RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Jeti DS-12
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=83522
Stránka 33 z 51

Autor:  Solim Namez [ pon 24.06.2019 9:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

HonzaS píše:
Protože v mode 1 (nejpoužívanější) pak očíslování kniplů odpovídá kanálům.


Potom ale neodpovídají ty šipečky vedle čísel u páček. Já v tom teda moc logiky nevidím.

Autor:  Kuba78 [ pon 24.06.2019 10:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

HonzaS píše:
bacha, taky jsem přecházel z Graupner (MX 22) a nejdřív jsem si jeti kniply povolil a pak je zas utahoval. Doporučuju vzít nějaký éro a ladit to podle lítání, ne podle pocitu na zemi. A gratuluju k červený! Aspoň ti na to tolik nepolezou brouci.

H.


no ty mas myslim taky cervenou ne :-) zatim sem to nepovoloval jak pisu az po litani nejdriv to vyzkousim. Ale jelikoz ty mas i DS24 tak se chci zeptat - 24ka ma tu tuhost kniplu uplne stejnou?

Autor:  MartinMartin [ pon 24.06.2019 21:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Zde je odkaz na nějaké fotky DS-12 Black http://rcmania.cz/gallery/album.php?album_id=824

Autor:  HonzaS [ úte 25.06.2019 14:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Kuba78 píše:

no ty mas myslim taky cervenou ne :-) zatim sem to nepovoloval jak pisu az po litani nejdriv to vyzkousim. Ale jelikoz ty mas i DS24 tak se chci zeptat - 24ka ma tu tuhost kniplu uplne stejnou?


Mám :-) Tuhle fotku jsem posílal i jeťákům :-)

Tuhost mi připadá stejná jako na 24. Kniply se asi nastavujou na nějaký default tuhost a pak je dávají do DS-12, DS-14, ... kovový do DS-16, DS-24, DC-... Když jsem lítal s DS 12, neměnil jsem nic kromě délky kniplů na maximum. Létám palcema, tak mi to tak přijde pohodlnější. U DS-24 jsem ladil tuhost kniplu plynu kvůli halový akrobacii - ve visu je potřeba s plynem hýbat opravdu o kousíček tam, o kousíček zpět, a když jde knipl moc ztuha, tak tlačíš, tlačíš a skočí moc. Tak tam se trochu si s nastavením pohrát vyplatilo. S DS-12 jsem s halovkou ještě nelítal, tak možná v zimě.

Ale u úplně první DS-16 jsem si kniply přešteloval, a pak se po prvních lítáních vrátil v podstatě k původnímu nastavení. Bez letadla jen na zemi se to ladí blbě.

H

Přílohy:
IMG_20190608_204255.jpg
IMG_20190608_204255.jpg
[ 164.88 KiB | Zobrazeno 1427 krát ]


Autor:  MartinMartin [ čtv 27.06.2019 6:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Včera jsem byl poprvé létat a i když si musím na úchop vysílače hodně zvyknout, vše hodnotím kladně. Trimy úplně v pohodě a tuhost kniplů jsem trefil tak akorát a přijdou mi lepší než na starém rádiu Spektrum DX8. Jediné co mě trochu vadí že při pověšeném vysílači na popruhu se při manipulaci s modelem má snahu pořád převracet kniply k tělu. Spektrum DX 8 byla pověšená na popruhu lehce skloněná dopředu a převracela se spíš směrem od těla což bylo lepší.

Autor:  MartinMartin [ čtv 27.06.2019 7:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Potřebuji poradit s jedním problémem, jedná se o třípolohoví přepínač SE. Vlezu do Menu - Pokročilá nstavení - Nastavení kniplů, spínačů a tento přepínač se chová jako dvoupolohový i když nastavím 3-poz.spínač. Přepíná polohu kraj střed a druhý kraj už nereaguje a když nastavím auto detekci je to úplně stejné. Dělá vám to také na DS-12?

Autor:  mac [ čtv 27.06.2019 11:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Padla tu zmienka, ze otocne ovladace v rohoch idu vymenit za prepinace. To sa riesi nejakym zadanim do vyroby, alebo je nutne kupit ako je a potom dat vymenit?

