastavení ve vysílači po výběru typu modelu, které dělám při založení nového modelu. :)

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 17:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Rozumím.Hodně si stím pohraju a nebudu vůbec pospíchat.Snad to zvládnu.Děkuji ti za radu.Už jsem toho tolik pročet a věnuju se tomu už náký týden a to dost intezivně,že mě s toho bolí už hlava.Ale těším se na to jako malý kluk.Už aby bylo tepleji a mohlo se jít lítat.
Dobře že píšeš o těch trimech.Já si říkal,že se asi trimovat nesmí.A to platí i u pádla že?Prostě všechno nastavit jen na Spiritu.
Jak už jsem psal,mám ještě jedenu 600 bezpádlo opravdu ze silnýma servama,tak tam už to bude snad jednoduší podle těchto mých zkušenostech..Ale ted musím dořešit tu pádlovku.Ještě furt tápu v tom nastavení.Mám zatím spuštěný Demo,abych si to vyskoušel a co nevím dohledávám zároven v manuálu a furt sou věci který úplně nechápu.Než připojím jednotku,chci mít v tom jasno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 22:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Chlapci snad už poslední věc.
Nevím jestli na Horusu OpenTX musí být v Mixech jen přiřazené kanalály myslím např.CH1 kolektiv CH2 výškovka CH3 křidýlka a CH4 směrovka a nebo tam musí být Mixy ke kanálům CYC1,CYC2,CYC3. Zkrátka jak to bylo dříve když bylo Gyro jen na vrtulku.
Tohle jsem nikde nenašel.
Vím že jsem otrava,ale byl bych moc rád,kdyby mi někdo ještě stímhle poradil.
Popřípadě jak to má být ve vysílači nastaveno.
Moc vám všem děkuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: pon 15.01.2018 7:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 265
Bydliště: Černošice/Praha
Peggy píše:
Chlapci snad už poslední věc.
Nevím jestli na Horusu OpenTX musí být v Mixech jen přiřazené kanalály myslím např.CH1 kolektiv CH2 výškovka CH3 křidýlka a CH4 směrovka a nebo tam musí být Mixy ke kanálům CYC1,CYC2,CYC3. Zkrátka jak to bylo dříve když bylo Gyro jen na vrtulku.
Tohle jsem nikde nenašel.
Vím že jsem otrava,ale byl bych moc rád,kdyby mi někdo ještě stímhle poradil.
Popřípadě jak to má být ve vysílači nastaveno.
Moc vám všem děkuju.
Žádné mixování cykliky ve vysílači. To si dělá bezpádlo samo. Proto v něm nastavuješ typ cykliky

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: pon 15.01.2018 14:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Aha. předpokládám,že to platí i když tam mám pádlo a ve stabi zaškrtávám pádlo.
Platí to skrátka pro bezpádlo i pádlo že?
Moc díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: pon 15.01.2018 14:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 265
Bydliště: Černošice/Praha
Peggy píše:
Aha. předpokládám,že to platí i když tam mám pádlo a ve stabi zaškrtávám pádlo.
Platí to skrátka pro bezpádlo i pádlo že?
Moc díky.
Tak to pardon, že máš bezpádlo jsem přehlédl. Zeptej se přímo na fóru na stránkách Spirita. Nevím co přesně řídí Spirit při použití s pádly. Skoro bych si tipnul, že mixování musí dělat vysílač

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: pon 15.01.2018 15:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Ok.Nevadí.Naoíšu na Forum Spirita.
I tak díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: pon 15.01.2018 18:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 154
Bydliště: Nové Město na Mor.
At je to pádlo nebo bez, VŽDY se všechno nastavuje pouze v jednotce. Nikdy žádný mixy ve vysílači. U pádla se pouze zatrhne příslušné políčko, aby jednotka věděla, že je to pádlová mechanika...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: pon 15.01.2018 19:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
Moc děkuju za info.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: úte 16.01.2018 19:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Mělník
...............


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: kojak13, Lark, ok1uds, zdenek 304, zelkar a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz