RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Jeti DS-12
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=83522
Stránka 36 z 51

Autor:  blembondo [ pon 08.07.2019 17:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Kuba78 píše:
jo to sem asi udelal prepnul na satelit. Nicmene jak to ted prepnout zpet, kdyz u sebe nemam jetibox, ale pouze vysilacku? to fakt neexistuje nejaka moznost jak resetovat cely prijimac?

Vím jen o dvou možnostech.Fyzicky přes připojený JetiBox nebo pokud ho někdo nemá tak přes PC přehrát firmware.Pak se to přepne do default modu Normal.

Autor:  Kuba78 [ pon 08.07.2019 21:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

blembondo píše:
Vím jen o dvou možnostech.Fyzicky přes připojený JetiBox nebo pokud ho někdo nemá tak přes PC přehrát firmware.Pak se to přepne do default modu Normal.


prehrat firmware nepomohlo, jeti studio ten prijimac vubec nechytne nevim proc. pocitacem to neni, REX7A a R6 EX ktere sem zkousel potom se v pohode chytly. jetibox mam doma dokonce dva, ale letadlo sem nechal na chalupe tak to holt vyzkousim az casem az tam zas pojedu. stay tuned.

Autor:  blembondo [ pon 08.07.2019 22:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Na přehrátí firmware nepotřebuješ JetiStudio ale teď si to znovu čtu...Ty máš R6 pravděpodobně z první serie a tam nejde přehrát firmware.Update jde provézt na všech Rx z datem výroby od III/10.

Autor:  Solim Namez [ úte 09.07.2019 0:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

FW se dá přehrát jen u těch přijímačů, u kterých se dá zobrazit sériové výrobní číslo přes jetibox. Pokud si to dobře pamatuji.

Autor:  MartinMartin [ úte 09.07.2019 7:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Včera dorazil náhradní přepínač, po jeho výměně funguje tak jak má. Výměna přepínače není úplně jednoduchá, musí se vyhodit ještě další přepínač a po odpojovat některé připojovací pásky. Určitě ale doporučuji klíč na matice, bez něho nevím čím bych to povolil. Matice jdou stuha, až po vyšroubování jsem zjistil že jsou plastové a já si celou dobu myslel že je to dural :D .

Autor:  Kuba78 [ úte 09.07.2019 7:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

blembondo píše:
Na přehrátí firmware nepotřebuješ JetiStudio ale teď si to znovu čtu...Ty máš R6 pravděpodobně z první serie a tam nejde přehrát firmware.Update jde provézt na všech Rx z datem výroby od III/10.


je to mozne. mam mix ruznych prijimacu, REX, EX i stare ne-EX a ty stare jsem kupoval na bazarech tak nevim jake maji datum vyroby. zkusim to tedy casem s jetiboxem. diky vsem za rady.

Autor:  Lark [ úte 09.07.2019 12:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Míval jsem ještě jeden z prvních Duplexů a jestli si dobře pamatuji, tak na změnu FW se modul i přijímače posílaly do Jeti.

Autor:  miglosch [ stř 10.07.2019 21:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Našel jsem na netu a může se hodně lidem hodit:
Nastavení bezpečnostního zámku plynu, kdy po aktivování spínačem plyn začne fungovat, ale až poté, co se také knipl plynu stáhne na minimum:
https://www.rc-thoughts.com/2017/03/add-a-safety-throttle-lock/

Autor:  BoŠ [ čtv 11.07.2019 10:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

miglosch píše:
Našel jsem na netu a může se hodně lidem hodit:
Nastavení bezpečnostního zámku plynu, kdy po aktivování spínačem plyn začne fungovat, ale až poté, co se také knipl plynu stáhne na minimum:
https://www.rc-thoughts.com/2017/03/add-a-safety-throttle-lock/

Tento způsob blokování plynu používám nějaký ten pátek na Jeti i v OpenTx poté, co mi párkrát po přepnutí spínače odjelo letadlo, protože jsem si nestáhl úplně plynovou páku. Mohu jen doporučit.

Autor:  HonzaS [ čtv 11.07.2019 15:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

BoŠ píše:
[
Tento způsob blokování plynu používám nějaký ten pátek na Jeti i v OpenTx poté, co mi párkrát po přepnutí spínače odjelo letadlo, protože jsem si nestáhl úplně plynovou páku. Mohu jen doporučit.


Jako fakt? :-O povedlo se mi leccos, ale tohle ještě ne. Ale dík za tip! Dá se pak zamknout plyn i když nemáš úplně staženo? Asi jo když L2 vypne Sa za AND, ale nedovedu si to teď bez vysílačky představit.

Dík

h

Autor:  BoŠ [ čtv 11.07.2019 16:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

HonzaS píše:

Jako fakt? :-O povedlo se mi leccos, ale tohle ještě ne. Ale dík za tip! Dá se pak zamknout plyn i když nemáš úplně staženo? Asi jo když L2 vypne Sa za AND, ale nedovedu si to teď bez vysílačky představit.

Dík

h

Zamknutí plynu jde kdykoliv, odemknutí jen za podmínky, že plyn není už blokován přepínačem, a současně nebo až poté dojde ke stažení plynové páky na -99 procent. Je to v podstatě RS klopný obvod, který se nastaví přepínačem, a resetuje se kombinací vypnutého přepínače a staženého plynu.

A ano, u DS-16 jsem to implementoval poté, co mi v hale dvakrát odjelo Supertrino, protože jsem si nevšiml, že jsem si drbl do plynu. Na venkovních vysílačkách s Open Tx to už mám delší dobu.

Autor:  HonzaS [ pát 12.07.2019 8:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Hustý! Díky! Sice se mi to nikdy nestalo, ale nebudu čekat, až se to stane :-)

Autor:  Celeron [ sob 13.07.2019 17:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Vážení, pult na DS-12 koupím kde? U Novotnýho ho nějak nevidím.
Díky!

Autor:  vodour [ sob 13.07.2019 21:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

Celeron píše:
Vážení, pult na DS-12 koupím kde? U Novotnýho ho nějak nevidím.
Díky!


Eshop Jeti?

Přílohy:
B210A728-7DBC-4319-923D-F1399944F915.jpeg
B210A728-7DBC-4319-923D-F1399944F915.jpeg
[ 62.37 KiB | Zobrazeno 1305 krát ]


Autor:  Celeron [ sob 13.07.2019 23:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jeti DS-12 - první náhled

No právě tam je cosi divného. http://shop.jetimodel.cz/pult-ds-12-carbon-design.htm
Je to pojmenovaný "Pult DS-12 carbon design" a v popisu mají "Pult DC-16 carbon design 3". Docela pochybuju, že to je vzhledem k provedení vysílačů na obojí stejný.

Stránka 36 z 51 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/