RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Smutná příhoda s Aurorou
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=84970
Stránka 2 z 4

Autor:  Michal Matějka [ ned 04.11.2018 10:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

Tak mi to nedalo a jako majitel Aurory jsem si to s tím vypnutím šel vyzkoušet, protože jsem nikdy o tom, že by se to někomu stalo neslyšel.
A musím říci, že to snad ani není možný. Ano je vypínač hned vedle trimů a ty jdou lehonce přepínat, kdežto na vypnutí vypínače je zapotřebí zcela jiná síla.
To, že kolega rozbil díky tomu letadlo je smutná věc ale nejspíš bude asi jediný komu se to stalo. Ale soudit podle toho provedení vysílačky je dementní.

Autor:  DAF [ ned 04.11.2018 11:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

V případě kolega mohla hrát roli nervozita, autor vlákna nepíše, jak dlouho kolega to rádio má atd. Auroru mám, už asi 3 rok. Na rovinu, měl bych určitě výhrady k její konstrukci, třeba zrovna anténa a její kloub, ale také poloha vypínače a závěsného oka. Na přesunutí vypínače do druhé polohy je samozřejmě potřeba jiné sil, ale nemusím být Arnie, abych ho, třeba jen náhodně v rozčilení, přesunul.

Autor:  mior [ ned 04.11.2018 11:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

Potvrdzujem, že na vypnutie Aurory je potrebné vyvinúť dosť veľkú silu. Podstatne väčšiu ako na trim.
Okrem toho tvar vypínača je jednoznačne jasný aj pohmatom a nie som presvedčený, že sa dá za trim zameniť.

Vychádza mi z toho jediné: pilot nebol "zžitý" s vysielačom a musel byť veľmi pod stresom.

Autor:  Azy [ ned 04.11.2018 12:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

auroru sice nemám ale něco podobného se mi stávalo u nového vymakaného a super úžasného zásobníku na paintball ( já vím to je něco jiného ale princip stejnej ) kde je tlačítko na posun kulí hned pod tlačítkem na rozebrání zásobníku takže se mi párkrát stalo že místo posunu jsem zásobník otevřel a vysypal na zem. Vyřešil jsem to tím že na začátku turnaje si dám na dírku vypnutého tlačítka pro rozebrání zásobníku kousek molitanu ručně ho pak nejde přetlačit a jak se molitan roztáhne tak i drží že nevypadne. Původně jsem taky uvažoval o nějaké krytce ale pak jsem z nouze zkusil molitan a takovej ten tvrdší a funguje to

Autor:  abegin [ ned 04.11.2018 18:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

Citace:
Nedávno se mi náhodou do ruky dostal ten kdysi "zázrak" Turnigy9X a kromě toho, že má hlavní vypínač stejně "debilně" jako Aurora

T9X nebyl a není žádný zázrak, ale na svojí dobu docela dobrá vysílačka za docela dobrý peníze. A ten hlavní vypínač má řešený jinak a umístěný jinde, stačí se podívat do Googlu. Připadá mi to, jako srovnávat hrušky s jabkama. :D

Autor:  aviatik666 [ ned 04.11.2018 19:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

abegin píše:
A ten hlavní vypínač má řešený jinak a umístěný jinde, stačí se podívat do Googlu.


Určitě...? Kde jinde je umístěný u Turnigy...?

Přílohy:
aurora.jpg
aurora.jpg
[ 131.66 KiB | Zobrazeno 1021 krát ]

turnigy.jpg
turnigy.jpg
[ 135.01 KiB | Zobrazeno 1021 krát ]


Autor:  abegin [ ned 04.11.2018 19:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

Vypínač je níž a dál od trimů. Navíc je, jak už bylo řečeno, víc utopený. Nedovedu si představit, že by si ho někdo spletl s trimrem. 8O :D

Autor:  Bomber [ ned 04.11.2018 19:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

aviatik666 píše:
Pro Celerona, i když to číst nebude.
Překrucuješ moje slova, o tobě ani nikom jiném z fóra nebyla řeč a jestli se cítí dotčen tvůj kamarád, ať se zapojí do fóra, ty mu nebudeš muset dělat hlásnou troubu.

Shorty zřejmě považuje za "neomylné mistry" i ty, co jsou majiteli Aurory a uvedli, že je pro ně téměř vyloučeno si splést trim s vypínačem, že...


….že je pro ně TÉMĚŘ vyloučeno si splést trim s vypínačem....

Aha, takže úplně vyloučené to není :lol: Že by?

Autor:  abegin [ ned 04.11.2018 20:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

Vzpomněl jsem si, že když byla ta T9X nová, tak ten hlavní vypínač šel hodně ztuha, skoro to nešlo zapnout a vypnout, musel jsem to něčím promazat. Třeba by to byla cesta pro onoho nešťastníka, který si tu Auroru omylem vypnul. Možná by šel ten vypínač zevnitř něčím vhodným vypodložit, aby to šlo ztuha.

Autor:  Lark [ ned 04.11.2018 20:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

Na tom videu od 0:23 to nevypadá, že by šel ten vypínač nějak ztuha:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Byl bych spíš pro tu krytku.

Autor:  abegin [ ned 04.11.2018 20:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

Podle toho videa se už ani nedivím, že si to někdo ve stresu spletl se sousedním trimem. 8O

Autor:  aviatik666 [ ned 04.11.2018 20:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

abegin píše:
Podle toho videa se už ani nedivím, že si to někdo ve stresu spletl se sousedním trimem. 8O


A která část videa tě vede k takovému úsudku... :lol:

Autor:  abegin [ ned 04.11.2018 20:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

To snadné zapnutí a tedy předpokládám i vypnutí. A taky to, že ten vypínač není utopený, resp. oddělený od těch trimů. Pro nezanedbatelnou část populace je lepší, když jsou některé věci víc "blbuvzdornější". Patřím mezi ně. :)

Autor:  Michal1PA [ ned 04.11.2018 22:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

http://www.modelarstvoimi.sk/balancer-vysielaca-hitecjr-black/produkt/7516/21
Příloha:
1541363089984.jpg
1541363089984.jpg
[ 23.6 KiB | Zobrazeno 853 krát ]

Příloha:
1541363077262.jpg
1541363077262.jpg
[ 24.3 KiB | Zobrazeno 853 krát ]


Aj toto je riešenie.

Autor:  abegin [ ned 04.11.2018 23:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Smutná příhoda s Aurorou

Tak vida, asi těch postižených bylo víc, když se někomu vyplatilo vymyslet a vyrábět "ochranu".

Stránka 2 z 4 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/