Autor:  HonzaS [ čtv 27.06.2019 15:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Koupit a potom vyměnit. Zrovna dneska jsem objednal bezpečnostní přepínač, tak to zkusím :-) Nafotím, a dám vědět :-)

Autor:  MartinMartin [ čtv 27.06.2019 22:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Chlapi, nezkoušel někdo, kdo už má doma DS-12 ten přepínač SE? Jestli vám normálně funguje jako třípolohový nebo jako mě jenom dvě polohy. Ale počítám že to normální nebude, takže reklamačka a tři týdny bez vysílače.

Autor:  miglosch [ čtv 27.06.2019 22:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Když se podívám na STATUS u přepínače SE v Nastavení kniplů/spínačů, tak mi to při přepínání daným přepínačem ukazuje 3 polohy, typ prvku mám 3-poz. spínač / Výchozí. Pokud ten přepínač nastavím jako dvoupolohový, tak mi STATUS ukazuje krajní polohy, na prostřední polohu přepínače to nereaguje. Zavolej zítra do Jeti, třeba to vyřešíte po telefonu.

Autor:  Lark [ čtv 27.06.2019 23:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Pardon že vám do toho lezu. Jeti nemám a pořádně ho neznám, ale napadlo mě, jestli ty 3-poloháče nemáte podobně jako je to na Graupneru. Tam jsou ale už v označení např. SW2/3 a v monitoru je vidět že ve středu je 2 i 3 rozepnutá a na jednu stranu spíná 2, na druhou 3, takže by ta druhá krajní mohla být pod jiným číslem, nebo označením.

Autor:  Kuba78 [ pát 28.06.2019 7:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

tak sem to vyzkousel, oba tripolohove prepinace funguji normalne a v menu se ukazuji jako tripolohove, uplne stejne jako na graupneru (mam doma i mx24s). pokud ti jede jen na dve polohy - jak se ti ukazuje v menu?

Autor:  MartinMartin [ pát 28.06.2019 7:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Počítal jsem že to bude špatné, druhý třípoloháč totiž funguje normálně. Stálo by za to je zkusit přehodit mezi sebou, ale nechce se mi je demontovat jelikož nemám na to ten klíč a nehodlám si odrbat matice. Hned by bylo vidět jestli se závada přemístila, tudíž vadný vypínač, nebo ne a to by byla horší varianta.

Autor:  Lark [ pát 28.06.2019 8:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Ten přepínač je snad na konektoru, tak by stačilo bez demontování, ve vypnutém stavu ten konektor vytáhnout (nejspíš ani ne) a ohmmetrem proměřit. Může to dělat i ten konektor.

Autor:  Kuba78 [ pát 28.06.2019 8:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

MartinMartin píše:
Počítal jsem že to bude špatné, druhý třípoloháč totiž funguje normálně. Stálo by za to je zkusit přehodit mezi sebou, ale nechce se mi je demontovat jelikož nemám na to ten klíč a nehodlám si odrbat matice. Hned by bylo vidět jestli se závada přemístila, tudíž vadný vypínač, nebo ne a to by byla horší varianta.


tri ruzne imbusy jsou v baleni vysilacky, nedostal si je? byly v pytlicku u nabijecky. staci ti na vsechny montazni operace na vysilacce. Vymenit prepinac je jednoduche a Jeti s tim pocita ze to lide budou delat, potvrzovali mi to i na prednasce na jeti model gala - a v cem presne je teda problem, ze je to tripolohovy, ale nechodi ti pres jednu polohu nebo se zasekava v jedne? nebo je viditelne a pocitove pouze dvoupolohovy?

Pokud se zasekava nebo zadrhava, resil bych to komunikaci s Jeti - tohle se stat muze, nevim jak to teda proslo pres vystupni kontrolu ale holt se to stat muze, treba ti po nejake dohode poslou novy a premontujes si to sam a nemusis cekat a nic 30 dni.
me kdysi delal problemy modul do graupnera, novy - vypadaval signal. domluvil sem se s Jeti ze se stavim kdyz pojedu kolem a podivaji se na to. dojel sem, promerili na pockani, rekli ze skutecne je tam nejaka vada a na miste mi ihned vymenili za novy - dokonce nechteli videt ani zarucni nebo prodejni list, stacila jim predesla komunikace emailova kde sem uvedl kdy a kde sem jej zakoupil. Tohle ja povazuji za ferove jednani a je to i jeden z duvodu proc pouzivam Jeti - snazi se resit problemy ku spokojenosti zakaznika.

Stránka 33 z 51 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/