Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 9:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 946
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
MartinMartin píše:
...Přepíná polohu kraj střed a druhý kraj už nereaguje...


Jak se ten přepínač ukazuje v zobrazení vstupů na obrazovce? (Menu / System / Zobrazení vstupů)
Tam je taky ta třetí poloha mrtvá?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 11:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 775
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
Imbusy jsou mi jasné už jsem to měl rozdělané kvůli seštelování kniplů. Na přepínače však potřebuješ ten speciální klíč na ty okrasné matice. Jinak přepínač je fyzicky třípolohový a přepíná úplně stejně jako ten funkční. Akorát v menu Nastavení kniplů, spínačů tak i v menu Zobrazení vstupů signalizuje přepínání mezi jedním krajem a středem a druhý kraj už nic, signalizace je stále ve středu. Jinak proměřit vyloženě vypínač mně zatím nenapadlo hold kovářova kobyla.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 11:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 946
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Tak to fakt vypadá na nějakou hw chybu přepínače nebo konektoru??
Zavolej/napiš do Jeti a za chvíli bude jasno, tady těžko někdo vymyslí víc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 12:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2006
Příspěvky: 31
Bydliště: Č.Budějovice
Mám pocit, že jsem na Jeti Gala zaslechnul něco o tom, že u DS12 není automatická detekce přepínačů a že se to přiřazuje ručně ... ale nevím to na 100% .
Podle tebou popisovaného chování by to tak mohlo být.

_________________
Pike Precision 2, Tanga-E, MiniCorado-E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 12:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 775
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
Přesně tak, teď jsem tam volal, neumí automaticky detekovat třípolohový přepínač. To však neřeší můj problém jelikož to nefunguje i když jej nakonfiguruji ručně. Mám natočit video a poslat jim ho.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 13:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2019
Příspěvky: 1
Já měl prohozené kablíky mezi třípolohovým a dvoupolohovým přepínačem na pravé straně, bylo to dobře patrné v zobrazení vstupů. Stačilo prohodit mezi sebou a vše je OK.


Naposledy upravil VláďaP dne pát 28.06.2019 14:35, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1348
Bydliště: Doma
automaticka detekce znamena, ze se mu v menu ukaze ze je tripolohovy nebo dvojpolohovy. manualni detekce je, ze si zvoli ktery tam ma byt a pak mu to ukazuje polohy. Pokud to dobre chapu, kolega ma spravne detekovany a zvoleny tripolohovy, ten fyzicky normalne prepina, ale neukazuje mu to prepnuti do jedne z krajnich poloh. Toto podle me spis vypada na mrtvy prepinac, uvnitr nejaky kontakt nebo sensor. Pro jistotu bych zkusil prohodit s druhym funkcnim tripolohovym, pak se jasne urci jestli se chyba stehuje s prepinacem nebo zustava na miste i s druhym funkcnim prepinacem - v prvnim pripade snadna pomoc, identifikovat, zavolat do Jeti a domluvit se at ti poslou novy. ve druhem pripade asi pruser s konektorem na desce a tady se nevyhnes reklamaci, urychlit to lze asi jen tak jak sem to udelal ja - domluvit se kdy maji cas a zajet tam si to nechat prehodit na pockani. zakladni deska rozhodne nebude CRU.. prepinace urcite jsou.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 19:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 529
HonzaS píše:
Koupit a potom vyměnit. Zrovna dneska jsem objednal bezpečnostní přepínač, tak to zkusím :-) Nafotím, a dám vědět :-)

Nebudes zajtra v Ivancicich?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 9:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 775
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
Vypadá to slibně, už se dočkáme i SW: http://swshop.jetimodel.com/maintenance.html


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 17:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 32
Bydliště: čr
mac píše:
Padla tu zmienka, ze otocne ovladace v rohoch idu vymenit za prepinace. To sa riesi nejakym zadanim do vyroby, alebo je nutne kupit ako je a potom dat vymenit?

koupíš 2 přepínače, k tomu klíč na matice a Tx je zase o tisíc dražší (pokud budeš chtít využít přikoupený SW, mít ho čím ovládat) :( . Já nakonec na tuto cenovou politiku nepřistoupil, Duplex prodal (využíval jsem modul v Tx Futaba) a šel jsem do Futaby 14 SG (519 € Tx + Rx u Lindingera), což je méně než tady Tx bez SW :!:.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 18:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 775
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
Nemáte někdo tip na převodník textu na řeč s pěkným hlasem a nejlépe free verze. Mikrofon je pěkná věc, ale není to ono.
Jinak to vypadá opravdu na vadný spínač, zkusil jsem ho přehodit s potenciometrem a závada se přestěhovala. Chtěl jsem zkusit vytáhnout ten plast v kterém jsou namontované čelní přepínače abych tam dostal druhý třípoloháč a on je tam přilepený. Takže výměna některých spínačů nebude tak jednoduchá musí se jich rozházet více.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 19:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 13.5.2012
Příspěvky: 139
Bydliště: Praha
MartinMartin píše:
Nemáte někdo tip na převodník textu na řeč s pěkným hlasem a nejlépe free verze. Mikrofon je pěkná věc, ale není to ono.
Jinak to vypadá opravdu na vadný spínač, zkusil jsem ho přehodit s potenciometrem a závada se přestěhovala. Chtěl jsem zkusit vytáhnout ten plast v kterém jsou namontované čelní přepínače abych tam dostal druhý třípoloháč a on je tam přilepený. Takže výměna některých spínačů nebude tak jednoduchá musí se jich rozházet více.

Balabolka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 20:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 775
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
Tu jsem právě stáhl, ale je tam jenom angličtina která je perfektní a češtinu jsem bezplatnou nenašel. Pouze to jde online přes googl ale tam je ten hlas takoví divný. Navíc nejde v tom programu ani upravit, pouze se přes něj uloží. Samozřejmě úplně nepoužitelné to není.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 20:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 475
Bydliště: Písek
Ahoj,
- v Balabolce nahoře na liště klikni na NÁSTROJE a vyber variantu ULOŽIT ZVUKOVÝ SOUBOR (GOOGLE TTS)
- vyskočí ti okno, kde ti půjde vybrat fakt pěkná Čeština (na to že to je prográmek zdarma jsem docela koukal)
- v tom okně napiš požadovaný text včetně interpunkce a dej uložit (soubor ale pojmenuj bez čárek a bez háčků, aby se ti v rádiu celý správně zobrazil), pozor přehrát ho lze až po uložení.
- teď máš pěknej WAV, kterej ale má pro DS-12 nepoužitelnejch 24000Hz
- teď ten soubor otevři v nějakým prográmku pro úpravu zvuků, kterej umí uložit danej zvuk v jiném kmitočtu který podporuje DS-12 http://www.jetimodel.com/cs/DC-16-amp-DS-16/Vlastni-zvukove-soubory-WAV/ a máš hotovo.
- pro konverzi těch Hz používám prográmek Audacity, byl první kterej mi intuitivně fungoval, tak jsem nic jinýho neřešil.
- vytvoření zvuku v těch dvou prográmkách trvá celkem okolo cca 2 minut :wink:
- a když ti po odlítaným dnu s kamarády rádio poví, že jsi dneska lítal líp než oni, tak tě budou s tou tvou novu DS-12tkou i milovat... :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti DS-12 - první náhled
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 21:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 775
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
To je přesně to co jsem udělal, ale zvuk je horší než originál od jeti. Ale i tak moc díky vůbec jsem netušil že to musím předělat do jiného kmitočtu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz