Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: sob 07.07.2018 21:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.12.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: D.K.n/L
Lark píše:
Tu hlášku ti to hodilo hned při prvním pokusu? Když klepneš na "Product Info Read" tak to dekuje správný typ vysílače?
Hledal jsem update na Gr. stránkách, a pro MZ-32 jsem nenašel žádnou verzi, akorát návody, tak nevím jestli to teď maj někde jinde? Pro MZ-32 je ale ve FW US 4.9.3.2 zvlášť položka pro MZ-32 dowload, ale bez připojeného vysílače to nejde, takže neověřím. Jinak já si verze stahuju na disk a schovávám starší verze.


ano hned při prvním pokusu, a nedekuje to nic, protože původní soft už tam není, budu to muset poslat do servisu, ví někdo kdo se s tím zabívá?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: sob 07.07.2018 21:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jestli je koupený u nás, tak přímo u prodejce, nebo Trivox jako zástupce Gr. u nás.
https://www.trivox.cz/?section=contact
Ještě dotaz. Ta hláška se objevila před aktualizací, nebo až po tom zamrznutí? Tu funkci Emergency jsi zkoušel?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: ned 08.07.2018 7:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.12.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: D.K.n/L
Lark píše:
Jestli je koupený u nás, tak přímo u prodejce, nebo Trivox jako zástupce Gr. u nás.
https://www.trivox.cz/?section=contact
Ještě dotaz. Ta hláška se objevila před aktualizací, nebo až po tom zamrznutí? Tu funkci Emergency jsi zkoušel?


ta hláška se objevila v průběhu aktualizace a emergenci jsem zkusil a stejný výsledek. Trivox dělá i servis? Na stránkách nic takovýho nemaj.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: pon 09.07.2018 13:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2016
Příspěvky: 43
Bydliště: Praha 4
Já sám jsem dělal aktualizaci v pátek.
Nejdříve jsem odinstaloval staré FUS (Firmware Uprade Studio) a nainstaloval nové - verze 4.9.3.2
https://www.graupner.com/blog/detail/sC ... rticle/148
Mám to s kabelem usb, který přišel s rádiem. Rádio je nastaveno na velkokapacitní úložiště - Mass Storage
Kliknutím na stahování firmware mz-32 se objeví okno stažení. Tam je možnost buď holý firmware nebo zaškrtnutím i stažení jiných věcí (návody, jazykové verze, hlasové upozornění - to jediné je zatím v CZ apod.)
Nekontroloval jsem SD kartu před aktualizací, ale připadne mi to jako kompletní obsah SD karty ke stažení.
Mohu potvrdit, že aktualizace se zaškrtnutím mi trvala na chalupě s mobilním připojením 4G cca půl hodiny.
Oproti samotnému FW, který trval cca minutu a půl.
Jediný způsob, jak aktualizovat mz-32, je přes Mass Storage nebo WLAN. Nastavení portu COM je určeno pouze pro zobrazení telemetrie v reálném čase.
Jinak ke zamrznutí mz-32: Na mojí staré mz-24pro platil tzv čtyřhmat. Všechny trimy do polohy k vypínači a ukazováčkem zapnout - nastal Hard Reset do továrního nastavení. Jednou jsem to použil a fungovalo to. Návod jsem vygooglil na netu. https://www.youtube.com/watch?v=F64ZSC0WAiU
Nevím zdali by to fungovalo u mz-32.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: pon 09.07.2018 15:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Díky za informace. O tom smazání předchozí verze FW update Staudia jsem nevěděl, protože jsem jen stáhnul jako instalační balíček ze stránky k vysílači a prostě jsem jí ručně nainstaloval. Dělal jsem to tak vždy a měl jsem nainstalovaných několik verzí zpátky a všechny bez problémů fungovaly. Teď si uvědomuji, že se přeinstaloval i Driver pro USB převodník, a až po tvém upozornění jsem si přečet informace, že od v4.7 do toho zamontovali Java 8 a doteď nepodporuje Java 10. Při té ruční instalaci se to asi automaticky přepsalo a starší v4.x už nefungují, akorát v3.7 funguje pořád. Budu zase muset víc sledovat komentáře k verzím. :lol:
U té nové verze mě překvapilo, že už je tam i odkaz na HoTT TTS, ale bohužel podporuje všechny možné jazyky kromě češtiny. Tak asi bude pořád nejlepší TTSAutomate, který funguje skvěle. Za ten Hard Reset taky díky a doufám, že ho nebudu nikdy potřebovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: sob 18.08.2018 11:34 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.8.2010
Příspěvky: 47
Pomozte prosím, nevím jak V TTSAutomate uložit soubory do wav, nabízí se mi uložení pouze do psv.
Děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: sob 18.08.2018 12:02 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.8.2010
Příspěvky: 47
Už mi to funguje :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 12:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.4.2019
Příspěvky: 1
Lark píše:
Díky za informace. O tom smazání předchozí verze FW update Staudia jsem nevěděl, protože jsem jen stáhnul jako instalační balíček ze stránky k vysílači a prostě jsem jí ručně nainstaloval. Dělal jsem to tak vždy a měl jsem nainstalovaných několik verzí zpátky a všechny bez problémů fungovaly. Teď si uvědomuji, že se přeinstaloval i Driver pro USB převodník, a až po tvém upozornění jsem si přečet informace, že od v4.7 do toho zamontovali Java 8 a doteď nepodporuje Java 10. Při té ruční instalaci se to asi automaticky přepsalo a starší v4.x už nefungují, akorát v3.7 funguje pořád. Budu zase muset víc sledovat komentáře k verzím. :lol:
U té nové verze mě překvapilo, že už je tam i odkaz na HoTT TTS, ale bohužel podporuje všechny možné jazyky kromě češtiny. Tak asi bude pořád nejlepší TTSAutomate, který funguje skvěle. Za ten Hard Reset taky díky a doufám, že ho nebudu nikdy potřebovat.


I agree with you! Thanks for this information!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: čtv 30.05.2019 19:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 322
Bydliště: Černošice/Praha
Ahoj,
umíte někdo nastavit MZ-32 aby pípnul když je knipl v prostředku? Konkrétně knipl kolektivu na vrtulníku, kde mám v prostředku kolektiv 0. Povedlo se mi to udělat přes dva "controll switch" zkombinované s "logical switch" a na něj přiřazené pípnití přes "control notice". Jesti to neumí někdo jednodušeji...

_________________
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-32 HoTT
PříspěvekNapsal: čtv 30.05.2019 20:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 322
Bydliště: Černošice/Praha
Tak jsem to asi našel. Stačí v "switch set" omezit pro S1 rozsah spínání kolem středu a potom přímo S1 použít v "control notice"

_________________
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz